NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Gyurcsány lesz a meglepetésember?

A DK jön fel, van, ahol már utolérte Bajnai csapatát. Lehet, hogy újra kell tervezni az ellenzéki összefogást.

Biztos, hogy nem véletlenül időzítette Gyurcsány a felcsúti videóját az Orbán-lány esküvőjének hétvégéjére, valóban sikerült ellopnia a showt Ráhel elől . Nagyjából ettől az időponttól számíthatjuk Gyurcsány radikalizálódását, ami kétségkívül sikereket hozott neki.

Miközben sokak számára Gyurcsány maga a megtestesült gonosz, a Tárki legújabb mérése szerint a DK szépen utolérte a Bajnai csapatot. Több intézet is kimutatta a közelmúltban, hogy ha csak néhány százalékpontot is, de erősödött a Fidesz, eközben az MSZP stagnál, illetve gyengül egy kicsit, éppúgy, mint az Együtt-PM csapat.

A hvg.hu elemzése szerint a DK-ból az Együtt felé távozott szimpatizánsok közül egyre többen térnek vissza, Gyurcsány nem is titkolja, hogy akár Bajnaiék rovására is küzd az erősödésért.

Nagy stratéga
fotó: Vágvölgyi Bálint

Vagyis kitört a háború az ellenzéki oldalon, ennek oka pedig az, hogy az MSZP és az Együtt-PM is elutasította az együttműködést a DK-val. Pedig Gyurcsány bebizonyította, hogy képes mozgósítani, és egyre harsányabb fellépéseivel erőt is mutat. Ráadásul a Szolidaritás soha nem volt annyira ellenséges Gyurcsánnyal, mint a többiek, és a Szolidaritás adja az Együtt-PM egyik komoly bázisát.

Így akár újra is kell szervezni majd a nagy ellenzéki összefogást, amiről októberben akarják aláírni a megállapodást – írja a hvg.hu elemzése. Mert közben az Együtt-PM is átszervezés előtt áll, a jelenlegi állapot szerint 10 százalék kellene nekik, hogy átlépjék a parlamenti küszöböt. Ha a két szervezet egyesül, akkor elég lesz 5 százalék is.

De az az érdekes, hogy a DK-val való együttműködés vidéken egyszerűen nem kérdés, itt természetes szövetségest lát egymásban az MSZP, az Együtt-PM és a DK. Szombathelyen ezt már meg is pecsételték

2013.02.15. 13:29

Vas megyében összefog az ellenzék

/ közélet gal. /
Az MSZP, a Szolidaritás és a DK közös célja, hogy leváltsák az Orbán-kormányt. Ez az, ami számít.
, és információink szerint itt napi szinten működik a dolog.

Számunkra két tanulság van a dologból. Egyszer az, hogy Gyurcsányt még nem kell leírni, lassan enyhülni látszik az ellene elkövetett karaktergyilkosság hatása. És lássuk be, annak idején Gyurcsány úgy került a képbe, hogy benne látták az Orbánt legyőzni képes embert. Ez is lehet az oka népszerűsége mostani növekedésének.

A másik, hogy talán a párt központokban is belátják, hagyni kell a dolgok természetes folyását. Mert hiába zárkóznak el az együttműködéstől, ha vidéken tesznek erre, és megalkotják saját kis köreiket.

És, hogy Gyurcsány kijelentette, nem akar kormányzati pozíciót? Ő nagy stratéga, ezt már láttuk. Azt mondja, amit abban a pillanatban mondania kell.

Kapcsolódó

2013.02.15. 13:29

Vas megyében összefog az ellenzék

/ közélet gal. /
Az MSZP, a Szolidaritás és a DK közös célja, hogy leváltsák az Orbán-kormányt. Ez az, ami számít.

2013.01.27. 08:09

Gyurcsány: 30 év múlva azt fogják mondani, ennek a fickónak igaza volt

/ közélet 28 hsz. 1 kapcs. /
A volt miniszterelnök a hatalom mámoráról, jobboldal mumusáról, a fenékre huppanásról...

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

stengetz: *gy*n n*m *ly*n n*gy*k * pr*bl*m*k, cs*k *z * b*j s *z *g*zs*g, ...
Nem takarítják a Külső-Nárai út kerékpárútját - írja olvasónk
miki1950 : *bb*n D*zs*n*k *g*z* v*n. * D*n* n*l*nk *s m*st k*zd v*ssz*h*z*d...
Annyi a szúnyog Győrben, hogy a polgármester a lakosok segítségét kéri
shopron: *r*l*k, h*gy f*lf*d*zt*t*k V*c*t, *gy *g*z*n h*ng*l*t*s k*sv*r*s...
Múmiák és sütemények: Vác, az ismeretlen város a Duna partján
ta-tom: N*gy*n sz*m*t d*l*g *z *lt*tl*n*k *ld*z*s*, k*nysz*r*tg*t*s* *s ...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?