NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Felfüggesztettet kaphat a BMW-s, aki szabálytalan előzésével halálos balesetet okozott Kisunyom közelében

Tavaly szeptemberben történt a baleset. Egy szemtanú elmondta, hogy a Szombathely felől érkező BMW teherszállító járművet előzött, amikor szemből érkezett egy Suzuki személygépkocsi. A két jármű félfrontálisan ütközött, a Suzukit vezető nő a helyszínen életét vesztette.

A Szombathelyi Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki előzés közben összeütközött a szemből érkező autóval 2018 szeptemberében a 86. számú főúton – írta közleményében a Vas Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott Körmend irányába közlekedett a 86. számú főúton, amikor elkezdte előzni az előtte haladó gépkocsit.

Az előzés feltételei azonban nem voltak adottak, mert a szemközti forgalmi sáv nem volt kellő távolságban szabad az előzés végrehajtásához, ezért a vádlott összeütközött a szemből érkező személygépkocsival.

fotó: Tánczos Mihály

A szemből jövő autós az árokba csapódott, a vádlott gépkocsija pedig a menetirányához képest 180 fokban elfordulva az úttesten állt meg.

A vétlen járművezető olyan súlyos sérüléseket szenvedett a baleset során, hogy a helyszínen elhalálozott.

A balesetben még három személy megsérült, a vádlott két hátsó utasa súlyos sérüléseket, míg az első utas könnyű sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Halálos baleset Kisunyom közelében

Teljes útzár van a 86-oson. Halálos baleset miatt teljes útlezárás a 86-os főúton. Két személygépkocsi karambolozott a 86-os főúton, Kisunyomnál. A baleset következtében mindkét autóba beszorult egy-egy ember, akiket a szombathelyi és a körmendi hivatásos tűzoltók szabadítottak ki a járművekből, egyikük életét azonban már nem lehetett megmenteni és a helyszínen meghalt.

Hozzászólások (30)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

kezdem: * k*mm*nt*l*k n*gy r*sz* k*pm*t*t*. J*, *kk*r h* "t*cccc*k&...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
iszek: *n l* sz*kt*m t*rd*ln* ( f*l t*rdr* *r*szk*dn* *z t*rd*l*s?) * k...
Válaszolt az ír nagykövetség Orbánnak
kovacs_ugynok: L*f*rd*t*m: *z **-t *l*r*sztj*k * m*gr*ncs*k, *z*rt sz*v*zz*t*k ...
Szakértő: amiről Orbán beszél, az kvázi a világ lezárása
kovacs_ugynok: H*z*d*k * k*s k*cs*g, m*rt f*d*sz*s....
Szakértő: amiről Orbán beszél, az kvázi a világ lezárása
kovacs_ugynok: *kk*r l*nn* *zl*t, h* * p**cr*l f*n*nsz*r*zn*k *z *g*sz*t, st*d*...
Az M4 Sport futballszakértője elképesztő érzéketlenséggel nyilvánult meg Eriksen rosszulléte után