NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Félelem és reszketés a megyei napilapokban

A Mediaworks összes megyei lapjában - a vas Népében is -, minden nap ugyanott számolnak be valami "rettenetes" migráns bűnügyről. Végül is mivel is esne jobban a reggeli kávé?

2016-ban vásárolta meg

2017.11.04. 19:47

Megszűnik a Vas Népét kiadó PLT, új főszerkesztő a Szombathelyi7Napnál

/ közélet 6 hsz. /
A Frisss Rádió is új ügyvezetőt kapott.
a Pannon Lapok Társaságát a Mediaworks. Az a cég, amelynek tulajdonosa Mészáros Lőrinc. Azóta megállás nélkül ömlik a kormánypropaganda a beolvasztott lapokból. Ebbe a csoportba került bele a Vas Népe is - ami nem csak, hogy a kormányközeli politikusok minden rezdülésének ad hatalmas teret, de ezzel együtt vissza is vette azt a felületet, amin az ellenzék megjelenhet.

Az újság most úgy működik, hogy a központi szerkesztők szinte készre írják a lapot, a helyi szerkesztőknek alig jut pár oldal, amit meg kell tölteniük.

Migráns-hírek a Vas Népében
fotó:

Az, hogy mivel van tele jelenleg a Vas Népe, egyre kevesebben tudják. Úgy tudjuk ugyanis, hogy az újság példányszáma az utóbbi időben drasztikusan esett. Nem egy olyan akciót hirdetett a lap, amiben éppen hogy nem űrhajót adtak (volna) ajándékba az előfizetéshez - csak hogy (legalább a statisztikák szerint) megmaradjon egy masszívnak, stabilnak bemutatható olvasótábor.

Az egyik olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy mostanában durva migránsozás folyik a Vas Népében. Előkerestük hát az újság eddig megjelent márciusi lapszámait- és a következő címeket találtuk, az ennek kibérelt 2. oldalon.

Első körben tízezer migráns is bejöhet, Orbán: az Európai Unió minél előbb dűlőre akarja vinni a kvótadöntést, Templomot akart robbantani, Nem lehet viccelni az iszlámmal, Robbantani akartak a migránsok, Kézigránátok és bandaerőszak, Az arab klánok Berlinben, Rettegnek a párizsi nők, Savval öntötték le a cégvezetőt, Tomboltak a migránsok, A középkor felé halad Berlin, Nem áll le a balliberális facebookos cenzúra, Bécsben rárontott a valóság az ellenzékre, Terroristákat fogtak a határnál, Újabb véres késeléses merénylet Bécsben, Párizs: zaklatnak a migránsok, Egy migránsbanda eltitkolt rémtettei, Polgárháborús állapotok a svédeknél, Már minden napra jut egy támadás Bécsben, Gyújtogattak Madrid történelmi negyedében, Horrorjelenet Svédországban, Sokkoló bűntény Belgiumban
Tombolnak
fotó:

Utánanéztünk. A többi lapcsoporthoz tartozó helyi újságban mint például a Zalai Hírlapban és a Veszprémi Naplóban is ugyanezek a cikkek és ugyanígy jelennek meg. Vagyis a teljes központosítást követve a helyi lapok most már a propaganda kiszolgálói lettek. A migránsokkal riogatás pedig továbbra is nagyon megy - a Fidesz közeli sajtónak.

A Mediaworks-höz jelenleg 13 nyomtatott megyei napilap tartozik. A legutóbbi médiaajánlatuk szerint naponta 33 ezer 961 példányt adnak el a Vas Népéből.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen
lights: *nn*k s*mm* k*z* * h*s*gr**d*h*z, (*s * m*l*gh*z). *sz*nt* *gy*...
Edzés közben rosszul lett és elhunyt hétfőn este egy fiatal zalai focista – Frissítve
Pizsi: N*gy*n *r*lt*tt m*r *z... n*m l*h*tn* s*m*n l*p*tt*nn* * t*m*r*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
nertars: *gy *kk*r* v*r*sb*n, h*h*. L*ny*g * l*p*s, n*p*, *k*r *r*nk*nt*...
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
edmond: P*l*t*k** m*rk*t*ng. H* b*j*n n*k*, *l*rh*t *ly*n sz*ntr*, m*nt ...
Oltatlansági igazolványt hirdetett Gődény György