NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Mégis az építtető cég üzemelteti tovább a Haladás-stadiont

Szondy Szilvia ügyvezető el is tűnt már Szombathelyről, pedig van még elszámolnivalója.

Már az ügyben összehívott rendkívüli közgyűlés előtt felszállt a fehér füst, a város hivatalos oldalára ugyanis felrakták az előterjesztést, amiből kiderül, hogy a 15,2 milliárdos beruházásra létrehozott Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft-re akarja bízni a további üzemeltetést a városvezetés.

Hirtelen kezdtek ötletelni

A múlt héten nem volt ez még ilyen egyértelmű. Tény, hogy a cég megcsúszott a kivitelezési közbeszerzési pályázat kiírásával, pedig három éven át tartott az előkészítés és az építkezés. A felelősséget a múlt heti közgyűlést

2017.12.14. 08:31

Még mindig nincs stadionüzemeltető, a jövő héten rendkívüli közgyűlést tartanak

/ közélet gal. 3 hsz. /
Olvassa újra reggel a szombathelyi közgyűlési tudósításunkat.
követő sajtótájékoztatókon az ellenzékre akarta tolni a Fidesz
2017.12.15. 14:46

Czeglédyre és az ellenzékre akarják hárítani a felelősséget azért, mert nincs üzemeltetője a szombathelyi stadionnak

/ közélet 11 hsz. /
A baloldal fejetlenségről és káoszról beszél, Molnár 250 milliót kérne a kormánytól. A közgyűlés utáni sajtótájékoztatókról jelentjük.
, de világosan látszott, hogy elképzelésük sincs, hogyan oldják meg a helyzetet.

A Fidesz-frakció hallgat
fotó: Mészáros Zsolt

A stadiont úgy adták át októberben, hogy nem volt üzemeltetője, átmenetileg az év végéig a Sportkomplexum Fejlesztő Kft-re bízták a működtetést, ami több mint nyolcmillió forintjába került

2017.11.23. 09:59

8 millió 630 ezer forintba kerül a városnak a Haladás két itthoni meccse az új stadionban

/ közélet 15 hsz. /
Csak ez év végig van szerződése a Haladásnak a stadion használatára.
az önkormányzatnak. Kiírták a közbeszerzési pályázatot, ám a múlt heti közgyűlés előtt egy nappal kiderült, hogy nincs érdemi pályázó
2017.12.14. 10:20

Továbbra sincs üzemeltetője a Haladás Sportkomplexumnak

/ közélet 2 hsz. /
Sikertelen a kiírt közbeszerzési pályázat.
.

A városvezetés ötletelni kezdett, hirtelen bedobták, hogy legyen a Szombathelyi Sportiskola és Sportszolgáltató Kft. az üzemeltető, mindezt úgy, hogy a sportiskola ügyvezetője nem is tudott róla. A közgyűlésen aztán kiderült, hogy ebben az ügyben kompromisszumra kényszerül a Fidesz, hiszen sem a baloldali frakciós, sem Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria), sem Balassa Péter (Jobbik) nem állt melléjük, nem volt a szükséges szavazat a döntéshez.

Puskás örül, hogy itt a stadion

Molnár Miklós bejelentette ugyan, hogy a SZOVA Zrt. képes működtetni a stadiont, ha kap három hónapot az előkészítésre és az üzleti terv kidolgozására, de úgy tűnik, ez nem ragadta meg a Fidesz fantáziáját. Koczka Tibor alpolgármester (Fidesz) javasolta, hogy maradjon az építtető cégnél a üzemeltetés, korábban a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője jelezte, hogy ennek törvényi akadálya van. Így jutottunk el a mai (szerdai) rendkívüli közgyűlésig.

Horváth Attila felháborodott Lendvai mondatain
fotó: Mészáros Zsolt

Ahol aztán egy darabig folytatódott a vita, Horváth Attila (baloldal) kifogásolta, hogy Lendvai Ferenc a felelősséget Czeglédy Csabára akarta hárítani, kijelentette, Szondy Szilvia, a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. ügyvezetője a felelős csúszásért és azért, mert még mindig nincs üzemeltető. Kijelentette, az ügyvezető hazudott is, hiszen kiderült, nincs törvényi akadálya annak, hogy a cég tovább üzemeltesse a stadiont.

