NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Esélye sem volt a vonat elé hajtó sofőrnek Újkérnél

A piros jelzés ellenére hajtott a sínekre egy középkorú férfi által vezetett Ford Újkérnél. A Sopron felé tartó szerelvény maga alá gyűrte a kocsit.

Újkér felől Egyházasfalu irányába tartott egy középkorú férfi által vezetett Ford személyautó hétfőn, a délelőtti órákban, amikor Újkér vasútállomás mellett a férfi a tilos jelzés ellenére a sínre hajtott. A Szentgotthárdtól Sopronig közlekedő GYSEV szerelvény mozdonya ütközött a személyautóval és elkezdte tolni maga előtt, egészen a közeli beton peronig, ahol az autó teljesen begyűrődött a mozdony alá. A Ford vezetője azonnal életét vesztette, esélye sem volt a túlélésre. Információink szerint az átkelőben a jelzőberendezés hibátlanul működött. A baleset pontosan Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán történt.

Halálos vonatbaleset Újkérnél
fotó: Tánczos Mihály

A mentési munkálatokban a soproni mellett szombathelyi tűzoltók is részt vettek. A személyautó két nagyobb, felismerhetetlen darabra szakadt, a mozdonyt többszöri nekifutással sikerült levontatni a roncsról. A GYSEV mozdonyában az elsődleges adatok szerint nem keletkezett komoly kár. A vasúti közlekedés hétfőn délelőtt szünetelt az érintett szakaszon. Újkér és Egyházasfalu között teljes útzár volt érvényben.

Megrázó képsorok, megtekintése minden sofőrnek ajánlott

A GYSEV komoly beruházásokkal igyekszik biztonságosabbá tenni a közlekedést, ennek ellenére hat hónap alatt a mostani a hatodik halálos közlekedési baleset a vasúttársaság vonalain. Úgy tudjuk, a most elhunyt férfi ismerte ezt a vasúti átkelőt, azt pedig már nem tudhatjuk meg, miért nem vette észre a piros jelzést. Az átkelő előtt balról egy töltés nehezíti meg az érkező szerelvények észlelését, maga a vasúti átkelő és a fényjelző készülék messziről látható.

Végállomás
fotó: Tánczos Mihály

Keresés

Hozzászólások

Independent: N*m *rt*m * f*ny*lg*k*t *z *sz*d* *ll*p*t*v*l k*pcs*l*tb*n. M*g...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
miki1950 : N* j*. 2 x 235 * p*nt*s. ...
Háromszáz megfigyelőt is küldhet Magyarországra a választások miatt az EBESZ
nyugat1: "*lk*pz*l*s*m sz*r*nt * s*jt* *gy n*gysz*r* z*ng*r*, *m*ly*n...
Két fideszizmus: hűséges polgármesterek és igazi férfiak Szolnokról
miki1950 : "* sz*z* f*ld*n v*l*m* r*g. " R*g *m! *z *rd*g k*p*b*n ...
Két fideszizmus: hűséges polgármesterek és igazi férfiak Szolnokról
stumbledsix313: M*gb*zh*t* f*rr*sb*l t*d*m, h*gy * k*s*bb K*rm*nd*n m*g*ll*t*tt ...
A valóság nem Hollywood – Az olvasó pedig lassan a szemének sem hisz