NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Félő, hogy Magyarországon is kialakulhat egy negyedik hullám

Legfőképp, ha nem lesz nagyobb az átoltottság, legalább nyolcvan százalékosra lenne szükség.

Magasabb átoltottság hiányában Magyarországon is negyedik hullámhoz vezethet a delta variáns terjedése - vélik az ATV híradójának nyilatkozó szakemberek.

Falus András szerint a nyájimmunitás kialakulásához legalább 80 százalékos átoltottságra lenne szükség. Szakértők arra is figyelmeztetnek, hogy a delta variáns gyorsabban fertőz és veszélyesebb a gyerekekre, mint a többi mutáns.

Maszk nélkül szabadon sétálnak és szórakoznak az emberek Budapesten a járvány harmadik hullámának leszállóágban. A szakemberek azonban óvatosságra intenek. A volt tisztifőorvos szerint a külföldi példákból az látszik, hogy gyorsabban terjed és a gyerekekre is sokkal veszélyesebb az indiai mutáns a vuhánihoz képest.

„A tüneteiben úgy tűnik, hogy eltér a korábbi variánsoktól, tehát a szag és ízlelésnek az elvesztése nem annyira jellegzetes tünet, mint a korábbiakban, inkább egy ilyen náthás influenza szerű tünetekkel kezdődik ez a betegség” – fogalmazott Falus Ferenc.

Arra is figyelmeztet: egy oltás nem elegendő ahhoz, hogy megakadályozzuk az indiai mutáns terjedését, kiemelte a chilei és az angol példát, ahol a magas átoltottság ellenére is újabb hullám alakult ki. A szakember szerint félő, hogy Magyarországon is kialakulhat egy negyedik hullám, ha nincs magasabb átoltottság.

Falus András azt mondja: „nagyon nehéz felelősséggel bármit kijelenteni, szerintem az is felelőtlenség, meg kicsit előre elkiabált örömhír, hogy nem lesz. Az biztos, hogy az átoltottság jelentős” – ugyanakkor immunológus szerint a nyájimmunitás eléréséhez két oltással számolva, nyolcvan százalékos átoltottságra lenne szükség. - zárja a lap.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

demoktatorovm: V*n ny*gg*r*k m*? * k*dv*s *d*s *ny*k*d*t t* t*k*ny!...
A szombathelyi Fő téren hosszában nem lehet biciklizni. De jó ez így?
miki1950 : K*v*l* m*ff** - sz*k*mb*r P*nt*r. Sz*rv*z*sb*n * m** n*p*g v*rh...
Pintér Sándor szerint még kérdezni sem szabad a Pegasus-ügyről
miki1950 : H* P*p* *s * t*t* *gy m*nd*tb*n sz*r*p*l, *z*nn*l * k*t*l*s k*v*...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *d*zl*k *stv*n! *zt *rt*d: "D* h* b*rk* * p*p** b*szm*t ...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben
demoktatorovm: *gy*n*zt k*rd*z*m t*l*d f*rd*tv* *stv*n!...
Féltonnás zafírt találtak egy Srí Lanka-i hátsó kertben kútásás közben