NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Programajánló

Programajánló hétvégére: kutyajó gesztenyenap, könyvtári éjszaka, szüreti fesztivál és Hacuka

Olvasóink most sem maradnak érdekes programok nélkül.

A héten beköszöntött az őszi időjárás, és marad is hétvégére. Mi azonban mégis összegyűjtöttünk pár programot. A huszonhét éves Velemi Gesztenyenapok mellett, első alkalommal tartanak Szüreti Fesztivált Szombathelyen és szintén először szentelnek egy egész napot a kutyáknak, a Ferences-kertben. A Hacukán az SMA-beteg Olivér kezelésére gyűjtenek, míg a Berzsenyi Dániel Könyvtárba is

beköltözhetünk

egy estére.

Szombathelyi Szüreti Fesztivál

Első alkalommal rendeznek Szüreti Fesztivált Szombathelyen. A háromnapos rendezvényen helyi borosgazdák várják ízletes boraikkal a vendégeket, de kézműves vásárra és különféle gasztroprogramokkal is várják az érdeklődőket. Az eseményen fellép többek között a Follow the Flow, a Hooligans, Kis Grofó, az Ocho Macho és Horváth Tamás. október 4-6.

fotó: szombathelypont.hu

Kutyajó nap

Egy korábbi cikkünkben

2019.09.03. 16:43

Szombathely lehet az ország első hivatalos kutyabarát települése

/ közélet 5 hsz. /
Nagy tervek vannak arra, hogy felújítsák a már meglévő kutyafuttatókat és újakat is kialakítsanak, óvodákba és iskolákba is elviszik a felelős állattartás ügyét.
már megemlítettük, hogy október ötödikén minden a kutyákról szól majd a Ferences-kertben. A rendezvény reggel tíz órától kezdődik, az utolsó előadás pedig hat órakor kezdődik. Az eseményen többek között lesz vadászkutya bemutató, kutyatánc show, Dr. Varjú Gábor pedig arról tart előadást, hogy mit tehetünk a kutyánk egészségéért. szeptember 5.

fotó: Facebook

Hacuka Olivérért

A Perenyén élő Olivér Zentéhez

2019.09.25. 09:53

Összegyűlt a gerincvelői izomsorvadással született Zente gyógyszeres kezeléséhez szükséges 700 millió forint

/ hírek /
A Vas megyei Erdélyi Rolika is beszállt az akcióba, elektromos kisautóját bocsájtotta árverésre, hogy segítsen a súlyos genetikai betegséggel küzdő kisfiún.
hasonlóan SMA-beteg. A hétvégi Hacuka most neki gyűjt, ugyanis a közösségi vásár asztalbérleti díjából 700 forintot adományoznak a kisfiúnak, de a szervezők asztalánál is lehet ajándékozni a tündéri kisfiúnak. Szombaton nyolc órától délig hatalmas választékkal várják az árusok az érdeklődőket. október 5.

fotó: Hacuka

Éjszaka a könyvtárban

Az idei már az ötödik év, hogy országszerte megrendezik a Könyvtárak Éjszakáját. Ilyenkor kinyílnak a Berzsenyi Dániel Könyvtár ajtajai is és a rejtett zugok mellett különböző programokon vehetnek részt az érdeklődők. Lesz barkácsolás, arcfestés, helytörténeti és filmes kvíz, activity, kincskereső játék és táncház is. De a látogatók a raktártól a legfelső szintig bejárhatják a könyvtárat, és a könyv kötészet fortélyaiba is beavatnak minket a dolgozók. október 5. /p]

fotó:

Velemi Gesztenyenapok

Huszonhét éve rendezik meg Velemben a Gesztenyenapokat. Ilyenkor minden a héjas gyümölcsről szól a Kőszeg közeli faluban. A sült szelídgesztenye mellett különböző gesztenyés finomságokat is megkóstolhatunk. A rendezvényen fellép az Apostol Együttes, A Két Zsivány, a West Régió és Kátai Zoltán énekmondó. október 5-6.

fotó: Garai Antal Atom

A hétvégi szombathelyi tűzoltó találkozóról már korábban részletesen írtunk

2019.10.04. 08:04

40 tűzoltóautó és több száz tűzoltó vonul ki szombaton a szombathelyi Fő térre

/ programajánló 1 hsz. /
Ideális családi program.
.

40 tűzoltóautó és több száz tűzoltó vonul ki szombaton a szombathelyi Fő térre

Ötödik alkalommal rendezik meg a Vas megyei tűzoltótalálkozót Szombathely Fő terén, szombaton 10 órától. A megszokott programok mellett az idén egy Szent Flórián szobrot is felszentelnek. A járművek elvonulása 14 órakor kezdődik. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tisztelettel várja mindazokat a felnőtteket és gyermekeket, akik közel négyszáz tűzoltó és negyven tűzoltó gépjárműfecskendő jelenlétében kilátogatnak az október 5-én a szombathelyi Fő téren megrendezésre kerülő V.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : * l*mp*v*s '56- b*n k*m*nt * d*v*tb*l, d* * t*bb*r*l l*h*t s...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Nagyadri: *n *r*l*k n*k*, d* * h*zz*sz*l*s**b*l n*m *z j*n l*. ...
A szerdai zűrzavar után minden flottul megy a szombathelyi volt SZTK-nál
miki1950 : *dz*tt v*gy*k, n*m *z *ls*. V*sz*nt *ng*m n*m z*v*r. H*zz* t*r...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban
Katka: N*gy*n h*ly*s, m*h*t * t*bb*n*k, *s * k*th*rm*dn*k! ...
Beoltották Áder Jánost, kínai vakcinát kapott
Katka: M*ly*n N*m*ny? *d*z*v*rb*n v*gy! K*rd sz*m*n P*sk*s v*lt p*lg*n ...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen