NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Halálos baleset Szombathely határában - kamion alá fordult a személyautó

Cseh személyautó akart megfordulni a 86-os úton, a Zanati elágazónál. Éppen az érkező lengyel kamion alá került. A személyautó sofőrje azonnal meghalt.

Kamionbalesethez riasztották a mentőket szombat reggel hét óra után. A Szombathely határában, a zanati elágazónál történt balesetben egy Mazda6 személygépkocsi ütközött egy kamionnal. A cseh rendszámú autó vezetőjén már nem lehetett segíteni, a mellette ülő hölgy súlyosan megsérült.

Halálos baleset a 86-os úton, a Zanati elágazónál
fotó: Tánczos Mihály

A kamion lengyel sofőrje a nyugat.hu-nak elmondta: Csorna irányába tartottak, amikor az előttük haladó autó behúzódott a kereszteződés öblébe, majd ugyanabban a pillanatban már kanyarodott is balra, meg akart fordulni. A cseh sofőr valószínűleg csak arra figyelt, hogy szemből nem jön semmi, a mögötte érkező kamionra már nem.

Halálos baleset a 86-os úton, a Zanati elágazónál
fotó: Tánczos Mihály

Ebben a kereszteződésben számos hasonló baleset történt már az elmúlt időben, azonban nem világos, miért fordulnak meg itt ennyien? Zanat-városrész kereszteződése előtt ugyanis csak egy tábla van, ami az út számát jelzi.

Itt akart megfordulni a cseh sofőr, mögötte érkezett a kamion
fotó: Tánczos Mihály

Elképzelhető, hogy többen itt jönnek rá, hogy elnézték a 87-es út lehajtóját és ezért próbálnak megfordulni a nagy forgalmú úton. A helyszínelés alatt fültanúi voltunk, amikor szakemberek azt vitatták, nem kellene-e a Vát felé tartó sávba egy jelzőtábla, ami a személyautóknak mutatná, hogy Szombathely Centruma felé még visszakanyarodhatnak. Ekkor a régi 86-os úton jutnának vissza a körforgalomhoz. A kamionoknak tiltva lenne a behajtás.

Hozzászólások (12)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kisokos: *z*rt *nn*k *s *t*n* l*h*tn* n*zn*, M* k*r*l *gy gy*gysz*rb*n 7...
Megkapja-e Noel az állami támogatást a 700 milliós gyógyszerre?
butamami: K*z*rtn*k t*rt*m, h*gy * N*mz*tb*zt*ns*gn*l *ly*n b*lf*sz*k d*lg...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Paulus_Maior: "H* m*gny*rt*, h*dd v*gy*, T*lj*k b*nn* *r*m*..."...
Összeházasodik Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc
repce: B*t*m*m* "*dd*g s*m t*rt*tt*m Cs*b*t *gy n*gy *szn*k, d* *zt...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
Fater: N*m s*rt*m m*g * f*rg*k*t *zz*l, h*gy *k*t l*f*rg*z*m....
Együtt sopánkodik a koncertek miatt Majka és Szijjártó Péter