NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Csak Szombathely

Visszafogott halottak napi megemlékezést tartott pénteken a városvezetés a Jáki úti temetőben

Ismét kikerültek a mécsesek, a koszorúk és a virágok.

Idén a koronavírus-járvány miatt zártkörű megemlékezésekt tart halottak napja alkalmából Szombathely, ráadásul a szokásos menetrendtől eltérően ezúttal két külön napon.

Elsőként október 30-án, pénteken délelőtt rótta le tiszteletét a városvezetés a Szent Márton temetőben, a Kálvária dombon és végül a Jáki úti temetőben.

A képre kattintva galéria nyílik!
fotó: Kiss Tamás

Az első megálló Újvári Endre néhai polgármester síremléke volt, majd Brutscher József, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó és Mentőszolgálat megalapítójának sírja következett, a Kálvária dombnál pedig a 83. gyalogezred emlékére állíttatott első világháborús emlékműnél helyeztek el koszorút.

fotó: Kiss Tamás

A Jáki úti temetőben elsőként az első világháborús emlékműnél, a Kürtös szobránál, majd Wagner András és Éhen Gyula néhai polgármesterek sírjánál rótták le tiszteletüket.

fotó: Kiss Tamás

Ezt követte a bombázás áldozatainak emlékére állított emlékhely és a második világháború szombathelyi áldozatainak, valamint az embertelenség áldozatainak emlékére állított emlékmű.

fotó: Kiss Tamás

A második felvonás november 1-jén, 17 órakor kezdődik a Jáki úti temetőben. A ravatalozó előtt adóznak majd irodalmi műsorral az elhunytak emlékének, majd a történelmi egyházak képviselőinek közreműködésével ökumenikus imával, valamint mécsesek elhelyezésével zárul a megemlékezés.

Az esemény nyílt és sajtónyilvános, de kérik a járványügyi szabályok betartását, vagyis a kötelező maszkviselést és a védőtávolság betartását.

A képre kattintva galéria nyílik!
fotó: Kiss Tamás

Azt viszont fontos megjegyeznünk, hogy október 30-án 14 órától november 1-jén 20 óráig a szombathelyi Jáki úti temetőnél, egészen pontosan a Jáki úton és az Alsóhegyi úton forgalomkorlátozásra, valamint forgalmirend-változásokra kell számítani.

A megváltozott forgalmi rend miatt a temetőt a Körmendi út irányába a Hajnóczy József utcán, a Nárai külső út irányába pedig Ferenczy István utcán keresztül tudják elhagyni a járművezetők.

fotó: Forrás: police.hu

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

mikornyicki: ...*s * f*d*szb*n *gyr* t*bbsz*r r*h*gn*k f*l h*ng*s*n. M*gy * ...
Ungár Pétert támogatja a szombathelyi ellenzéki előválasztáson a Jobbik
miki1950 : *z *s kr*mpl* *szt*s. * k*z*p*szt*ly *ls* f*l*n*k * kr*mpl*j*. ...
Márki-Zay Péter keményen nekiment Czeglédy Csabának a szombathelyi előválasztás miatt
miki1950 : N*m *ly*n *gysz*r* *z * k*rd*s. M*rt h* pl. *n l*nn*k *z *gy*k ...
Megvan az első érdeklődő Törőcsik Mari házára
elbandi: p*rsz*, m*nd*nk* *k*s*bb, h*sz *tt m*nd*nk* "sz*k*rt*"!!...
Kínai vakcina: mégsem véd a mutánsok okozta fertőzéstől
belabo: H*t*lm*s gr*t * m*gy*r b*jn*kcs*p*tn*k! V*g*g dr*kk*lt*m * m*ccs...
Bajnok a Haladás futsal csapata