NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A szövetkezet szerint minden rendben van a fűtéssel, mégis hidegek a radiátorok a szombathelyi Váci Mihály utcában

A lakók már szeptemberben jelezték, hogy gond van az egyik vezetékkel, most a többi helyiségből fűtik a hideg szobát.

Alig 18 fok. Ennyit mutatott a hőmérő ottjártunkkor az egyik lakás szobájában Szombathelyen a Váci Mihály utcában. Nincs fűtés ugyanis a 65. szám egyik rendszerében, a szobát pedig úgy sikerült 18 fokra felmelegíteni, hogy egész nap nyitva van az ajtaja.

A lakók már szeptemberben észrevették azt, hogy az egyik strangra kötött radiátorok nem melegszenek, ez most azt jelenti, hogy lakásonként egy szoba hidegen maradt. A lakók már az ősszel szóltak a lakás szövetkezetnek, ám eddig érdemi változás nem történt.

Valamivel kevesebb, mint 18 fokot mutatott ottjártunkkor a hőmérő
fotó: Farkas Bazsi

Több lakásban is jártunk, sőt a legfelső emelettől a legalsóig körbekérdeztük a lakókat, hogy mit tapasztaltak. Kivétel nélkül azt mondták, hogy nincs fűtés náluk az ősz óta. Volt olyan, ahol a lakásnak ebben a helyiségben van a háló, itt dupla takaróval kell aludniuk a lakóknak. Van olyan lakás, ahol zárva tartják az ajtót, hogy a hideg szoba ne húzza ki a meleget. Itt érezhetően 6-7 fokkal hűvösebb volt, mint a lakás többi fűtött pontján.

Amikor a lakók a szeptemberben kezdődő fűtési szezonnál elsőként észlelték, hogy valami elromlott, akkor felvették a kapcsolatot a lakások kezeléséért felelős Bem Lakásszövetkezettel, és a fűtést végző Szombathelyi Távhővel is. A két cég aztán jó ideig egymásra mutogatott, a szövetkezet szerint a szolgáltatónál van hiba, míg a Távhő azt mondta a ház rendszerében történt meghibásodás.

Felhívtuk a szövetkezetet, ahol tegnap azt mondták elkéstünk. A hiba ugyanis orvosolva lett. Szerintük a ház két lakásában is olyan átalakítás történt a fűtési rendszerben, ami miatt az aztán a ház egész rendszerében nem volt fűtés, ezt azonban a múlt héten már vissza is alakították, így ismét van fűtés. De nincs.

Váci Mihály 65.
fotó: Google

Szerda este jártunk a házban és beszéltünk újra a lakókkal. A problémás stranghoz tartozó radiátorok kivétel nélkül hidegek voltak.

Volt aki azt mesélte, hogy mivel légköbméter után fizet, így az elmúlt három hónapban úgy is fizette a 12 ezer forintos fűtésszámlát, hogy az egyik szobában nincs is fűtés.

A lakók egyre inkább kétségbe vannak esve. A szövetkezet szerint ugyanis megoldódott a probléma, a radiátorok azonban mégis hidegek, de, hogy mi okozza az üzemzavart és mikor állhat helyre a fűtés azt egyelőre nem tudni.

Hozzászólások (17)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

halfarkas: J*k*b *gy*s*n cs*n*lj*; s*kk*l *gy*s*bb*n m*nt *zt V*n* t*tt* *n...
Élmezőny és leszakadók: Alakul az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek sorrendje
StarMan: S*jn*ll*k, h* n*k*d *z. *tt v*gy*rg*tt * f*l k*p*rny*n * b.b*ny*...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: G*zd*g *mb*r *s l*h*t sz*r*ny. T* * sz*g*nys*gr* g*nd*lt*l, d* n...
Jön az egyházi lakásügynökség
StarMan: D*l-*fr*k** f*z*t**gys*g. H* b*rsz v*l*, n*k*d *s v*n r*nd*d, h*...
Ön találkozott már a szombathelyi bevásárlókocsi-fantommal?
StarMan: *ssz*gy*jth*tn*t*k *gy c*kkb*n *gy*n*zt, "h*v* l*tt*k * h*v*...
Hol vannak hűvös helyek és ivókutak Szombathelyen?