NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Gyanúsított lett Sipos korábbi menedzsere

Kiss József azt állítja, nem nyilatkozott olyant, hogy a szombathelyi alpolgármester verőemberekkel fenyegette meg.

2010 januárjában Sipos Norbert átigazolási ügyétől volt hangos a sportsajtó. A focista visszatérése Szombathelyre nem volt zökkenőmentes. Az ügyben a menedzser Kiss József és a város akkori, sportért felelős alpolgármestere, Czeglédy Csaba akasztotta össze a bajszát.

Előbbi ügynöki jutalékot szeretett volna, míg utóbbi a csapat hivatalos képviselőjeként, Sipos Norbert állításaira hivatkozva ezt nem tartotta jogosnak.

A történet persze nem ennyire egyszerű. Kiss József ugyanis egy, a Nemzeti Sportnak adott nyilatkozatában és több szerkesztőségnek is eljuttatott nyílt levélben azzal vádolta meg Czeglédyt, hogy az verőlegényekkel fenyegette meg. Az alpolgármester akkor úgy reagált, ezen egy cseppet sem lepődött meg, mert a menedzser korábban újságcikkel fenyegetőzött, ha nem fizeti ki neki a klub az ügynöki jutalékot.

Sipos Norbert végig néma maradt az ügyben. Nem nyilatkozott. Azt mondta, ez a pénzkérdés a menedzser és a Haladás dolga.

Lazáry Viktor, akkori ellenzéki képviselő viszont megszólalt. Méghozzá azt mondta, hogy Czeglédy vagy mondjon le, vagy ha neki van igaza, tegyen jogi lépéseket.

Czeglédy ez utóbbit választotta. Rágalmazásért beperelte Kiss Józsefet.

Információink szerint a feleket múlt héten szembesítették a rendőrségen, ahol Czeglédy Csabát tanúként, Kiss Józsefet pedig gyanúsítottként hallgatták meg.

Az egyeztetés során felmerültek a régi sérelmek. Az ügy szempontjából viszont az lényegtelen volt, hogy járt-e, vagy sem az ügynöki jutalék. A kérdés az volt, megállja-e Kiss József azon kijelentése a helyét, hogy Czeglédy verőemberekkel fenyegette.

Nos, úgy tűnik nem. Ezt maga Kiss mondta, aki szerint a Nemzeti Sport nem azt írta le, amit nyilatkozott. Állítása szerint ezt a cikk szerzőjének sms-ben is jelezte, és hivatalos helyreigazítást is kért. Ez nem történt meg.

Némileg furcsa, hogy Kiss József a verőemberes állítását egy nyílt levélben is megerősítette, amely a Helyi Téma című hetilapban és a Szombathelyi Televízió honlapján is olvasható volt egy jó darabig.

A szembesítésen azonban Czeglédy jogi képviselőjének kérdésére, mely szerint nyilatkozott-e olyant, hogy Czeglédy veréssel fenyegette meg, határozott nemmel felelt.

Az ügynek nyilvánvalóan lesz folytatása.

Kapcsolódó

2010.01.28. 15:17

A Sipos Norbert ügy – Ki fenyeget kit?

/ haladás /
A Haladás szurkolók kedvence télen tért vissza Szombathelyre. Az átigazolásának körülményeiről ma botrányszagú írást közölt a Nemzeti Sport. Állítólagos menedzsere 4000 eurót követel a várostól, vagyis Czeglédy Csaba alpolgármestertől.

2010.02.05. 17:06

Sipos Norbert megszólal

/ haladás /
A Haladás játékosa szabadon igazolható, menedzser nélküli focistaként jött el Ciprusról, azt mondja, sajnálja, hogy a Haladást belekeverték egy olyan ügybe, amihez nincs köze.

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés