NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Felfüggesztettet kaphat a BMW-s, aki szabálytalan előzésével halálos balesetet okozott Kisunyom közelében

Tavaly szeptemberben történt a baleset. Egy szemtanú elmondta, hogy a Szombathely felől érkező BMW teherszállító járművet előzött, amikor szemből érkezett egy Suzuki személygépkocsi. A két jármű félfrontálisan ütközött, a Suzukit vezető nő a helyszínen életét vesztette.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki előzés közben összeütközött a szemből érkező autóval 2018 szeptemberében a 86. számú főúton – írta közleményében a Vas Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott Körmend irányába közlekedett a 86. számú főúton, amikor elkezdte előzni az előtte haladó gépkocsit.

Az előzés feltételei azonban nem voltak adottak, mert a szemközti forgalmi sáv nem volt kellő távolságban szabad az előzés végrehajtásához, ezért a vádlott összeütközött a szemből érkező személygépkocsival.

fotó: Tánczos Mihály

A szemből jövő autós az árokba csapódott, a vádlott gépkocsija pedig a menetirányához képest 180 fokban elfordulva az úttesten állt meg.

A vétlen járművezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során, hogy a helyszínen elhalálozott.

A balesetben még három személy megsérült, a vádlott két hátsó utasa súlyos sérüléseket, míg az első utas könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Halálos baleset Kisunyom közelében

Teljes útzár van a 86-oson. Halálos baleset miatt teljes útlezárás a 86-os főúton. Két személygépkocsi karambolozott a 86-os főúton, Kisunyomnál. A baleset következtében mindkét autóba beszorult egy-egy ember, akiket a szombathelyi és a körmendi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a járművekből, egyikük életét azonban már nem lehetett megmenteni és a helyszínen meghalt.

Hozzászólások (30)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

steinamanger: P*nt H*dh*zy *z, *k* n*m cs*k * F*d*sz, h*n*m * s*j*t h*z* t*j*n...
Így utólag már érthető: a NER luxusrepülője idén legtöbbször Orbán Ráhelék új lakhelyére, Marbellára repült
miki1950 : *k* *lv*z*tb*l *l*l*ny*k*t gy*lk*l, *z *lm*b*t*g. *k* *zt * gy*...
Semjén Zsolt attól tart, hogy a gyerekeink már nem fognak vadászni
miki1950 : D* m* k*p*tt m*g *gy m*fl*st *rb*n, *m* *z *gy*k l*gk*nz*rv*t*v*...
Jön a Merkel utáni világ
polgartars: G*nd*l*m *gy *rt*nd* * m*g*n*gy*t*m, h*gy cs*k p*nz*rt l*h*t b**...
Baranyi Krisztina rájött, hogyan akadályozza meg a Fudan Egyetem megépítését
polgartars: F*rr*s? (v*l*b*n *d*j*r *s m*nny**rt, m*nny*t k*r*s)...
Orbán Viktor unokája az éves bruttó magyar minimálbérért járhat iskolába