NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Covid 19

Felmerült a kereskedelem korlátozása egy időre

Az operatív törzs kitérő válaszokat ad.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi felelőse a HírTv-nek azt nyilatkozta: szerinte rövid időre, mondjuk két hétre indokolt, megfontolandó a kereskedelem és a szolgáltatások korlátozása, például hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Kiemelte: már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat.

Azt is mondta, megfontolandó lenne, hogy egy ilyen kéthetes időszakra az alsótagozatos osztályok is átállhatnának digitális oktatásra, mivel a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. "Most elég lenne egy kéthetes periódus, ezalatt a védőoltásokkal nagyon gyorsan tudnánk haladni. Ez így hatékony lenne és a járvány megfékezését szolgálná" - fejtette ki.

Az üggyel kapcsolatban a hvg.hu megkereste az operatív törzset, ahol gyakorlatilag kitérő választ adtak, és megismételve a korábban elmondottakat, azt írták, hogy még nincs döntés a további intézkedésekről, az operatív törzs és a kormány folyamatosan vizsgálja, szükség van-e szigorításra, a járványügyi szakemberek javaslatait mérlegeli. A megoldást az oltás jelenti - tették hozzá. - írja az infostart.hu .

Hozzászólások (4)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Thom: K**g*sz*t*s: M*ndj*k *ng*m *z s* z*v*r, h* * sz*k* *gy*n *gy m*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
kovacs_ugynok: N*, s*k*r*lt m*gn*zn*m. M*ndj*rt *z *ls* d*l*g, "Sz*mb*th...
Korai kampányvideóval gyúr a nagy összecsapásra a szombathelyi Fidesz
Thom: M*ndj*k *z * k*l*nbs*g, h*gy * f*t*r *lt*lt 2 p*rc*t *z *d*tt c*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Thom: * b*sz*s*k*t *nk*bb n* *ml*g*sd, *z*kn*k n*m *z * d*lg*, h*gy p*...
Boldog-boldogtalan sárga villogót használ, itt vannak például a csomagszállítók
Pistike39: *gy p*c*t h*t*l*sbb f*rr*s sz*r*nt 27 gy*r*k v*n k*rh*zb*n! *z ...
Orbán Viktor: Összesen 24 tizennégy év alatti fekszik kórházban Covid miatt