NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Google Mapsen kukkol az adóhatóság?

Nem biztos, hogy jó dolog az, hogy bárki rá tud keresni az otthonunkra a Google Mapsen. Főleg, ha az az adóhivatal.

Ugye, milyen jópofa dolog az, mikor rá tudunk keresni a saját otthonunkra a Google különböző szolgáltatásaival (Maps, Street View, Earth)? Meg tudjuk nézni, hogyan néz ki a házunk az égből, vagy az utcánk távolról. Csakhogy nem a büszke tulajdonosok az egyetlenek, akik előszeretettel használják a Google-t ilyen célokra. Egy technikásabb betörőt például sok lábmunkától megkímélhet, ha nem kell a terepet saját szemmel felmérnie, hanem elég néhány kattintás, és máris látja, hol érdemes később egy behatóbb látogatást tennie.

google street view szombathely
fotó:

És mostanában egyre szívesebben használja a Google kukkoló programjait az adóhatóság is. Az internet-ugyved.com cikke szerint ugyanis az adóhatóság több EU-s tagállamban elkezdte a Google térképein található infók összegyűjtését. Számukra ez szinte kész aranybánya: mert mégis mit keres egy húszas medence a minimálbérre bejelentett vállalkozó udvarán, és az csak nem két luxusautó a csődöt jelentett cég telephelyén? Az adóhatóság nem a Google Maps képei alapján bírságol persze, de ezek jó alapot adnak egy ellenőrzésre.

Persze az adatok nem mindig pontosak, hiszen a legtöbb Google által használt kép nem a jelenlegi állapotot mutatja be (bár a Szombathelyről most felkerült képek

2013.11.18. 11:32

Szombathely jobban teljesít, a Google térképén legalábbis

/ tech 2 hsz. 2 kapcs. /
Csak mi látjuk úgy, hogy kedvenc megyeszékhelyünk új, részletesebb fotókat kapott? Vizslassa végig a várost egy műhold szemével!
alig pár hónaposak). De azért jobb, ha óvatosak vagyunk: bármekkora poén is legyen a saját kéró guglis lecsekkolása, lehet, hogy hosszú távon jobban járunk, ha letiltatjuk otthonunkat a Google Maps-ről, biztos ami biztos. Ez úgy működik, hogy az Utcakép (Street View) nézetben a jobb alsó sarokban a Hibabejelentés gombra kattintunk, majd a menüben kiválasztjuk, hogy az egész ingatlant, vagy csak részleteket szeretnénk elhomályosítani - ad tanácsot a honlap.

Kapcsolódó

2013.11.18. 11:32

Szombathely jobban teljesít, a Google térképén legalábbis

/ tech 2 hsz. 2 kapcs. /
Csak mi látjuk úgy, hogy kedvenc megyeszékhelyünk új, részletesebb fotókat kapott? Vizslassa végig a várost egy műhold szemével!

2013.09.02. 15:22

10 hely, amit nem láthatunk a Google térképein

/ könnyű /
Ha egy helyről nem tudjuk, hogy hol van, már nem kell lekapnunk az atlaszt a polcról. Elég, ha bepötyögjük a Google mapsba. Vagy mégsem?

Hozzászólások (2)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

amiede: Cs*k gr*t*l*ln* l*h*t. N*m j*bb *z m*nt * gy*l*lk*d*s *s * f*c*m...
Tudta, hogy Szombathelyen a panelházak között van egy mini arborétum?
iszek: F*c*zn* k*ll*tt v*ln*,zs*bh*k*zn*, sz*ty*l*t k*pk*dn*...t*l*n m...
A Hősök terén tüntetnek az egészségügyi dolgozók
okoska120: *lph* v*r*s *ll*n* *lt*st t*sz*k k*t*l*z*v*, *m*k*r * d*lt* *s g...
Kijött a rendelet, hogy kiknek lesz kötelező a koronavírus elleni védőoltás
zuckerpopo: K*r*kp*r*s v*r*sn*k br*ng*s f*t*r j*r, n*m *rt*m * t*lt*k*z*k*t....
Olvasóink többsége szerint a szombathelyi Fő téren hosszában is kellene kerékpárút
mikrobi: * m*nk*v*z*t* f*l*l*s*g*, t*dn** k*ll*t v*ln* h*gy n*m *ng*d* r*...
Húsz tonnás markoló szakadt pincébe Szombathelyen