NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Fordult a kocka: rendőrségi eljárás indult egy facebookos "figyelmeztetés" után

Ismét egy megdöbbentő szombathelyi történet kapott szárnyra a neten, nem sokkal a kamunak bizonyult késes rablás után.

Ezúttal egy közfeladatot ellátó férfi arcát és nevét tették ki egy Facebook bejegyzésben egy történettel, miszerint az illető feladata ellátása közben összevert egy nőt. A megrágalmazott férfi feljelentést tett a rendőrségen.

Több olvasónk is elküldte azt a Facebook-bejegyzést, amiben egy szombathelyi mentődolgozóval kapcsolatban fogalmaztak meg súlyos vádakat, mellékelve az illető Vas Népéből lementett fotóját és nevét is. A hozzászólásoknál egymást érték a férfi "megnyomorítására" tett javaslatok, illetve a tanácsok, hogy akkor kell összeverni, amikor civilben van.

Néhány órával a bejegyzés publikálása után már feltettük kérdéseinket a lavinát elindító személyeknek, egyben figyelmeztettük őket arra is, hogy a Facebookon megjelent leírás és a hozzászólások számos esetben büntetőjogi kategóriába esnek. Természetesen ezúttal is megkerestük a rendőrséget.

Illusztráció
fotó: theinternetoffendsme.files.wordpress.com

A Facebook-on publikált bejegyzést fél nappal ezután törölték, azonban a figyelmeztetésnek szánt posztot addigra már sokan megosztották, illetve sokan voltak azok is, akik ismerték azt a férfit, akiről a bejegyzés szólt.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferense, Leibinger Eszter r. hadnagy kérdésünkre az alábbi választ küldte el:

A Facebookon 2017. március 19-én megjelent „történet” vonatkozásában tájékoztatom, hogy az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett és más bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárást indított.

A szűkszavú válaszból kiderül, hogy fordult a kocka, azaz nem egészen volt kerek a történet, amit bejegyzést közzétevők a nagyközönségnek tálaltak.

Az esetről később részletesen beszámolunk. Addig viszont kérjük olvasóinkat, hogy egészséges kételkedéssel olvassák el a Facebook-on felbukkanó szenzációs híreket, főleg, ha azok feltűnően egyoldalúak, illetve józan paraszti ésszel is számtalan ellentmondást, nem valós részt tartalmaznak.

Hozzászólások (3)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Rőzsike : J* l*nn*, h* m*n*l t*bb sz*k*mb*r v*l*m*ny*t m*g*sm*rh*tn*nk. *...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
adt01: "D* *z *s *rd*k*l, h*gy * 2011-b*n b*h*r*ng*z*tt *gy*n* ny*g...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
adt01: " sz*v*z*k*p*s *ll*mp*lg*r*k sz*m* 8 m*ll** k*r*l v*n. *kk*...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
busman: *rb*n 1-2 h*n*pj* *rd*tl*n k*m*tr* (*nf-n*l m*g*s*bbr*) v*tt f*l...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
nagyokos_kicsikinai: F*t*b*l*nd......
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát