NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Fekete-Győr András szavazatszámláló a mai borsodi időközi választáson

Az a tét, hogy megmarad-e a kormánypártok kétharmados többsége.

Fekete-Győr András a Facebook-oldalán jelentette be, hogy szavazatszámláló delegáltként felügyeli a borsodi időközi választás tisztaságát, melynek az a tétje, hogy megmarad-e a kormánypártok kétharmados többsége.

Mint írja,  „mivel a tét hatalmas, és a párharc minden helyi felmérés szerint rettentő kiélezett, várhatóan a Fidesz a választás tisztességét sértő minden mocskos eszközt be fog vetni vasárnap, ezért szavazatszámláló delegáltnak jelentkeztem. A szavazatszámlálók azok a polgárok, akik tevékenységükkel a demokrácia alapját védik: tisztességes, átlátható és szabad választásokat biztosítanak.”

A Momentum elnöke csütörtökön Mezőzomboron letette a zombori polgármester és a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt az esküt, majd a községházán részt vett egy felkészítő képzésen is.

Ugyanis ma választják meg a borsodi hatos körzetben a motorbalesetben elhunyt fideszes Koncz Ferenc utódát. A legesélyesebb jelölt a korábbi képviselő lánya, Koncz Zsófia, illetve a közös ellenzéki jelölt, a Jobbikos Bíró László. Az előzetes becslések azt mutatják, hogy nagyjából ugyanannyi szavazója van mindkettőjüknek.

Az MSZP társelnöke szerint a mostani választási eredmény már a 2022-es választásra is egyfajta előjelzés lesz. "Én azt hiszem, hogyha 45 % felett kap a jelölt, akkor 22-ben nagyon nagy esély van győzni. Ha meg persze nyerünk, mert ez egy kétesélyes körzet, akkor meg egyértelmű, hogy 22-re ez egy óriási üzenet." - vélekedett Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt ATV-nek .

Az ellenzék közös jelöltje az a Bíró László, aki rengeteg támadást kapott az elmúlt hetekben a kormányoldalról. szerinte mindez csak a kampány része.

"Visszautasítok minden olyan vádat, amit megfogalmaztak. Minden olyan vádat és lejáratást, amit ebben a kampányban, kampányelemként felhasználtak. Én azt hiszem, hogy inkább kormányozni kellett volna az elmúlt tíz évben." - mondta Bíró László országgyűlési képviselőjelölt.

Nehezítheti Bíró László helyzetét, hogy korábban voltak antiszemita jellegű kijelentései, Budapestet például egyszer Judapestnek nevezte. - írja az atv.hu.

Hozzászólások (58)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Pizsi: *r*mm*l *lv*s*m, h*gy *l*nd*lt *z *ll*nz*k* *l*v*l*szt*s k*mp*ny...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
Paulus_Maior: - R*m**, j*rt*l m*r *kr*jn*b*n? - *n m*g n*m k*z*ccs*k*l*m, d*...
Visszafordítják az ukránok azokat a magyar állampolgárokat, akik Szputnyik V oltást kaptak
nagyokos_kicsikinai: T*bb, m*nt *gy *vt*z*d* *ng*z*k Sz*mb*th*ly *s D*br*c*n k*zt. *n...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
spq2s: H* sz*r n*p*d v*n, g*nd*lj *rr* * m*nk*sr* *k* n*p*nt* b**l * n*...
Szombathely legrosszabb állapotban lévő utcái: A Paragvári utca
fucking: *z *gyh*l*tt*kn*l m*gk*r*st*m * pr*j*kt*t: T*P-6.4.1-15-SH1-201...
„Újperintben sikerült ismét nagyot alkotni” – Furcsa megoldás a bicikliúton