Puskás Tivadar polgármester (Fidesz) azért örült annak, hogy itt a stadion, és megköszönte az ügyvezető eddig végzett munkáját. Szondy Szilvia egyébként nem volt ott az ülésen, korában azt jelezte, hogy december 21-től az év végéig minden munkanapon szabadságon lesz.

Cserbenhagyásos gázolás

Ehhez aztán Ipkovich György (baloldal) is csatlakozott, azzal, hogy attól még ma itt kellene lennie, és felháborítónak nevezte, hogy a városvezetés most SZMSZ-t akar módosítani azért, hogy megoldható legyen Szondy helyettesítése.

Molnár Miklós felelősségre vonná az ügyvezetőt
fotó: Mészáros Zsolt

Molnár Miklós is ezen a véleményen volt, szerinte az ügyvezető azzal, hogy ma nincs itt a közgyűlésen, súlyosan megsérti munkaköri kötelezettségeit, és ezért felelősségre kell vonni. Az alpolgármester hosszan sorolta az ügyvezető hibáit, többek között azt, hogy a közbeszerzési pályázat kiírását a saját hatáskörébe vonta, mint kiderült, miközben a közgyűlés még a pályázat tartalmán dolgozott, az ügyvezető már közzétette azt.

Molnár kijelentette, az ügyvezető

cserbenhagyásos gázolás

módjára bánt el a városvezetéssel, hirtelen eltűnt, és maga mögött hagyta a problémákat. Azt sem tudják, milyen helyzetben van a cég, mennyi pénze van, milyen tapasztalatok vannak a stadion kéthavi működtetéséből.

Puskás Tivadar polgármester azért örült annak, hogy itt a stadion, szerinte egy év múlva senki sem emlékszik már a mostani problémákra.

Megvan a döntés és az új ügyvezető

Balassa Péter közben azt ecsetelte, hogy az előterjesztés tulajdonképpen beismerés. Beismerik, hogy a múltkor rossz döntést akartak hozni, és azt is, hogy Szondy Szilvia megbukott, pedig a múlt héten még két hónappal meg akarták hosszabbítani a megbízatását. Balassa szerint kormányzati segítség nélkül nem megy majd a működtetés, és a Ferencváros stadionján kívül egyik új stadionnál sem.

Puskás Tivadar örül, hogy itt a stadion
fotó: Mészáros Zsolt

Aztán a közgyűlés kinevezte a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft. ügyvezetőjévé Ár Jánost, aki éppúgy havi bruttó 1,2 milliót keres majd, mint elődje. A kinevezés egyelőre február 28-ig szól.

Megválasztották a cég új felügyelőbizottságát is, az elnök Illés Károly alpolgármester lett, a tagok: Lendvai Ferenc és Horváth Attila. Ők nem kapnak juttatást ezért a munkáért.

Egyébként azt is megszavazták, hogy a volt ügyvezető köteles december 31-ig minden információt és dokumentumot átadni utódjának, kérdés, ez hogyan sikerül, ha Szondy Szilvia ebben az évben már szabadságon van, január 1-től pedig nem ő az ügyvezető.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Feltothi: Sz*r*nt*m t*l*p*ts*nk sz*m*t*g*t*t * l*k*s*db*! T* t*l k*rl*t*l...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"
Feltothi: * c*g*k *tv*l*g*t*s* *t*n s*rt k*r*th*tn*n*k * p*lg*rm*st*r* h*v...
A szombathelyi polgármester szerint több önkormányzati szervezetnél is találtak szabálytalanságokat
TörökZo: H*b*zt*k *tt s*k*n, *gy *rz*m. H*b*zt*k *z *d*s*k *s h*b*zt*k * ...
„Totális káosz van itt kérem” – Szerdán reggel összeomlás volt a szombathelyi oltópontoknál
busman: M*jd j*l*zd, h* t*lj*tsz *z *d**t*z*s*n......
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
TörökZo: B*z*m b*nn* (*s f*lt*t*l*z*m, h*gy *n *s), R*zs*k*, h*gy *gy*tt ...
Tavaszi piknikre változott a botrányos szombathelyi oltakozás