NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Kormányzati hackelésekre figyelmeztet a Google

Érdemes rá figyelni.

A Google globálisan több mint tizenkétezer felhasználót figyelmeztetett az év harmadik negyedévében, hogy kormányzati támogatású hackelési kísérletek történtek fiókjuk ellen. - írja a hvg.hu . - A Google veszélyelemző csapata (Threat Analysis Group, TAG) a napokban tette közzé jelentését azzal kapcsolatban, hogy kormányzati hátterű hackerek próbáltak hozzáférni több ezer felhasználó Google-fiókjához.

Elsősorban hitelesítő adathalász e-mailekkel támadtak, megpróbálva rávenni a kiszemelteket, hogy adják ki az adataikat. A Google egy példát is említ, egy biztonsági figyelmeztetés jön a „Goolge”-től, aminek a lényege, hogy a felhasználó egy linkre kattintva adja meg jelszavát. A Google TAG mintegy 50 ország 270, kormányok által támogatott hackercsoportjait követi, akik elsősorban újságírókat, aktivistákat támadnak, vagy összehangolt dezinformációkat terjesztenek.

Elsősorban aktivistákat, újságírókat, politikai döntéshozókat támadnak a hackerek, de olykor „civilek” is áldozatul eshetnek, és ők is kaphatnak figyelmeztetést a keresőóriástól. Megijedni nem kell, viszont érdemes további lépéseket tenniük fiókjuk védelme érdekében. A magas kockázatú felhasználókat viszont arra ösztönzi a Google, hogy jelentkezzenek az Advanced Protection Programba, ami hardveres biztonsági kulcsokat használ, és a lehető legerősebb védelmet kínálja az adathalászattal és a fiókfeltörésekkel szemben.

Sötétben bujkáló
fotó: Enquire.my

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kovacs_ugynok: m*ndm*gd*gl*nk :P...
Plakátok és felhívások - Lázadásközeli állapotok Szombathelyen is?
kovacs_ugynok: J* l*sz *z *gy, *z *s..n b....* m*g! M*nk* b*f*j*zv*. k*ntr*s...
Pánikra semmi ok! Eltüntették a csúnya fehér ajtót az Éva-malom oldaláról
Katka: *d**g s*mm* *nf*rm*c**t n*m h*ll*tt*m *rr*l, m*nd*n cs*k *rr*l s...
Súlyos szövődményekkel kerültek kórházba tünetmentes koronavírus-fertőzés után gyerekek
gaful: *n *s *tt v*lt*m *v*kk*l k*s*bb * h*lysz*n*n! * l*jt* n*k*m n*m ...
22 éve volt Kőszeg egyik legszomorúbb napja - Ma van a deutschlandsbergi katasztrófa évfordulója.
Nagyadri: *gy 3 *r* m*g*ss*g*b*n m*g*n*k *s j* *st*t!...
Szombathely 150 millió forintot kap az EU-tól környezetvédelmi célokra