NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Gazdaság

Még három cég száll be a szombathelyi fűnyírásba

A városvezetés abban bízik, hogy így gyorsabb és hatékonyabb lesz a fűnyírás. Viszont kevesebbet költenek rá, mint tavaly.

Megszületett a megállapodás arról, hogy ki segít be a Szomparknak a fűnyírásban – olvasható a város hivatalos oldalán lévő polgármesteri javaslatban.

Még február elején írtunk

02.02. 07:35

Plusz 30 milliót tesz bele a szombathelyi önkormányzat a zöldterületek gondozásába

/ közélet /
Szinte mindenhol takarékoskodnak, de a parkokat, zöldterületeket fontosnak tartják.
arról, hogy a városvezetés a zöldterületek gondozásával megbízott Szombathelyi Parkfenntartási Kft. (Szompark) mellett a SZOVA-t és a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató Féhe Nonprofit Kft-t is be akarja vonni a tevékenységbe.

Akkor nem igazán értettük a dolgot, hiszen mindkét cégnek bruttó 15-15 millió forint támogatást adott a város az idei költségvetésben, ami így nem tűnt megtakarításnak – az indoklásban egyébként a fűnyírás hatékonyságának növelése szerepelt.

fotó: Forrás: Facebook / Szombathely MJV

A parkok, füves területek állapota egyébként politikai kérdés lett Szombathelyen. A előző ciklusban az ellenzék kritizálta az akkori városvezetést a fűnyírás hiányosságai miatt, a helyzet most sem változott, csak az ellenzék és a városvezetés cserélt helyet másfél éve.

A többség szerint javult a fűnyírás minősége, sokak szerint viszont nem

Tavaly májusban, fél évvel az új vezetés hivatalba lépése után megkérdeztük olvasóinkat, látnak-e változást a város tisztaságában és a zöldterületek gondozásában.

Szavazóink többsége szerint pozitív változás tapasztalható, igaz, voltak olyanok is, akik szerint rosszabb lett a helyzet, vagy legalábbis nem változott.

fotó:

A városházától megtudtuk, hogy a SZOVA és a Féhe Kft. is lehetőséget kapott arra, hogy alvállalkozókat foglalkoztasson. A Féhe Kft. élt is ezzel, lefolytatták a versenyeztetési eljárást, és azt a szombathelyi Unita Armed Company Kft. nyerte meg. Tehát ez a cég is dolgozik majd a fűnyíráson.

Az Unita Armed Company Kft. nem ismeretlen számunkra, ők voltak azok, akik tavaly április elején három nap alatt lefertőtlenítették

2020.04.09. 12:05

Három nap alatt fertőtlenítették az összes helyijáratos buszmegállót Szombathelyen

/ csak szombathely /
Összesen 86 pavilonos buszváró tisztult meg a városban.
az összes szombathelyi buszvárót.

Nemény András polgármester azt a javaslatot tette a képviselőknek, hogy mindkét cég (SZOVA, Féhe) támogatását emeljék meg újabb 4-4 millió forinttal, és támogassák, hogy a Féhe Kft. megkösse a nyertes ajánlattevővel, a szombathelyi Unita Armed Company Kft-vel a szerződést a fűnyírásra.

A munkát eddig egyedül végző Szompark tavaly 508 millió forint támogatást kapott az önkormányzattól. Az idei költségvetésben 340 millió van betervezve a cégnek, azzal, hogy ha a város megkapja az igényelt kormányzati kompenzációt,

03.09. 19:08

Lehet, hogy kap kormányzati támogatást Szombathely, de lehet, hogy mégsem

/ közélet 18 hsz. /
Ennyi derült ki Nemény András polgármester, Illés Károly Fidesz-frakcióvezető és Károlyi Ákos jegyző budapesti egyeztetésén.
akkor ezt 90 millió forinttal kiegészítik.

Így az önkormányzatnak a két cég bevonása után 378 millióba kerül az idén a fűnyírás, ami 130 millióval kevesebb, mint tavaly. Legalábbis kormányzati kompenzáció nélkül.

Ha azzal együtt számolunk, akkor pedig 468 millióból, de ebből 90 milliót a kormány adna hozzá. Viszont még így is kevesebből jönne ki a fűnyírás, mint egy évvel korábban.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

lolka: Pl*ssz *nf*: "2015-b*n, *bb*n *z *vb*n, *m*k*r *rb*n V*kt*r...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
lolka: https://h*.w*k*p*d**.*rg/w*k*/*l**s-%C3%BCgy https://www.*r*g...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián
belabo: M* *z *z *m*zspr*f*l? *nn*l l*jj*bb m*r n*ncs, m*nt *m*k*r v*l*k...
Most Jakab Péter és Dobrev Klára van az élen az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek listáján
belabo: Sz*r*nt*m k*m* *z *g*sz, m*nd*n m*s*sz*r *gy*n*z. *ly*sm* *l*f*r...
Mosószerteszt: Nem a legdrágábbak és a legismertebbek a legjobbak
joska01: *l*pv*t**n *n k*nkr*t*n l*sz*r*m * cs*h *gy*t-m*rt sz*r*nt*m s*m...
Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal villog a NER az Adrián