NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A veszélyre figyelmeztető piktogramokat festenek fel Szombathely kritikus helyzetű zebráinál

Mivel közeledik az iskolakezdés, az akció különösen aktuális.

Kicsit vonatkoztassunk el attól, hogy a járványügyi helyzet miatt az iskolakezdés is mankósbottal jár és tegyük fel, hogy szeptember 1-től minden úgy lesz, mint azelőtt.

A reggeli és délutáni csúcsforgalom egyik napról a másikra sokkal zsúfoltabb lesz, hisz az eddig nyári vakációjukat élvező diákok mind vissza szállnak a mókuskerékbe. Sűrűsödnek a busjáratok, személyautóból is több lesz az utakon és a gyalogátkelőhelyek forgalma is látványosan megnő.

Éppen ezért a következő hetekben a városháza Városüzemeltetési Osztálya felméri Szombathely óvodáinak és iskoláinak környékét, a forgalmasabb utak gyalogátkelőhelyeihez pedig figyelemfelhívó piktogramokat festenek.

Ne dugaszold be fülecskédet, tartsd nyitva szemecskédet, ne nyomkodd telócskádat!
fotó: Horváth G. Martin

Habár a KRESZ különösen nagy gondot fordít rá, hogy védje a gyalogosakat, ez nem mindig elég. Hogy egykori KRESZ oktatómat idézzem: „Lehet, hogy a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége, de mint tudjuk, a gyalogos puhatestű élőlény, az meg szétkenődik a motorháztetőn”

Erre hívta fel a figyelmet az akció sajtótájékoztatóján Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke is.

„Habár a zebrán a gyalogosnak van elsőbbsége, nem csak az autósé a felelősség. Saját épsége érdekében a gyalogosnak is körültekintőnek és óvatosnak kell lennie” – mondta.

Horváth Soma alpolgármester azt is hozzá tette, hogy nem csak az iskolák és óvodák környékén, hanem a vasútállomásnál és az Ady térnél, illetve a Thököly mentén is festenek fel jelzéseket.

A Thököly és az Aréna kereszteződésénél Horváth Soma felfesti az első piktogramokat
fotó: Horváth G. Martin

A felfestéseket az első kivételével – mivelhogy Horváth Soma és Tóth Kálmán is ki szerette volna próbálni a festékfújót – a SZOVA végzi majd.

Hozzászólások (24)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Fater: Cs*k t*dn* k*ll*n* *lv*sn*, n*m*t*l v*gy *ng*l*l. J*, t*d*m, h*g...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: https://www.bm***.gv.*t/...
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Pizsi: N*m k*ll cs*k *z*rt t*r*ln* * k*mm*nt*m*t, m*rt l*k*cs*g k*mcs*z...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
Fater: R*p*st??????? N*, *z h*t*l*s. T* m*g m*r v*t*tk*zt*k. T*kf*j*k....
Ausztria feladja a leckét a nyaralni vágyóknak
Fater: N*k*m *nk*bb H*tl*r * b*r*t*m....
Rendkívüli tüntetést jelentettek be hétfőre