NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Visszatért a Google Maps az iPhone-ra, csak le kell töltenünk

Három hónappal ezelőtt az Apple egy frissítéssel a saját térképét tolta rá a telefonra, ami viszont botrányosan sok hibával volt tele. A rivális most lépett.

Éveken át, vagyis az első generációs iPhone óta a Google térképe jelentette az elsőszámú navigációs eszközt az Apple okostelefonján. Bár a két tech-vállalat sok minden másban egymásnak feszült, ez elfogadott tény volt, hiszen nem volt más alkalmazás, ami ennél jobb alternatívát kínált volna. Ez év nyarán azonban fordult a kocka: az almás óriás úgy döntött, hogy saját térképére cseréli a jól bevált, éveken át fejlesztett, kimunkált Google Maps-et. A szeptember közepén bemutatott térkép azonban nem csak kevésbé volt részletgazdag elődjénél, de tele volt röhejes hibákkal: olykor százkilométeres tévedések fordultak elő, de volt, ahol az utcanevek alatt csak elmosott pixelek éktelenkedtek, a háromdimenziós módban sík területek tornyosultak dombokká, az Eiffel-torony meg szépen ellaposodott, és így tovább.

Cikkek százai születtek a témában, miszerint a mindenben tökéletességre törekvő Apple micsoda töketlenkedést hajtott végre a váltással, Tim Cook vezérigazgató ki is rúgta a térképszolgáltatásért felelős alkalmazottat. Nyilván a nevetségessé válás tárgya is arra sarkallta a Google-t (de alighanem amúgy is így tettek volna), hogy az okostelefonról kiebrudalt térképét különálló alkalmazásként lefejlessze újra. S lőn: most szerdán a Google Maps megjelent az Apple Store-ban.

A Balaton az új Google Maps alkalmazásban
fotó:

A teljesen az alapokról felépített, újragondolt és letisztult app minden iPhone-felhasználó által ingyenesen letölthető, ráadásul azt a vektoralapú, kevesebb adatforgalmat generáló térképet kapják az iPhone-osok, amit eddig csak az Android-készülékeket használók élvezhettek. Igaz, offline mód még nincsen, de a Google azt ígérte, az is megérkezik hamarosan.

Promóvideó is készült, hogy mindenki örüljön:

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kezdem: N*m s*rt*sk*pp, d* *z n*tt* *lm*b*t*gs*g! P*rsz* n*m *z, *m*ly*...
A vád: 250 rendbeli állatkínzás
polgartars: J* *g*n, *s*tl*g * n*m*t f*c* m*gf*l*l*j*t *s b*m*t*th*tn*d, h*g...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
polgartars: B*v*ll*m *sz*nt*n, n*m *sm*rt*m * f*c* f*n*nsz*r*z*st *-z-*g. *...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
joska01: K*zv*t*t*s* j*g*k,r*kl*mb*v*t*l*k,sz*r*ncs*j*t*k j*t*l*k stb…..n...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
Kubota: F*lc*t h*gyj*k. M*jd 2 h*t*g v*lt l*z*rv* m*ll*tt* *z *tc* *gy, ...
Kié lesz a szombathelyi buszközlekedés?