NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Fullpadlón: amikor halálra ítél a rendszer - Ön mit tenne?

Munka nincs, csak napi egy zsíroskenyér, meg a február 16-ra bejelentkezett végrehajtó. Ez a valóság, 2014, olvasói levélben.

Ma Magyarországon akár éhen is halhat valaki, mert "nincs protokoll" a helyzetére?

- teszi fel a kérdés egy olvasónk, aki elküldte egy ismerősével folytatott beszélgetését, hogy megvilágítsa, miért is teszi fel a kérdés, amire választ is szeretne kapni. Elgondolkodtató sorok (a szöveget úgy tesszük közzé, ahogy kaptuk, ékezetek nélkül és javítás nélkül adjuk tovább):

szia,köszi hogy írtál! hogy vagy?

Nem tul jol. Nincs melom 8 honapja, mar volt a vegrehajto fotozni a lakast, enni is eppenhogy napi egy zsiroskenyer jut. Ezvan. Fullpadlon. Remelem, Te jolvagy! Puszizlak.

....Kanizsan vagyok,es nincs penzem buszozni,meg bejarni sem. Havi jovedelmem 0ft. Segelyt nem kapom meg, munkanelkulit sem mert utoljara kulfoldre voltam bejelentve.

.....ldim... Ezekszerint nem ertettel meg.. NINCS senkim. Meg NEMtudom megoldani a bejarast. Azt meg ezekkozul egy sem allja. Mellesleg az NFSZ-rol annyit, hogy be vagyok regizve,es jarok 8 honapja rendszeresen heti 2x be kanizsan,de semmi. Ma elfogyott minden kajam, wcpapirom tusfurdom mindenem ures.

......Persze. Egyertelmu. Most voltam lent a bankomban, es nem akarnak megegyezni velem. Azonnal ha nem mutatok fel munkat, kilakoltatnak. 5 havi lakasreszlet elmaradasom van, febr. 15.-en behajtanak. Mar jogerore emeltek. Szivtam. Utca, ha 14.-eig nem lesz allas.

....Szioka. Ismet betudtam lepni picit, gondoltam megirom, mi van. Szoval voltam bent munkaugyon (NFSZ), es a helyzetem miatt egyetlen allast sem tudnak felkinalni. Mivel a kozmunka szoba sem johet, mert havi 50 rongyot tilt a bank, torvenyen belul fuggetlen a fizum merteketol, ezert csak multykhoz mehetnek, az meg nincs jelenleg, es marcius elejeig nem is lesz, -mondtak. Mashova nem kellek, mert mind szakiranyu allasok, nekem meg csak egy ecdl-em van, meg 8 altalanosom. Igy azt mondtak odabent, nagyon keves az eselyem, mert erettsegim sincs. Hat ez van a labammal meg marc 17-re kaptam idopontot. Addigra akar le is vaghatjak. Szerintem igy nem lesz munkam sem, en nem adom fel, nem vagyok az a fajta, de feketet nemtudok jelenleg, mas meg nincs, amire fel is vennenek. Raadasul februar 15.-eig van bizalmim a banknal, ha addig nem mutatok fel legalabb egy munkaltatoit, hogy kovi honaptol tudnak e vonni a lakashitelre, akkor 16.-an reggel 8-10 oraig felkeres a vegrehajtojuk, es kozli a kikoltozes idopontjat. Onnantol mar ha lenne penzem sem fizethetek, mert bomlik a szerzodes, es atveszi a behajtastol a vegrehajtasi osztaly. Hat ma ezt sikerult. Legyen szep ested Kedves. Szio

....Ez van. Ebbol nincs kiut. Gondolkozz, tavaly januar ota vagyok munkanelkul, es fokozatosan kifogytam minden tartalekombol. Ha egy egesz ev alatt nem sikerult kikecmeregnem ebbol a helyzetbol, akkor most majd nemegesz egy honap alatt,meg a turelmi idom tart, sikerul? Ugyan.. Nem alltatom magam hiu remenyekkel,mert az fals,es csak felbassza az agyamat. A teny hogy segitseg nelkul onerobol nem fog menni. Csak nincs,ki segitsen. Akik tehetnek, nem teszik. Amen.

.....Februar 15-ig nem adok le az otpbe valamifele munkaigazolast akkor megyek az utcara.

a datum es az elnyomas adott, a tobbi meg semmi

Pedig futok rohangalok, szakadasig tenyleg melo utan mindenhova ami csak letezik itt

....Az nemjo. En meg bajbanvagyok... es etel teren is kifogytam tegnap. Ismet nofood es mar csak roszabb lesz. Meghat kozeleg a februar 15, es felek egyrejobban.

....itt egyetlen ceg foglalkozik kajaosztassal a maltaiak. de azok tenyleg csak a hajlektalanoknak ossztanak, es csak ilyen maradek etelt. jarj utanna aztan higyj masok szavainak. meg ami a neten van az smafu, szepites.

Ennyiből talán ki is rajzolódik a történet. Olvasónk a válaszra, a megoldásra kíváncsi, de ebben nem igazán tudunk segíteni. Önök tudnának? Mi ilyenkor a megoldás?

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kezdem: +1 :D...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
polgartars: N*m *rt*m, m*r* c*lz*l * l*p*ss*l, Ny*g*tt*l, B*lk*nn*l, b*z*m b...
Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja
ta-tom: T*lj*s*n *gy*rt*lm*, h*gy * k*tsz*r *t*lt*tt*k k*r*b*n *s n*v*ks...
A 60 év fölötti, be nem oltott embereket személy szerint fogják megkeresni az orvosaik
Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst