NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Még három cég száll be a szombathelyi fűnyírásba

A városvezetés abban bízik, hogy így gyorsabb és hatékonyabb lesz a fűnyírás. Viszont kevesebbet költenek rá, mint tavaly.

Megszületett a megállapodás arról, hogy ki segít be a Szomparknak a fűnyírásban – olvasható a város hivatalos oldalán lévő polgármesteri javaslatban.

Még február elején írtunk

02.02. 07:35

Plusz 30 milliót tesz bele a szombathelyi önkormányzat a zöldterületek gondozásába

/ közélet /
Szinte mindenhol takarékoskodnak, de a parkokat, zöldterületeket fontosnak tartják.
arról, hogy a városvezetés a zöldterületek gondozásával megbízott Szombathelyi Parkfenntartási Kft. (Szompark) mellett a SZOVA-t és a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Féhe Nonprofit Kft-t is be akarja vonni a tevékenységbe.

Akkor nem igazán értettük a dolgot, hiszen mindkét cégnek bruttó 15-15 millió forint támogatást adott a város az idei költségvetésben, ami így nem tűnt megtakarításnak – az indoklásban egyébként a fűnyírás hatékonyságának növelése szerepelt.

fotó: Forrás: Facebook / Szombathely MJV

A parkok, füves területek állapota egyébként politikai kérdés lett Szombathelyen. A előző ciklusban az ellenzék kritizálta az akkori városvezetést a fűnyírás hiányosságai miatt, a helyzet most sem változott, csak az ellenzék és a városvezetés cserélt helyet másfél éve.

A többség szerint javult a fűnyírás minősége, sokak szerint viszont nem

Tavaly májusban, fél évvel az új vezetés hivatalba lépése után megkérdeztük olvasóinkat, látnak-e változást a város tisztaságában és a zöldterületek gondozásában.

Szavazóink többsége szerint pozitív változás tapasztalható, igaz, voltak olyanok is, akik szerint rosszabb lett a helyzet, vagy legalábbis nem változott.

fotó:

A városházától megtudtuk, hogy a SZOVA és a Féhe Kft. is lehetőséget kapott arra, hogy alvállalkozókat foglalkoztasson. A Féhe Kft. élt is ezzel, lefolytatták a versenyeztetési eljárást, és azt a szombathelyi Unita Armed Company Kft. nyerte meg. Tehát ez a cég is dolgozik majd a fűnyíráson.

Az Unita Armed Company Kft. nem ismeretlen számunkra, ők voltak azok, akik tavaly április elején három nap alatt lefertőtlenítették

2020.04.09. 12:05

Három nap alatt fertőtlenítették az összes helyijáratos buszmegállót Szombathelyen

/ csak szombathely /
Összesen 86 pavilonos buszváró tisztult meg a városban.
az összes szombathelyi buszvárót.

Nemény András polgármester azt a javaslatot tette a képviselőknek, hogy mindkét cég (SZOVA, Féhe) támogatását emeljék meg újabb 4-4 millió forinttal, és támogassák, hogy a Féhe Kft. megkösse a nyertes ajánlattevővel, a szombathelyi Unita Armed Company Kft-vel a szerződést a fűnyírásra.

A munkát eddig egyedül végző Szompark tavaly 508 millió forint támogatást kapott az önkormányzattól. Az idei költségvetésben 340 millió van betervezve a cégnek, azzal, hogy ha a város megkapja az igényelt kormányzati kompenzációt,

03.09. 19:08

Lehet, hogy kap kormányzati támogatást Szombathely, de lehet, hogy mégsem

/ közélet 18 hsz. /
Ennyi derült ki Nemény András polgármester, Illés Károly Fidesz-frakcióvezető és Károlyi Ákos jegyző budapesti egyeztetésén.
akkor ezt 90 millió forinttal kiegészítik.

Így az önkormányzatnak a két cég bevonása után 378 millióba kerül az idén a fűnyírás, ami 130 millióval kevesebb, mint tavaly. Legalábbis kormányzati kompenzáció nélkül.

Ha azzal együtt számolunk, akkor pedig 468 millióból, de ebből 90 milliót a kormány adna hozzá. Viszont még így is kevesebből jönne ki a fűnyírás, mint egy évvel korábban.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : Pr*b*ld m*g n*m * h*ly*s*g f*l* v*nn* *z *r*nyt. M** h*r, h*gy ...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
ltk70: *z*rt r*m*l*m, *gysz*r cs*k *ssz*r*nc*lj* v*l*k* * k*s*m*t*tt h*...
Berki Krisztián a Maldiv—szigetek után nem tudott felkészülni a büntetőfékes tárgyalására
kriszpo: *lf*l*jt*tt*m: "Sz*r*nt*k *z *lt*tt*k * b*nn*k l*v* *lt**ny...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
kriszpo: N*m f*rt*zn*k * b**lt*tt*k, m*rt n*m *kt*v v*r*st k*pn*k *gy *lt...
A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
miki1950 : N* *lm*dj*t*k. H* * f*d*ssm*ff** k*n*zt* m*g*n*k ,*kk*r *rb*n s*...
A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött