NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

A Google-nek is az Instagramnak is van egy ingyenes ajándéka mindenki számára

Egyébként pedig ma van a Biztonságosabb Internet Napja.

Tegnap megírtuk , hogy a magyar internetezők sajnos az európai átlaghoz képest eléggé kevés figyelmet fordítanak a gépeik biztonságára, például átlagosan minden harmadik hazai netező gépét megtámadta vírus 2015-ben.

Ma pedig, a Biztonságosabb Internet Napja alkalmából a világ egyik legnagyobb online cégóriása, a Google szuper húzással rukkolt elő: két gigabyte online tárhelyet ad bármelyik felhasználójának, aki megteszi, hogy lecsekkolja a saját biztonsági beállításait. Vagyis a korábban megadott második e-mail címet és telefonszámot (amikkel adott esetben hozzáférhetünk mondjuk egy feltört e-mail fiókhoz), összekötött alkalmazásokat, valamint a csatlakoztatott eszközöket, hogy kiderüljön, nincs-e köztük valami gyanús, ami nem a miénk. Szóval semmi humbug nincs itt, meg nem is bonyolult a dolog, csak ide kell klikkelni , és ha végignéztük, hogy minden rendben van-e, jutalmul kapjuk is a két gigát. Azért, mert ilyen okos, odafigyelő internetezők voltunk.

fotó: istockphoto.com

Az Instagram is jó fej volt ma: az élenjáró mobilos képmegosztó alkalmazás - aminek értékét jól mutatja, hogy a Facebook egymilliárd dollárért vásárolta meg - régi adósságot törlesztett azzal, hogy a mai nappal lehetővé tette a különböző fiókok közötti könnyű átjelentkezést. Vagyis többé nem kell ki-be jelentkezgetni és jelszót beírni, hanem egyetlen bökésre van csak szükségünk.

KÖSZÖNJÜK, INTERNET!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Jómagam: *n t*rt *l * t*m*t*l. *n cs*k v*l*sz*lt*m r*....
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
Jómagam: * k*v*s*bb k*l*gz*tt v*r*s *s v*sz*ly*s. N*m h*gyh*t* *l * m*szk...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
miki1950 : *z *mb*r* J*g*k **r*p** B*r*s*g* *gy d*nt*tt, h*gy *z *ll*m*k d*...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?
OhneGetzi: *m*t * t*rv*ny*k *ng*dn*k, k*h*szn*lj*. F*lj*bb k*ll*tt v*ln* r...
Sárvár és a multik - Mennyire fér meg az ipar az idegenforgalommal?
miki1950 : *rr*l sz*l. M*v*l k*ty* b*j*m, n*m *k*r*k sz*nd*k*s*n b*t*g l*n...
Mekkora a gond a kínai Sinopharm vakcinával, amiből 5 milliót rendelt a magyar kormány?