NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Ha a kormány kéri, kaphat még Pfizer-vakcinát az EU-tól

Magyarország is jogosult lenne a Biontech-Pfizer pótlólagos, 4 milliós szállítmányának egy részére, ha a magyar kormány kezdeményezné a gócponttá nyilvánítást.

Tudom, hogy az orbáni kommunikációba nem fér bele, hogy Magyarországon nagy a baj, hiszen ez ellentétes lenne a kormányzati propagandával, de ha elismerné, hogy szükségünk van további vakcinákra, akkor ezek szerint mi is kaphatnánk extra adagokat az Európai Uniótól - mondta a hvg.hu beszámolója szerint Ujhelyi István szocialista EP-képviselő, aki részt vett az Európai Bizottság és az Európai Parlament közötti vakcinaügyi egyeztető csoport első ülésén.

A Biontech-Pfizer 4 milliós szállítmányából az úgynevezett gócpontok kaphatnak. Ezek közé tartozik az osztrák Tirol tartomány, a franciaországi Nizza környéke, a Mosel völgye, az olaszországi Bolzano környéke, Bajoroszág és Szászország német tartományok egyes részei. A pótlólagos négymillió dózis vakcinát március végéig fogják a tagállamokba szállítani, népességarányosan elosztva.

Ujhelyi István azt is elmondta, hogy holnap a negyedik vakcina, az egydózisú Johnson&Johnson is megkapja az uniós jóváhagyást, ebből Magyarország 1,2 millió adagot rendelt. A Szputnyik-V vakcina kapcsán pedig megjegyezte, hogy az oroszok azt jelezték Brüsszelnek: uniós segítséget kell kérniük a gyártókapacitás növeléséhez. Ezt a képviselő szerint az is jelenti, hogy az Európában gyártott orosz vakcinával akarják majd oltani az orosz lakosságot is. Vagyis ellentétben a kormányzat kommunikációjával, a valóság az, hogy az oroszok kérték az Európai Unió segítségét - tette hozzá.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kezdem: +1 :D...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
polgartars: N*m *rt*m, m*r* c*lz*l * l*p*ss*l, Ny*g*tt*l, B*lk*nn*l, b*z*m b...
Szombathely legrosszabb utcái: a Dozmat utca, a politikai kátyúk metszéspontja
ta-tom: T*lj*s*n *gy*rt*lm*, h*gy * k*tsz*r *t*lt*tt*k k*r*b*n *s n*v*ks...
A 60 év fölötti, be nem oltott embereket személy szerint fogják megkeresni az orvosaik
Nagyadri: M*st m*r t*d*m, h*l r*mb*l * k*sz*b*d*lt *gyp*szt*t* f*h*rj*! T...
A levendulát veszélyes növénynek minősítheti az EU
StarMan: J*j, *tt * v*l*gv*g*! M*s n*ll*k m*s*k*nyv*t "*rn*k", t*...
Hajdú Péter és párja elkapta a delta-variánst