NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Legyünk óvatosak halottak napján is – A rendőrség közleménye

Arra hívják fel a figyelmet, hogy ilyenkor több lopás történik, vigyázzunk értékeinkre. A szombathelyi Jáki úti temető környékén pedig változik a forgalmi rend.

Közlemény

A halottak napja keresztény ünnep. Ilyenkor a korábbi évekhez hasonlóan az állampolgárok nagy számban indulnak útra, hogy leróják kegyeletüket elhunyt szeretteik sírjánál.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Mindenszentek Ünnepe és Halottak Napja közeledtével felhívja a lakosság figyelmét az ilyenkor elszaporodó bűncselekmények megelőzésének fontosságára, valamint a biztonságos közlekedés szem előtt tartására!

A nagyobb tömegeket vonzó események alkalmával nagyobb az esélye az áldozattá válásnak, mivel megjelennek az alkalmi-, trükkös- és zsebtolvajok. Tapasztalatok szerint, ebből adódóan Mindenszentek időszakában a temetők környékén a gépkocsi feltörések, zseblopások, temetői lopások számának emelkedése is megfigyelhető.

Felhívjuk tehát a figyelmet arra, hogy amíg felkeresik szeretteik sírját, még rövid időre se hagyják személyes irataikat, bankkártyájukat, lakáskulcsukat, a gépjármű okmányait az autóban! Kiszállás és a járműtől való eltávolodás esetén pedig minden esetben győződjenek meg arról, hogy gépjárművüket lezárt állapotban hagyták-e!

Nagy tömegben fokozottan figyeljenek értékeikre, kezüket mindig tartsák a becsatolt táskájukon! A zsebtolvajok elleni védekezés legegyszerűbb módszere, ha az iratokat, pénztárcát és bankkártyát a kabátjuk belső zsebébe teszik és PIN kódjukat a kártyától eltérő helyen tartják.

Trükkös lopások esetén az elkövetők általában kihasználják az ember jóhiszeműségét és szándékosan olyan helyzetet generálnak, amellyel a figyelmet elterelve elkövethetik a lopást. Az esetek többségében ezek a személyek ATM-ek és pénzintézetek környékén próbálkoznak trükkökkel. Javasoljuk, tehát, hogy az ilyen módon hozzájutott készpénzt a felvételt követően minél hamarabb helyezzék biztonságos helyre, például kabátjuk belső zsebébe!

Az állampolgárok közös járőrszolgálattal, megerősített rendőri jelenléttel főként a temetőkben és azok környékén találkozhatnak. A nagyobb közlekedési csomópontokon és a parkolók környékén rendőrök munkáját polgárőrök és a közterület-felügyelet munkatársai is segítik. Ügyelni kell arra, hogy a parkolási és forgalmi rend több helyen is megváltozhat, ezért kiemelten figyeljék a szolgálatot teljesítők jelzéseit, valamint a közlekedési és tájékoztató táblák útmutatásait.

A megyeszékhely vonatkozásában Szombathelyen a Jáki úti temető környékén a közlekedés biztonságának fenntartása, a belesetek, a forgalmi torlódások megelőzése érdekében a frekventált időszakokban forgalomirányító rendőrök jelenlétére kell számítani illetőleg a környező utcák forgalmának átszervezése, egyirányúsítása várható az alábbiak szerint:

A temető megközelítésére alkalmas utcák az Alsóhegyi út és a Jáki út. A járműforgalom távozására alkalmas utcák pedig a Nárai külső útba torkolló Ferenczy István utca valamint a Hajnóczy utca.

A vidéki temetők vonatkozásában a körzeti megbízotti szolgálat a helyi polgárőrségekkel együttműködve lát el visszatérő ellenőrzést a gépkocsi feltörések és a zseblopások megelőzésére.

Javasoljuk, hogy elindulás előtt mindenképpen tájékozódjanak a híradásokból az esetlegesen kialakult torlódásokkal, balesetekkel kapcsolatban, valamint tanúsítsanak türelmet az esetleges közlekedési fennakadások, parkolási nehézségek esetén!

Kérjük a lakosságot, hogy amennyiben bármilyen jogsértést, elfogadhatatlan körülményt észlelnek forduljanak bizalommal a legközelebbi rendőrhöz, vagy telefonon tegyenek bejelentést a 107-es, vagy 112-es telefonszámok valamelyikén!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

ciprus69: H*z*dn*k r*gg*l, dèlb*n *s *st*… * v*l*s*g *z *ll*h*t*tl*n*t*s. ...
Ellehetetlenítik az úszásoktatók munkáját a szombathelyi uszodában?
lojalista: H*t h* l*g*k*s * sz*km*d,*kk*r m*n*k k*rd*z*d,h*sz l*g*k*s,h*gy ...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
lojalista: L*t*m * s*k f*d*sz sz*lg* *l k*zd*tt *gg*dn* *tt * f*l*l*t*n.*rd...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot
kriszpo: Gr*t*l*l*k!...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
eheti: L*g*l*bb m*jd l*sz m*b* cs*m*g*ln* * kr*mpl**szt*sk*r * zs*km*ny...
A hirdetési piacra hivatkozva a teljes szombathelyi választókörzetre kiterjesztik a Savaria Fórumot