NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Győzött a sárváriak haragja, nem épül munkásszálló a kertvárosban

Az önkormányzat közbelépett, így azon a területen már biztos nem épül meg az a bizonyos „társasház”.

Lapunk is folyamatosan figyelemmel kíséri a sárvári ukránhelyzetet, hiszen elég gyakran akadnak problémáik a vendégmunkásokkal a helyieknek. A tavaly év végén részegen gyújtogató ukrán vendégmunkás

2020.12.18. 12:10

Elszabadultak az indulatok Sárváron a részegen gyújtogató ukrán vendégmunkás miatt

/ sokkoló 37 hsz. /
Régóta panaszkodnak a helyiek, hogy problémásak a vendégmunkások. Ez lehet az utolsó csepp a pohárban?
után mintha kicsit kezdtek volna csitulni a dolgok, egészen addig, amíg nem borzolta fel a kedélyeket a kertvárosba tervezett munkásszálló híre.
03.26. 19:05

Munkásszálló ellen lázadnak Sárváron, megszólalt a polgármester

/ közélet 11 hsz. /
Úgy tűnik, egyre fokozódik az ukránhelyzet a vasi városban.

Kezdett is újfent elharapódzni a vita, hiszen az ott lakók határozottan az új beruházás ellen voltak, az önkormányzat kommunikációja pedig kissé ellentmondásos volt. Méghozzá azért, mert a városi lapnak éppen abban a számában jelent meg a munkásszálóról szóló óriási hirdetés, amiben azt ecsetelték, hogy mennyire fontos számukra a kertvárosiak nyugalma.

fotó: Klimits István

Elszabadultak az indulatok

És hogy valóban mennyire nem tetszik a sárváriaknak a 64 lakásos, mint 250 férőhelyes munkásszálló ötlete, arról a cikkünkhöz

03.26. 19:05

Munkásszálló ellen lázadnak Sárváron, megszólalt a polgármester

/ közélet 11 hsz. /
Úgy tűnik, egyre fokozódik az ukránhelyzet a vasi városban.
érkezett kommentek is tanúbizonyságot tesznek.

„Ha valaki kíváncsi, a saját tapasztalatomat is szívesen elmesélem hogy vitték ki seggrészegen az egész buszmegállót autóval, és rongyoltak be azzal együtt az egyik szomszéd garázsa elé az udvarba hajnalba, és hogy utána milyen minősíthetetlen dolgok történtek!! Rongálnak, gyújtogatnak, autókat vernek szét, folyton a kárt okozzák, és csak balhéznak!! Sárvár egy nyugodt város volt!! Amíg be nem hordták ide a sok 'szépelméjűt'!!” – írta egy felbőszült sárvári.

Majd mások azzal folytatták a sort, hogy folyamatosan részegek, beszólogatnak, szemetelnek és babakocsis anyukákra támadnak. Sokan úgy gondolják, hogy van elég magyar ember a környéken, aki képes lenne beilleszkedni és szívesen dolgozna, ha megfizetnék a munkáját.

„Szomszédom vadi új Rav4-esét szétverték baltával, mind a 4 kerekét kivágták. Ez 1 nagy multi céges parkolójában történt. Nem kamu, ha kell még képet is csinálnék, de nem akarom bajba sodorni a tulajt. A károk: 4 görbült alufelni, 4 db 20-as prémium nyári gumi, jobb oldali teljes metálfény, szélvédő pókhálós, autómentés 40.000. Ez tragédia...” – mesélte egy másik helyi, a megrongált autót pedig még mások is felhozták később.

Vannak olyanok is, akik attól félnek, hogy ennél durvább dolgok is történni fognak, ezért szerintük szűrni kellene az országba érkező vendégmunkásokat. Ha pedig valamelyikük bűncselekményt követ el, azt örökre ki kellene tiltani Magyarország területéről, a céget pedig kötelezni kellene arra, hogy megtérítsen minden vendégmunkás-kárt.

Viszont van olyan is, aki jó tanáccsal szolgált a sárváriaknak: „Többen kellene, hogy panaszt tegyenek az önkormanyzat felé, sőt javaslom, hogy az országgyűlési képviselő felé a közbiztonság javítására. Jövőre választások, lenne nyomatéka. Ha valakit zavarnak a birtokában, kérjen birtokvédelmet a jegyzőtől, rövidebb idejű, mint a bírósághoz fordulni, stb. Minden idő és türelem kérdése, de szerintem megéri. Ugyanis ha sokszor panaszkodás van, megunja az illetékes és ezeket az egyéneket eltávolítják. Gondolom, nem mindenki ilyen közülük, elég, ha a nem oda való eltűnik. Azokat nem nehéz megtalálni. Esetleg még némi médiás híresztelés finoman indítva?” – írta egy kommentelő.

Befagyott a projekt

A kertvárosiak tiltakozása pedig most úgy tűnik, szerencsére célba is ért. Kondora István polgármester ugyanis arról számolt be egy Facebookra feltöltött videójában, hogy hosszas tárgyalások és egyeztetések után jó hírrel tud szolgálni az Ungvár utcai telek kapcsán.

„Egy nagyszerű megoldás született, úgy érzem” – kezdte a polgármester, majd így folytatta: „Ezen a területen nem épül meg a vitatott társasház.”

Megköszönte aztán Szabó Zoltán alpolgármester segítségét, mivel mint mondja, nem volt egyszerű a helyzet. Aztán elmesélte a terület történetét, amit korábban lapunkkal is megosztott. A telek ugyanis több évtizede, még a privatizáció után került a Ferrosüt Kft. tulajdonából szombathelyi befektetőkhöz, és eredeti besorolása GE gazdasági övezet volt.

Aztán tulajdonosváltás során sárvári beruházókhoz került. Mint mondja, a telek lakóövezet melletti zöldterületi részét aztán a város kisvárosias övezetbe sorolta, hogy a lakók kevésbé érezzék a gazdasági övezet zajait. Majd ezt követően a tulajdonosok beépítési dokumentációt készíttettek és építési engedélyt kértek.

„Az önkormányzat közbeavatkozási lehetősége nagyon korlátozott volt. Ez a kényes helyzet, ami nehezen tudott nyugvó pontra jutni, most mégis elérkezett oda, hogy (...) a továbbiakban az önkormányzat határozhatja meg a fejlesztés irányait” – mondja a polgármester.

Sokan viszont aggódnak, hiszen semmi konkrét dolgot nem mondott a polgármester, így nem tudni, hogy a jövőben hogyan és miként hasznosítják a területet.

Hozzászólások (5)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fucking: N*m, *z *gy*d g*t*lj* * g*nd*lk*d*st, m*rt *m* n*ncs ...........
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: V*l*g*s,*z *k*z*t*k g*t*lj*k * m*g*rt*st *s * g*nd*lk*d*st…...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: T* m*ly*n *st*b* v*gy…..v*gy t*t*lr* *tt*d m*g*d*t m*r m*g*nt d*...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
joska01: N*m * m*sz*r*s v*tt* m*g *z *r*m*v*t,h*n*m *z *p*s nyrt. *z nyrt...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
kovacs_ugynok: H*ggy*d! Cs*k tr*llk*d*k *z * t*lv*j f*d*l*t*s*s k*s r*szk*b*r*n...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot