NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Nézzék, mekkora őzlábat találtam a Parkerdőben!

Menjenek futni, gombászni!

Nincs is annál jobb vasárnap délutáni program, mint felkarolni a családot, gyerekeket, párodat és elindulni a közeli erdőbe. Nem csak a nehéz ebéd kalóriáit mozoghatjuk le, de a friss levegő, a természet teljesen kikapcsol, és meghozza az energiát a következő hétre.

Az elmúlt másfél hét esősebb időjárása előcsalogatta az erdőben a gombákat. A képen látható őzlábat ma reggel futás közben találtam a Parkerdőben, "gyermekei" társaságában. Múlt hétvégén még kosárszámra lehetett begyűjteni a Szombathely környéki erdőkben a vargányákat is, mostanra elfogytak. A pénteki eső hatására azonban újra nőnek, lesz belőlük is szedhető hamarosan!

fotó:

A gomba, amellett, hogy nagyon finom, egészséges, kiváló fehérjeforrás, vitaminokban és ásványokban gazdag, sokféleképpen elkészíthető: felhasználhatjuk levesnek, salátának, főételként grillezve, pörköltnek, rántva vagy akár mártáshoz, pizzához, húsok ízesítéséhez is.

Egy jó tanács, mielőtt gombászni indulnak, azért ezt a cikket is böngésszék még át: 5+1 gombafaj, amit könnyű összekeverni, inkább ne szedjék!

2017.10.15. 12:11

5+1 gombafaj, amit könnyű összekeverni, inkább ne szedjék!

/ életmód /
Négy éve nem volt ilyen gombaszezon, mint most. Sokan azonban úgy mennek el gombászni, hogy még a gyilkos galócát sem ismerik fel. És azt tudják, hogy a gombából még lekvárt is lehet főzni?
. Hasznos!

Végezetül, ha nem vagyunk biztosak a gombák felismerésében, akkor feltétlenül mutassuk meg gomba szakértőnek! A szombathelyi piacon ingyenes gombavizsgálat áll a fogyasztók rendelkezésére.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: *z *gy k*cs*t p*r*n**d v*l*m*ny. T*d*d k*k k*rm*ny*zn*k m*st Sp*...
Orbán Ráhel és családja Spanyolországba költözött – Hogy is van ez?
miki1950 : *m*gy m*g *zl*s*k *s p*f*n*k k*l*nb*z*k. ...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : T* b*lf*k v*gy! *n *gy*tl*n h*rd*t*st s*m l*t*k, m*rt n*m *k*r*...
Újabb tekintélyes nemzetközi díjjal jutalmazták Karikó Katalint
miki1950 : N*m h*nn*m, h*gy n*k*d h**ny*zn* *gy *ly*n , pr*t*k*ll*l t*l*t*z...
A jelek szerint ma tartják Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea esküvőjét
halfarkas: P*nt*s, h*ly*s m*gl*t*s!...
Orbán Viktor belengette, hogy jövőre visszaáll a teljes 13. havi nyugdíj