NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Hamarosan elkezdhetik Szputnyikkal oltani a várandós nőket

Az orosz egészségügyi miniszter jelentette be.

Az orosz egészségügyi miniszter, Mihail Murasko kijelentete, hogy hamarosan módosítják a Sputnik V vakcina alkalmazási előírásának várandósokkal kapcsolatos részét, miután rendelkezésre állnak ezzel kapcsolatos adatok (azaz engedélyezik a várandósok oltását) – írta Dobson Szabolcs, gyógyszerengedélyezési szakértő egy Facebook-bejegyzésben, amit az EgészségKalauz szúrt ki.

A hír pedig azért is érdekes, mert az Európai Unióban még nem oltanak máshol az orosz vakcinával, csak Magyarországon. Viszont hozzánk egyelőre a tervek szerint nem jön több Szputnyik, ugyanis 2 millió adagot rendeltünk Oroszországtól, ennek leszállítását pedig már meg is köszönte Müller Cecília május közepén.

05.11. 12:27

Aki kimaradt, az lemaradt – Búcsúzunk az orosz vakcinától?

/ covid 19 12 hsz. /
Müller Cecília szavaiból az derül ki, hogy a Szputnyik-V eltűnik a magyar étlapról.

fotó: MTI/Komka Péter

Voltak olyan hírek, hogy Németország 30 millió adagot rendel, de végül nem sikerült megegyezniük a feleknek, a legfrissebb hírek szerint pedig hamarosan Szlovákiában és Bajorországban kezdhetnek majd el oltani az orosz vakcinával. A bajor tartományi kormány 2,5 millió adagra kötött opciós szerződést, de a vásárlásnak az a feltétele, hogy meglegyen az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) engedélye.

Az EMA ugyanis még mindig nem engedélyezte a Szputnyikot, ez pedig sok magyarnak is problémát okozhat, hiszen vannak országok, ahol még nem fogadják el és úgy néz ki, hogy az uniós zöldkártyát sem állítják majd ki azoknak, akiket keleti vakcinával oltottak be. A bajor miniszterelnök, Markus Söder szerint ezért fel kell gyorsítani a Szputnyik-V európai uniós engedélyezését.

A Bild am Sonntag hétfői beszámolója szerint a német szövetségi kormányban azzal számolnak, hogy az EMA szeptembernél korábban nem fog döntést hozni a SzputnyikV-ről, mert még nem kapták meg az engedélyeztetéshez szükséges összes adatot a fejlesztőktől.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Horváth Zsolt: T*szt* B*lk*n! *gy n*mz*tk*z*, f* k*zl*k*d*s* v*n*l*n t*ty*gh*tn...
Megmutatjuk, mi okozta a nagy közlekedési káoszt a 86-os úton
kriszpo: * v*r*nd*s*g *s*t*n *z *ls* k*t tr*m*szt*rb*n n*m *dh*t* C*v*d *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
Kari: T*m*g*tj*-* *n, h*gy k*sk*r* gy*rm*k*kn*k k*zn*v*l*s* *nt*zm*nyb...
Az NVB hitelesítette a kormány népszavazási kérdéseit, a többiekét visszadobta
kriszpo: *z*k * v*d**lt*s*k k*pr*b*lt, r*g*n k*f*jl*szt*tt v*d**lt*s*k. *...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás