NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Életmód

Nézzék, mekkora őzlábat találtam a Parkerdőben!

Menjenek futni, gombászni!

Nincs is annál jobb vasárnap délutáni program, mint felkarolni a családot, gyerekeket, párodat és elindulni a közeli erdőbe. Nem csak a nehéz ebéd kalóriáit mozoghatjuk le, de a friss levegő, a természet teljesen kikapcsol, és meghozza az energiát a következő hétre.

Az elmúlt másfél hét esősebb időjárása előcsalogatta az erdőben a gombákat. A képen látható őzlábat ma reggel futás közben találtam a Parkerdőben, "gyermekei" társaságában. Múlt hétvégén még kosárszámra lehetett begyűjteni a Szombathely környéki erdőkben a vargányákat is, mostanra elfogytak. A pénteki eső hatására azonban újra nőnek, lesz belőlük is szedhető hamarosan!

fotó:

A gomba, amellett, hogy nagyon finom, egészséges, kiváló fehérjeforrás, vitaminokban és ásványokban gazdag, sokféleképpen elkészíthető: felhasználhatjuk levesnek, salátának, főételként grillezve, pörköltnek, rántva vagy akár mártáshoz, pizzához, húsok ízesítéséhez is.

Egy jó tanács, mielőtt gombászni indulnak, azért ezt a cikket is böngésszék még át: 5+1 gombafaj, amit könnyű összekeverni, inkább ne szedjék!

2017.10.15. 12:11

5+1 gombafaj, amit könnyű összekeverni, inkább ne szedjék!

/ életmód /
Négy éve nem volt ilyen gombaszezon, mint most. Sokan azonban úgy mennek el gombászni, hogy még a gyilkos galócát sem ismerik fel. És azt tudják, hogy a gombából még lekvárt is lehet főzni?
. Hasznos!

Végezetül, ha nem vagyunk biztosak a gombák felismerésében, akkor feltétlenül mutassuk meg gomba szakértőnek! A szombathelyi piacon ingyenes gombavizsgálat áll a fogyasztók rendelkezésére.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

joska01: *sm*t *gy *rv*s,*k* p*l*t***s *k*r l*nn*! J*bb l*nn*,h* v*g*zn* ...
Zacher etikája
Latyak: R*l*nk *s t*dj*k, h*gy k* v*n * n*ckn*v m*g*tt, d* m*, *m*g * h*...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : H* k*t *l*t*d l*nn* *zt t* *kk*r s*m *rt*n*d m*g. M*g*s *z n*k*d...
Zacher etikája
miki1950 : T*v*dt*m. *pr*l*s 10- *n m*r v*lt r*l* h*r *s p*rsz* k*mm*nt*k *...
Zacher etikája
demokratikus_gumilovedek: Z*ch*r l*sz *z *j f*k*t* r*h*s n*v*r! * v*r*sc*l*b*t v*r*s k*rdk...
Zacher etikája