NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Ingyenes Fő téri évadnyitásra készül vasárnap a Mesebolt

Egyébként nyolc bemutatót tervez az új évadban a szombathelyi bábszínház.

Nyolc bemutatót tervez a következő színházi évadban a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, és felújítanak két korábban már műsoron lévő darabot is - közölte az MTI-vel csütörtökön Trifusz Ádám szervező.

Tájékoztatása szerint családoknak szóló ingyenes évadnyitó előadásukat szeptember 3-án a vasi megyeszékhely főterén tartják, ahol a Batu-tá kalandjai című vásári komédiát mutatják be, Kovács Géza, a bábszínház igazgatója rendezésében, Kőmíves Csongor előadásában.

Mesebolt Bábszínház - A zöldszakállú király részlet
fotó: Vágvölgyi Bálint

Szeptember 10-én a Kőszegi Várszínházzal közös előadásban állítják színre Szombathelyen is Dániel András Kicsibácsi és Kicsinéni című meséjét.

Október 1-jén a legkisebbeknek szól a Papírvarázs című pöttöm-színházi előadás, október 22-én mutatják be először a Rumcájsz című mesét, november 26-án pedig a Lúdas Matyit tűzik műsorra a Természetes Vészek Közhasznú Egyesülettel közös produkcióban.

Mesebolt Bábszínház - Kirikou és a boszorkány
fotó: Vágvölgyi Blint

December 17-én a Ziránó Színházzal közös előadásban mutatják be az Ágoston - avagy egér a felhők felett című mesedarabot, jövő év februárjában tervezik bemutatni Eric-Emmanuel Schmitt Oszkár és Rózsa mami című darabját, amely az általános iskola 3-4. osztályosainak szóló osztályterem-színházi előadás lesz.

Március közepén tűzik műsorra Lázár Ervin A hazudós egér című meséjének bábszínházi bemutatóját, április végén pedig Fésűs Éva A palacsintás király című mesejátékának bemutatását tervezik. A műsorszervező közölte azt is, repertoárjuk két korábban bemutatott darabjának felújítását tervezik a következő évadban, az egyik Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című meséje, a másik pedig Jevgenyij Svarc Az elvarázsolt testvérek című meséje.

Trifusz Ádám szólt arról is, hogy a szombathelyi Mesebolt Bábszínház társulata két új taggal bővült Fritz Attila és Varga Bori személyében.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

fgzb: Sz*r*nt*m *s. ...
Vajon hol járt fotósunk? – Az egyik legszebb kilátás a Dunántúlon
Nagyadri: K*t*l*n? H*t p*nt n*m! *nny*r* *g*z, m*nt *m*t *tt *r*g*tn*k! ...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
Rőzsike : D* m*nny*r* *g*z. * K*ss*th R*d** t*lj*s*n l*k*p*z* *rb*n h*z*g,...
Karácsony Gergely elkérte a kormány által nem lehívott EU-s vakcinákat Budapestnek
agro: 3 %*s..:)M*nt *gy gy*ng* s*r......
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson
agro: M*n*k sz*v*zz*n*k *gy s*nk* *lt*l n*m *sm*rt f*csk*r* *k* n*m r*...
A Mindenki Magyarországa Mozgalom támogatja Bana Tibort a szombathelyi előválasztáson