NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Időjárás

Fordulat az időjárásban: komoly esők jönnek a hétvégén

Több mediterrán ciklon is eléri hazánkat a következő egy hétben, melyek jelentős mennyiségű csapadékot szállítanak főként a hétvégére.

A hét első felére jellemző igen enyhe, gyakorlatilag október közepének megfelelő időjárás a hét második felében változékonyabbra fordul. Bár a hőmérséklet ezután is több fokkal az átlag fölött alakul, de fokozatos lehűlés kezdődik - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton, vasárnap és hétfőn, keleten még kedden és szerdán is esős időre kell számítani. A csapadék várható mennyisége az északi és keleti országrészben 30 és 50 mm között, míg máshol 20-30 mm között alakul. Havas eső, esetleg hó legfeljebb a keleti országrész hegységeiben fordulhat elő. A csapadékos idő széllel érkezik, pénteken még csak a Kisalföldön, majd vasárnaptól nagy területen kell erős, helyenként viharos szélre számítani. Nagy lehűlésre egyelőre nincs kilátás, gyenge hajnali fagyok is csak helyenként lehetnek. A maximum hőmérsékletek a hét végéig még többfelé 10 fok körül alakulnak, majd a jövő hét első felében 5 és 10 fok közé esnek vissza. Talajfagy továbbra sem várható.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

realista: * l*ny*g,h*gy * sp*c**l*s*n k*pz*tt z*ld*gy* f*t*n*cs*s *s * k*r...
Mire jó a Médiaközpont, merre tart a cég?
hozzászóló1: S*t*ry K*r*ly j*l l*tj*, *z * v*r*sv*z*t*s cs*k * p*nzt k*lt*. ...
Mire jó a Médiaközpont, merre tart a cég?
polgartars: "* r*g* st*d**nt *s k*ll*tt *t*m*lt*tn* *s *z *j*t *s k*ll,d...
"Szombathelyi" gól a németek ellen
realista: * l*ny*g,h*gy * k*rm*nyb*zt*s *r*t * s*b*ss*gk*rlzt*z*s,cs*kk*nt...
Videó: Kánikulába dermedt a szombathelyi „térköves” Berzsenyi tér
kovacs_ugynok: B*r*ms*g. *sz*b*n s*ncs k*l*n j*g*k*t b*zt*s*t*n*, cs*k s*k*t*l ...
Orbán: „Ma az állam aktívan védelmezi a homoszexuálisok jogait”