NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Holttér – a körmendi zenekar, akik elmondhatják magukról, hogy tolták a Lord szekerét

A feltörekvő kisvárosi csapat tagjaival beszélgettünk, akik nemrég profi videoklippel jelentkeztek egy csodaszép körmendi helyszínről.

A Vas megyeieknek már nem lehet teljesen idegen a körmendi Holttér zenekar, hiszen két éves fennállásuk alatt felléptek már több környékbeli szórakozóhelyen és eseményen is. Voltak már a ZORALL vendégzenekara, idén nyáron pedig a LORD előtt léptek volna fel, de sajnos az időjárás közbeszólt. Viszont legalább van egy vicces sztorijuk is erről a napról.

A feldolgozásokon kívül egyébként folyamatosan dolgoznak saját dalokon is. Egyik legújabb szerzeményükhöz, a Más nem érdekelhez pedig profi videoklipet is forgattak, ráadásul egy igencsak különleges helyen.

Ennek kapcsán beszélgettünk a zenekarral, így ha esetleg még nem hallottál róluk vagy nem találkoztál velük koncerten, itt az ideje, hogy megismerd őket és tűkön ülve várd, hogy mikor mehetsz már el végre egy fellépésükre.

Hogyan indult a zenekar pályafutása?

A zenekart 2018-ban hozta össze Körmenden Horváth Zoltán basszusgitáros és Kiss Bence dobos, akikhez Esztergályos Richárd énekes-gitáros pozícióban csatlakozott.

Milyen stílust képviseltek?

Az alakulást követően azonnal megkezdődött a dalszerzés, a kialakuló dallomos rock, hard rock és metál elemeket ötvöző irány pedig rögtön megfogalmazta az igényt a második gitárosra. Ez a pozíciót stabilan Redőcs Tamás tölti be 2019 óta, így csatlakozásával kialakult a jelenlegi felállás.

fotó: Facebook/Holttér

Igaz, jelenleg nincs lehetőség koncertezésre, de merre jártatok eddig fellépni?

Egyelőre a régióban vannak lehetőségeink, ilyenek például Körmend és környéke, Szombathely, Sárvár. Voltunk már a ZORALL vendégzenekara, idén nyáron pedig közvetlen a LORD előtt szerepeltünk volna, ha egy nagy zuhé nem mossa el pont a mi műsoridőnket, így csak addig jutottunk, hogy a Lord megsüllyedt kisbuszát segítettük ki a sárból. Legalább elmondhatjuk, hogy mi is toltuk a Lord szerekét.

Hogyan születnek a dalok?

A dalok szövegét és melódiáját Ricsi írja meg, amit aztán közösen megvitatunk, mindenki hozzáteszi a sajátját, de a munkához szükséges kiinduló riffek, ötletek mindenkitől érkeznek.

Idén májusban négy dalt rögzítettünk a soproni MD Stúdióban, ahol a Moby Dick és Bloody Roots zenekarok frontemberével, Schmiedl Tamással dolgozhattunk együtt. Hatalmas élmény volt a közös munka, igyekeztünk minél több tudást magunkkal vinni Schmici hatalmas tapasztalatából és szakértelméből.

Itt vettétek fel a legújabb videoklipes dalotokat is?

Igen. Már eleve úgy mentünk a stúdióba, hogy a Más nem érdekel című dalunkhoz egy profi képminőségű videoklipet is terveztünk. Ezt a dalt éreztük az anyag zászlóshajójának és legpopulárisabb tételének. Az összetartozásról, a kötelékek és család fontosságáról szól a dal, így mindenképp Körmendet szerettük volna helyszínnek, azon belül pedig a kastélyt.

Mesélnétek a klipről? Hogyan állt össze a kép, mennyi ideig tartott a forgatás, mi zajlott a kulisszák mögött?

Vendégszereplőként Ricsi édesapja látható, ami szintén alátámasztja a dalszöveg mondanivalóját. A város engedélyével aztán egy hosszú nap alatt leforgathattuk a klipet, melynek koncepciója a zenekar saját ötlete.

A hatalmas kánikula mellett egy esküvői fotózás is nehezítette az egyébként jó hangulatú forgatást. Épp a lovas jelenetnél oldalt, tőlünk pár méterre fotózták a párt, násznépet, akiknek sok boldogságot egyébként. A klipet a mosonmagyaróvári Pauker Bence készítette, vele is élmény volt a közös munka. Az MD Stúdióval együtt őt is csak ajánlani tudjuk.

Mennyire viseli meg a csapatot a koronavírus okozta helyzet? Mik a terveitek a jövőre nézve?

A jelenlegi helyzet ellenére jelenleg is heti kétszer próbálunk, az élő fellépések hiánya viszont nagyon demotiváló. Készülnek az új dalok, amiket majd jövőre szeretnénk ismét stúdióba vinni.

Talán jövő tavasztól alábbhagy ez az őrület. Szívesen megmutatnánk magunkat több rendezvényen, fesztiválon. Addig is önmagunk, a dalok és a cuccaink fejlesztésére fókuszálunk, jó hangulatú próbákkal átvészelve ezt az időszakot.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

miki1950 : H*t *z * k*m*x*l*s n*m s*k*r*d*tt t*l j*r* - l*g*l*bb*s *z *ls* ...
Kimaxoljuk a havat, ki tudja, mikor látunk legközelebb?
miki1950 : L*sd *l*tt*m *z *j*bb b*rk* p*ld*j*t. ...
Fekete-Győr András futóversenyre hívta ki Németh Szilárdot és Budai Gyulát
miki1950 : T*rm*sz*t*s*n n*m sz*b*d l*n*zn* s*m * k*n**, s*m *z *r*sz *rv*s...
Virológus a kínai vakcináról: olyan, mint a fekete-fehér televízió
lolka: N*m *s t*dt*m, h*gy t*g*z*d*nk, d* l*gy*n. (t*d*m n*t *t*k*tt, s...
Vas megyében egyedül Szombathely bukta be az iparűzési-adó változását - Biztosan véletlenül
butamami: *l*lv*st*m. *l*r*l*m n*k*d, h*gy s*mm*t n*m *k*lt*m b*l*l*. F*ls...
Kásler kiadta a vörös kódot