NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Halálos vonatbaleset Körmendnél - Fotókkal, videóval frissítve!

A fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre az autós.

Egy osztrák rendszámú Hyundai Santafe terepjáró ütközött egy Körmendről Szentgotthárdra tartó személyvonattal csütörtök délelőtt. Az autó az elsődleges információk szerint a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre Körmend Magyarnádaljánál.

Halálos baleset Körmendnél
fotó: Horváth Balázs

A vonat az ütközés után körülbelül 250 métert tolta maga előtt az autót, mire meg tudott állni. A Hyundait vezető osztrák nő a helyszínen életét vesztette. A teljesen összeroncsolódott autót a körmendi tűzoltók vontatták le a sínekről.

Halálos vonatbaleset Körmendnél

Szinte minden baleset helyszínén találkozunk meggondolatlan és felelőtlen autósokkal. Néhányan a rendőri irányításra tesznek magasról – van, aki azért, mert egyáltalán nem ismeri a rendőri karjelzéseket, mások azért, mert „nekik ne mondja meg senki mit csinálhatnak” -, láttunk már mentést végző tűzoltók és mentők közé behajtani akaró autóst, de a lezárást végző rendőrkocsi mellett a füvön elhajtó autót is „hát de én csak arra továbbmegyek” indokkal. A sort a végtelenségig lehetne folytatni.

Elállta a mentő útját az autó
fotó: Horváth Balázs

A mostani balesetnél, Körmendnél egy autós például az autóját az út közepén hagyva sétált egy fél utcahosszt, hogy a balesetet láthassa közelről, és az sem zavarta, hogy már messziről hallani lehetett, hogy egy mentő megy arrafelé. Bár többen figyelmeztették, hogy nagyon rossz helyen áll, de nem ment vissza az autójához és nem járt félre. Amikor a mentő megkülönböztető jelzést használva már az ő teljes utat elfoglaló autója miatt nem tudott továbbmenni és állt az úton, akkor kezdett visszaszaladni a járműhöz. Az már csak a hab a tortán, hogy az autó nem indult be, ezért úgy kellett eltolni az útból.

Korábban írtuk:

Életét veszítette az a gépjárművezető, aki ma fél 10 után személyautójával a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott Horvátnádaljánál, és összeütközött a Szombathelyről Szentgotthárdra közlekedő személyvonattal. A vonat utasai közül senki sem sérült meg. A vizsgálat idejére az érintett szakaszon áll a vonatforgalom, az utasokat Körmend és Szentgotthárd között vonatpótló autóbuszok szállítják – írja közleményében a GySEV.

Kollégánk úton van a helyszínre, rövidesen bővebb információkkal jelentkezünk.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Independent: N*m *rt*m * f*ny*lg*k*t *z *sz*d* *ll*p*t*v*l k*pcs*l*tb*n. M*g...
Miért csak reggel 9-kor nyit hétvégén a szombathelyi uszoda?
miki1950 : N* j*. 2 x 235 * p*nt*s. ...
Háromszáz megfigyelőt is küldhet Magyarországra a választások miatt az EBESZ
nyugat1: "*lk*pz*l*s*m sz*r*nt * s*jt* *gy n*gysz*r* z*ng*r*, *m*ly*n...
Két fideszizmus: hűséges polgármesterek és igazi férfiak Szolnokról
miki1950 : "* sz*z* f*ld*n v*l*m* r*g. " R*g *m! *z *rd*g k*p*b*n ...
Két fideszizmus: hűséges polgármesterek és igazi férfiak Szolnokról
stumbledsix313: M*gb*zh*t* f*rr*sb*l t*d*m, h*gy * k*s*bb K*rm*nd*n m*g*ll*t*tt ...
A valóság nem Hollywood – Az olvasó pedig lassan a szemének sem hisz