NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Esélye sem volt a vonat elé hajtó sofőrnek Újkérnél

A piros jelzés ellenére hajtott a sínekre egy középkorú férfi által vezetett Ford Újkérnél. A Sopron felé tartó szerelvény maga alá gyűrte a kocsit.

Újkér felől Egyházasfalu irányába tartott egy középkorú férfi által vezetett Ford személyautó hétfőn, a délelőtti órákban, amikor Újkér vasútállomás mellett a férfi a tilos jelzés ellenére a sínre hajtott. A Szentgotthárdtól Sopronig közlekedő GYSEV szerelvény mozdonya ütközött a személyautóval és elkezdte tolni maga előtt, egészen a közeli beton peronig, ahol az autó teljesen begyűrődött a mozdony alá. A Ford vezetője azonnal életét vesztette, esélye sem volt a túlélésre. Információink szerint az átkelőben a jelzőberendezés hibátlanul működött. A baleset pontosan Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán történt.

Halálos vonatbaleset Újkérnél
fotó: Tánczos Mihály

A mentési munkálatokban a soproni mellett szombathelyi tűzoltók is részt vettek. A személyautó két nagyobb, felismerhetetlen darabra szakadt, a mozdonyt többszöri nekifutással sikerült levontatni a roncsról. A GYSEV mozdonyában az elsődleges adatok szerint nem keletkezett komoly kár. A vasúti közlekedés hétfőn délelőtt szünetelt az érintett szakaszon. Újkér és Egyházasfalu között teljes útzár volt érvényben.

Megrázó képsorok, megtekintése minden sofőrnek ajánlott

A GYSEV komoly beruházásokkal igyekszik biztonságosabbá tenni a közlekedést, ennek ellenére hat hónap alatt a mostani a hatodik halálos közlekedési baleset a vasúttársaság vonalain. Úgy tudjuk, a most elhunyt férfi ismerte ezt a vasúti átkelőt, azt pedig már nem tudhatjuk meg, miért nem vette észre a piros jelzést. Az átkelő előtt balról egy töltés nehezíti meg az érkező szerelvények észlelését, maga a vasúti átkelő és a fényjelző készülék messziről látható.

Végállomás
fotó: Tánczos Mihály

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * h*r*s*n sz*b*ds*gsz*r*t*, b*szk* m*gy*r n*p *d* s*lly*szth*t* ...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
mike74: M**rt *z n*m *nd*r*t* m*s ny*r*l*s**t t*t*kb* f*t*zn* ?? K*v*ncs...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
demoktatorovm: K*v*l* t*lj*s*tm*ny! Gr*t*l*l*k!...
Szinte berepültek a célba a gencsi BMX-esek
TheOldBarbers: T*d*m *n h*gy gy*rm*kk*r*nkb*n *gy h*l*m *lt*st k*pt*nk. K*sz*n...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is
TheOldBarbers: +1...
A Pfizer/BioNTech vakcinája hatékony és biztonságos az 5-11 éves korcsoportban is