NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Jelentem

A multik lenyomták a szombathelyi Vásárcsarnokot

A karácsony előtti utolsó hétvégén sem rohamozták meg a vásárlók.

- Nincs ezen, mit csodálkozni! Évek óta egyre gyengébb a karácsony előtti forgalom, a multik elszívják a vásárlókat. Maholnap csak a környéken élők és a piacozni szeretők maradnak… - kesergett egy zöldség-gyümölcs kereskedő, aki már olyant is megért, hogy egy gombostűt sem lehetett leejteni a Vásárcsarnokban, annyian voltak.

Ezer forinttól a csillagos égig, azaz négyezer forintig terjedt a szaloncukor árskálája kilónként
fotó: Lendvai Emil

A hét végi piacon főként az tűnt fel, hogy a helyek nagy részét nem élelmiszerekkel, hanem sírdíszekkel foglalták el. Ebből Dunát lehetett volna rekeszteni. Igaz, nem lehetett panasz a zöldség-gyümölcs felhozatalra sem, úgymond minden kapható volt, csak a pénztárca bírja. A sárgarépa 100-250, a fehérrépa 400-600, a paradicsom 400-800, a paprika 600-1200 (darabra 80 forint), a burgonya 70-180, a vöröshagyma 80-250, a káposzta 120-170 forint volt kilónként. A retek csomóját 100-120 forintért kínálták. A gyümölcsök közül almát már 130-200 forintért lehetett kapni, de egy helyen elállhatott a lélegzet a 450 forint kilónkénti áron.

fotó: Lendvai Emil

A narancs 250-280, a mandarin 290-350 forintba került. A karácsonyi sütéshez szükséges dióbélért kilónként 1200-2500 forintot kértek. Élő hal most sem volt, de például halászlének való folyami halakból többfajtát is árultak, köztük egész pontyot is. Az árak azonban legkevésbé sem az egészséges táplálkozást szolgálták, a ponty kilója egészben és szeletekben 2000-2200 forintra rúgott, pedig nem tengeri, hanem édesvízi ország vagyunk. Halászléalap 600 forintért, kész halászlé 1200-1600 forintért volt kapható.

fotó: Lendvai Emil

Pulykát nemigen láttunk kitéve, de egész kacsa több árusítóhelyen is kínálta magát, kilója 980-1100 forintra rúgott. A szintén keresett kocsonyahúsból nem volt gazdag a választék (bizonyára már előbb felvásárolták), ahol volt, ott sertés testrésztől függően kilónként 470-580 forintot kóstált. Ha ehhez hozzávesszük az 800-1000 forint körüli fokhagymaárat, hát a kocsonya sem olcsó mulatság. Malachús helyett bőrös combot lehetett látni, 1200 forint körüli áron. Állítólag ezt is szívesen veszik szilveszterre, újévre. Van, aki az ünnepekre a csülökre is esküszik (ami mehet kocsonyába is), ezt ezer forint körüli áron adták.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: *rr*l *s *rj*t*k *gy c*kk*t gy*rs*n, h*gy *gy v*nn* f*l k*tm*ll*...
Nemény András: "Egy kéz van a torkunkon, ami egyre jobban szorít"
Ddd911: K* sz*v*z *rr* h*gy m*sz*r*s f*gj* ny*rn*?? ...
35 évre magánkézbe akarja adni a magyar kormány a gyorsforgalmi úthálózatot
Latyak: Cs*k *z *r*ny*k *s * pr**r*t*s*k sz*ls*s*g*ss*g**r* pr*b*lt*m r*...
Nem vártak a csodára – Összefogott egy maroknyi szombathelyi kiskertes és lekavicsozták saját utcájukat
Southpark: *z * f*r*g *gy*n*ly*n, m*nt * r*g*nc*l*. M*ll**rd*k*t *s m*g*r*...
Mészáros Lőrinc csodálatos átváltozása
Southpark: **y*n*k * N*r*st* *lk*r*szt*ny*k. *z *s *ll*k * cs*p*tb*....
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után