NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

(X)

Gyógy-Bor Napok Bükön - nem csak gyógyulni vágyóknak

Július 22 és 26 között a finom bor és a jó hangulat garantált, hisz ismét jön a Büki Gasztrofesztivál.

Ha meghalljuk Bük városának nevét, valószínűleg rögtön híres gyógyfürdője jut eszünkbe, pedig az elmúlt néhány év rendezvényeit elnézve ennél jóval többről van szó. A város vezetése szívügyének tekinti az ide látogatók kulturális szórakoztatását, így a kínálat évről-évre gazdagodik. Ha Bükre érkezünk olyan hagyományőrző programokon (Arató Ünnep, Szent Mihály-nap, Gyógy-Bor Napok) vehetünk részt, melyek a magyarság zenei, tánc, bor és gasztronómiai kultúráját mutatják be.

Gyógy-Bor-Napok zenei program
fotó: Nyugat.hu

Az idén tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Büki Gasztrofesztivál is ennek a színes sorozatnak a része. Az izgalmas tematikának és változatos programoknak köszönhetően a Gyógy-Bor Napok egyre több látogatót vonz a térségbe. Míg 2013-ban három napos, addig 2014-ben már öt napos összművészeti programsorozatot kínált a rendezvény, - az eddigi kettő helyett immár négy helyszínen.

Az, hogy a Büki Gasztrofesztivál elnyerte, a „Nyugat- dunántúli régió kiemelt kulturális- és örökségturisztikai rendezvénye” címet, hűen tükrözi az eseménysorozat színvonalas kínálatát. Az értékőrző és értékteremtő programok révén a város nemcsak a kulturális örökség ápolásához járul hozzá, de a megye és a régió kulturális kínálatát is színesíti. A fesztivál nem titkolt célja, hogy a fürdőn pihenő több ezer vendég, a régióban élők és Bük város közönsége számára öt napon keresztül minőségi szórakozási lehetőséget biztosítson. Megismertesse az érdeklődőkkel a magyar gasztronómiát és borkultúrát, valamint a magyar népi hagyományokból táplálkozó zenéket.

A Csík zenekar vendége Lovasi András lesz
fotó: Nyugat.hu

A fesztivál felnőtt és gyermekprogramjait egy kézműves-kereskedő utca köti össze. Itt többek között a hagyományos magyar kézműves kultúrát bemutató árusok és a környék bortermelői által felállított boros standok helyezkednek el. A kézműves vásár mottója: Minőség, hagyomány, maradandó értékek.

Míg mi szórakozunk, gondtalanul eszünk-iszunk, addig a szervezők az egészséges életmódra nagy hangsúlyt fektetve állítják össze a gasztro programot, melynek hármas hívószava: hagyományos, helyi, egészséges ételek. A fesztiválon elsősorban tájjellegű finomságokat kóstolhatunk, melynek célja az is, hogy felhívja a látogatók figyelmét a tényre, miszerint a klasszikus, magyaros ételek egészségesen is elkészíthetők.

S hogy a fesztivál minden érzékszervünkre hatással legyen, a zenei programban fellép többek között a Quimby, a Csík zenekar és Lovasi András, Szabó Balázs Bandája, az Ocho Macho, a Beshodrom, az Anima Sound System, az Intim Torna Illegál, a Balázs Elemér Group és még sokan mások.

Aki teheti, idén se hagyja ki a Gasztrofesztet, hisz Bükön étlen-szomjan, élmények nélkül senki sem marad.

További információ és részletes programleírás:

web: http://bukmsk.hu/hu/buki-gyogy-bor-napok/

Facebook: https://www.facebook.com/events/847696252012635/

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : J*bb*l*st k*v*n*k n*k* *s * t*bb* s*k*z*r s*rst*rs*n*k. ...
Lélegeztetőgépen kezelik Bányai Gábor, fideszes képviselőt
miki1950 : *z *ly*n k*pcs*l*t cs*k *nny*t *s *r. ...
60 ezer eurót ítélt meg a bíróság egy portugál nőnek, aki 30 éven át főzött és takarított az élettársára
miki1950 : N*gy*n sz*ll*m*s. ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével
optimista: " m*v*l * j*rv*ny*gy* *d*t*k *zt m*t*tj*k, h*gy * gy*r*k*k k...
Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre
belabo: H*llg*tt*m, j*p*f*, *rt*lm*s v*lt, d* s*mm* *j*t n*m t*dt*m m*g ...
Podcast péntek Fekete-Győr Andrással, a Momentum miniszterelnök-jelöltjével