NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Hajléktalanok kapálnak Szombathelyen

Tüzesen süt le a tavaszi nap sugára / tisztulnak az ágyások egy-kettőre már ma.

A Rába gyárban, gépszerelőként dolgozott évtizedeken át; 2000 óta viszont nem vagy csak nagyon nehezen talált tisztes munkát, mert szaktudása felett eljárt az idő – mesélt életéről Kovács László, annak a brigádnak az egyik tagja, amelyik most a Szomparknál dolgozik.

Kovács László a Március 15-e téren. A galériában feltűnik Puskás Tivadar, polgármester is.
fotó: Vágvölgyi Bálint

Összesen 60, hozzá hasonló helyzetben lévő embert alkalmaz a Savaria Reab Team utódjaként létrejött Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit (FÉHEKN) Kft. A programot a Belügyminisztérium fizeti. 88 millió forintból a következő egy évben szakképzettséget nem igénylő kertészeti munkákat bíznak rá a közfoglalkoztatottakra Szombathelyen.

A programban résztvevő embereket a FÉHEKN munkatársai választották ki, azok közül – ahogy fogalmaztak – akikben van ambíció arra, hogy változtassanak sorsukon. A munkások havi bére körülbelül 50 ezer forint, ezen felül ingyenesen albérletet is kapnak.

A városban összesen 260 hektárnyi területet kell gondozni: fűnyírás, kapálás, gyomlálás és szemétszedés vár a munkásokra. Emellett Szombathely 84 játszóterét is rendben tartják majd, parlagfű szezonban pedig a város tulajdonában álló üres telkeken is lenyírják a gazt.

Kovács Lászlóval arról is beszélgettünk, hogy mi lesz jövőre, amikor véget ér a program. Azt mondta, szívesen elvégezne egy állatgondozói tanfolyamot is. Bár eredeti szakmája gépszerelő, szereti az állatokat és reméli, hogy hosszabb távon el tud majd helyezkedni valamelyik környékbeli gazdaságban.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: https://t*l*x.h*/b*lf*ld/2021/07/28/k*s*-l*j*s-r*k*cz*f*lv*-p*lg...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
joska01: P*rsz*,m*nd*nk* l*p,*k* d*lg*z*k…..cs*k * str*b*q n*m,*z *-h*d z...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
lolka: Pl*ssz *nf*: "2015-b*n, *bb*n *z *vb*n, *m*k*r *rb*n V*kt*r...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
lolka: https://h*.w*k*p*d**.*rg/w*k*/*l**s-%C3%BCgy https://www.*r*g...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
belabo: M* *z *z *m*zspr*f*l? *nn*l l*jj*bb m*r n*ncs, m*nt *m*k*r v*l*k...
Most Jakab Péter és Dobrev Klára van az élen az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek listáján