NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Frontális baleset utáni mentés videón - A vétlen sérült a karambolban

Szombathely felé tartott egy idős úr által vezetett Suzuki a 89-es főúton, amikor a szemből érkező váratlanul közvetlenül elé kanyarodott. A vétlen sofőr megsérült.

A nyugat.hu tudósítója éppen az út szélén beszélgetett vasárnap délelőtt, amikor kb. 150 méterre két autó fél-frontálisan ütközött a 89-es főút séi elágazójában. Munkatársunk a helyszínre sietett, felmérte a helyzetet és tárcsázta a mentők hívószámát, a 104-et. A diszpécser kérdéseire sikerült a személyesen tapasztalt állapotok mellett a helyszínen lévőktől is választ kapni. Ezek szerint egy sérült fekszik még bent az autóban, a másik járműben négyen utaztak, ők ki tudtak szállni, látszólag nem sérültek. A mentőszolgálat így két mentőjárművet indított és értesítették a tűzoltóságot is, ahonnan szintén két jármű indult azonnal.

A balesetet okozó járműből mind a négy utas ki tudott szállni
fotó: Tánczos Mihály

Közben két férfi beszélgetett az árokba csapódott Suzuki első ülésein fekvő idős úrral, aki a mellkasát fájlalta. Egyikőjük a fejét is tartotta és kérte, ne mozogjon. Azzal, hogy szóval tartották a sérült sofőrt egyben a segítség kiérkezéséig eltelő időt is elviselhetőbbé tették az idős ember számára, aki kiskertjébe indult megnézni a termést, de a baleset közbeszólt.

Sikerült beszélnünk a három fiatalembert fuvarozó középkorú úrral is, aki a Fiatot vezette. A balesetről annyit mondott, Szombathely irányából érkezett a 89-es úton és balra akart kanyarodni. Kocsisor jött vele szembe és úgy látta, mindenki jobbra indexel. Arról fogalma sincs, hogy került oda a Suzuki, azt nem látta, mivel beleolvadt az útba. Azzal azonban tisztában volt, hogy ő okozta a balesetet, amiért figyelmetlenül kezdte meg a balra kanyarodást.

Mentés videón

Olvasóink a mentők kiérkezésétől követhetik nyomon a mentés folyamatát.

Kapcsolódó

2007.11.29. 18:04

Figyelmetlenségből halálos baleset a 89-es úton, Szombathely határában (képgaléria)

/ hírek /

2011.06.06. 14:56

Bocsánatot kért a sofőr

/ hírek 1 kapcs. /

2009.09.27. 15:59

Balesetek éjszakája – vadak, frontális karambol, sorompótörés

/ sokkoló gal. 6 hsz. /
Szalagkorlátról visszapattanó, majd frontálisan ütköző autó, fejjel járműnek rontó szarvas, kamionstop alatt a hűtőkamionban bútorokat szállító ittas kamionos és szombathelyi sorompót letörő lengyel sofőr – ízelítő a szombat estéből.

2009.09.10. 22:25

Frontális karambol a 89-es úton - Elnézte a Scania a távolságot

/ sokkoló gal. /
Be akart csusszanni két jármű között egy balra kanyarodó Scania pótkocsis szerelvény, de a sofőr rosszul mérte fel a távolságot és frontálisan ütközött egy Peugeot 206-tal.

Hozzászólások (9)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

TheOldBarbers: N*! M*st h*gy v*gr* * sz*rk*szt*s*g d*lg*z**n*k s*k*r*lt k*j*l*l...
Szabálytalan és kreatív parkolások Szombathelyen: a zöldirtás örök
iszek: H* M*rk*-Z*y,*z *ll*nz*k gy*z, H*dh*zy l*sz *z * *lsz*m*lt*t*s* ...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat
Kovács Jenő: 1. * V*s* *ng*tl*nf*jl*szt* Zrt-t 2021. j*l**s*b*n j*gy*zt*k b*....
Nem lesz licit, viheti a 800 milliós szombathelyi ingatlancsomagot az egyetlen állva maradt pályázó
jokkmokk: Ny*lv*n * B v*lt*z*t j*tsz*k cs*k...
Új tulajdonosa lesz a Haladás futballcsapatnak, Homlok Zsolt a kapuk előtt
polgartars: N*m *rb*n * b*t*g, h*n*m *z*k, *k*k h*szn*k n*k*. *nn*k * b*r*h...
Hadházy: Orbán szülőfalujába a kisvasút mellé 1,5 milliárdért építenek hatalmas hidat