NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Halálos gázolás Sajtoskálnál - Rossz irányba nézett a kerékpáros

Figyelmetlenül akart áttekerni a 84-es úton egy 55 éves férfi hétfőn, a késő délutáni órákban Sajtoskálnál. Egy kamiont figyelt, amikor a másik oldalról elütötte egy furgon. Azonnal meghalt.

Sárvár felől Sopron irányába haladt egy devecseri férfi Citroen haszongépjárművével a 84-es főúton, amikor balról, Sajtoskál irányából elé hajtott egy kerékpáros. A sofőr hiába fékezett, elütötte az 55 éves férfit, aki a helyszínen meghalt.

A másik irányba nézett, egy érkező kamionra. Láttam, hogy elém teker, sajnos már semmit nem tudtam csinálni a fékezésen kívül. Nagyon sajnálom, ami történt. Teljesen magam alatt vagyok

- mondta el a nyugat.hu-nak a Citroen sofőrje. A negatív alkoholtesztet produkáló férfi jogosítványát a helyszínen bevonták. Ez az előírás abban az esetben, ha valaki sofőrként halálos baleset résztvevője, függetlenül attól, hibás-e a balesetben, vagy nem. Az áruszállítóként dolgozó férfi több hétre kénytelen elbúcsúzni a jogosítványától. A sofőrt és családját több szerencsétlenség is érte a közelmúltban. A férfival volt sógora is, aki mindenét elvesztette a vörösiszap-katasztrófában.

Halálos kerékpárosgázolás Sajtoskálnál, a 84-es főúton
fotó: Tánczos Mihály / 112Press

Sikerült beszélnünk az egyik szemtanúval is. A Sopron felől érkező kamion sofőrje megerősítette a Citroen vezetőjének állítását. A pilóta látta, hogy a férfi begurul a kereszteződésbe a kerékpárján és felé néz, miközben a másik irányból egy enyhe balívű kanyarból érkezett a kisteherautó. A kerékpáros a 84-es út közepén kezdett el tekerni, de már hiába, a vészfékező Citroen elgázolta.

A kisteherautó rendszámtábláját kilyukasztotta a kerékpár hátsó kerékagya. A biciklin ülő férfi óriási ütést kapott a jobb oldalára. Azonnal meghalt. Bátyja nem sokkal később a helyszínre ért, döbbenten és szótlanul állt az út szélén.

Halálos kerékpárosgázolás Sajtoskálnál, a 84-es főúton
fotó: Tánczos Mihály / 112Press

A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A helyszínen az áldozathoz hasonló ruhában lévő szemtanú segítségével láthatósági próbát is végeztek. A szakértő ezzel arra volt kíváncsi, honnan láthatta a kerékpárost a Citroen vezetője. Bár a balesethez nincs köze, de megjegyezzük, hogy a Sajtoskálra vezető út szélén derékmagasságú a fű és a forgalmas 84-es út előtt egy szinte hófehérre fakult elsőbbségadás kötelező tábla figyelmeztet a kereszteződésre. Az áldozat azonban nem azért halt meg, mert nem vette észre a táblát. Rendszeresen járt azon a szakaszon. Pillanatnyi figyelmetlensége az életébe került.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

butamami: *dd*g s*m t*rt*tt*m Cs*b*t *gy n*gy *szn*k, d* *zt n*m g*nd*lt*m...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Jómagam: T* s*m v*gy s*h* j*z*n. V*gy j*l *lc*z*d....
Az asztalnál nem kell maszk, de ha elmész a pulthoz vagy a mosdóba, már kell
Jómagam: N*m k*ll *lt*tn*. N*m k*t*l*z*. * n*gy c*gn*l s*m k*t*l*z* d*lg*...
A vállalati koronavírus-teszt miatt az adatvédelmi hatósághoz fordult a szombathelyi TDK egyik dolgozója
fgzb: * k*rm*ny m*st m*r *g*z*n b*h*r*ng*zh*tn* * h*t* , h*ly* j*rv*ny...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik
Jómagam: B**ll*k m*ll*d *t*t*rsn*k....
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány