NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A finisbe ért „álmaink” jégcsarnoka Szombathelyen

Rövidesen otthonra lelnek a Szombathelyi Pingvinek.

Már nem kell sokat várnia a Szombathelyi Pingvinek Jégkorong Klubnak, hogy elfoglalhassa méltó helyét, ugyanis célegyenesben van a hányattatott sorsú szombathelyi fedett jégcsarnok, vagyis Álmaink Jégcsarnokának építése. Mindezt a hivatalos Facebook-oldalán közölte a szombathelyi önkormányzat, ahol az munkálatokról is részletesen beszámoltak.

fotó: Kiss Tamás

Mint írják, még tavaly elkészült a szerelőbeton a teljes pályafelületen, majd a hálózásokkal, alapozó festésekkel folytatódtak a munkálatok. Január közepén pedig elkezdték a munkát a villanyszerelők is, először a kiszolgáló létesítmények, öltözők és irodák világítása készült el, majd következett a jégpálya feletti sportvilágítás.

Február elején aztán elkezdték beépíteni a hő- és füstelvezető nyílászárókat és hozzáláttak a kábelezéshez, illetve a kábeltálcák szereléséhez. Jelenleg pedig a füstérzékelő-rendszernél tartanak a munkások.

A napokban elkezdődött a jégcsarnok egyik legfontosabb elemének, a gépészetnek és a hozzá kapcsolódó épületfelügyeleti rendszernek a kialakítása is, hamarosan pedig sorra kerül a pályatest hűtési rendszere is.

fotó: Szombathely MJV

TAO-felajánlások kellettek

A szombathelyi jégcsarnokot még az előző városvezetés tervezte és az építkezés is az ő ciklusuk alatt kezdődött meg, és nevezték el "álmaink jégcsarnokává" . A jelenlegi városvezetés pedig megörökölte a beruházást, azzal együtt, hogy a befejezéshez nem volt elég pénz.

Ráadásul a munkába beleszólt a járvány is, ezért olyan eszközhöz nyúlt a jelenlegi városvezetés, amire eddig még nem volt példa. Horváth Attila alpolgármester tavaly júniusban erősítette meg

2020.06.18. 14:26

A szombathelyi jégcsarnok befejezéséhez a helyi vállalkozók segítségére számítanak

/ közélet 16 hsz. /
Mintegy 350 millió forint kellene a TAO-felajánlásokból.
azt, amit korábban már Nemény András polgármester is belebegtetett:
2020.01.28. 13:29

Van némi gebasz a szombathelyi jégcsarnok körül

/ közélet 5 hsz. /
Csekély 400 millió forint hiányzik.
TAO-felajánlásokból pótolják ki a hiányzó összeget.

Júliusban már arról számolt be Horváth, hogy 220 millió forint összegyűlt a TAO-támogatásokból, ha pedig nagyon szükséges, az önkormányzat hozzáteszi a fennmaradó 130 milliót. De nem mint mondta, nem akarnak elkapkodni semmit, így inkább kivárják, hogy ez is összegyűljön a TAO-felajánlásokból.

Egyelőre nem kell a városnak a zsebébe nyúlnia

A helyzetjelentés kapcsán érdeklődtünk az önkormányzatnál, hogy sikerült-e összegyűjteni a maradék összeget további TAO-felajánlásokból, vagy esetleg az önkormányzatnak kellett a zsebébe nyúlnia.

A válaszból kiderül, hogy még nem gyűlt össze a teljes összeg, de határozottan sikeres volt az önkormányzat felhívása, ugyanis „több vállalkozói felajánlás érkezett a jégcsarnok megépítésének befejezésére, így egyelőre a városnak nem kellett ehhez plusz anyagi forrást hozzárendelnie”.

Megtudtuk azt is, hogy már folyamatban vannak a szerződéskötések, a szombathelyi jégkorongklub várja a Magyar Jégkorong Szövetségtől az úgynevezett támogatási igazolást, és ha ez megérkezik, jöhet a tényleges pénzügyi teljesítés.

A tervek szerint pedig – természetesen ha nem jön közbe semmilyen váratlan esemény – idén év végére várhatóan lezárul az építés és átadhatják a létesítményt is.

fotó: Szombathely MJV

A klub elnöke egyébként tavaly júliusban elmondta, hogy ha elkészül a csarnok, nem csak a hokicsapatok használhatják majd, hanem a városlakók is. Ráadásul azt is megtudtuk, hogy további szakosztályokkal is szeretnék bővíteni a Pingvineket, például szinkronkorcsolyával, műkorcsolyával, vagy az Ausztriában egyre népszerűbb csúszókoronggal.

Hozzászólások (18)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : D*b*r*g * m*jr* *gyr* *r*s*bb*n *z *nk*rm*nyz*t* b*kt*j*k *t*. ...
Az Állami Számvevőszék kezébe adják a civil szervezeteket
dredd biró: * * t*s*j*! Sz*m*mr* *z *l*g b*t*g*s. F*k*t* k*cs* ,t*tk*s r*nds...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
angelica: "*ly*n h*z*g, h*z**r*l* k*rm*ny* *gy*tl*n *rsz*gn*k s*ncs **...
Őszig hosszabbítaná meg a veszélyhelyzetet a kormány
angelica: *z gy*rs*n m*nt :)))) Cz*gl*dy Cs*b* n*mz*tb*zt*ns*g* k*ck*z*t* ...
A titokzatos fekete autó a nemzetbiztonsági szakszolgálaté - írja posztjában Czeglédy Csaba
miki1950 : H*gy m**rt? M*rt m* *z sz*lg*lj* * h*t*l*mb*n m*r*d*s *rd*k*t. ...
Nem értjük, hogy miért titkolják el a helyi járványadatokat, de ezt teszik