NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Fekete-Győr András szavazatszámláló a mai borsodi időközi választáson

Az a tét, hogy megmarad-e a kormánypártok kétharmados többsége.

Fekete-Győr András a Facebook-oldalán jelentette be, hogy szavazatszámláló delegáltként felügyeli a borsodi időközi választás tisztaságát, melynek az a tétje, hogy megmarad-e a kormánypártok kétharmados többsége.

Mint írja,  „mivel a tét hatalmas, és a párharc minden helyi felmérés szerint rettentő kiélezett, várhatóan a Fidesz a választás tisztességét sértő minden mocskos eszközt be fog vetni vasárnap, ezért szavazatszámláló delegáltnak jelentkeztem. A szavazatszámlálók azok a polgárok, akik tevékenységükkel a demokrácia alapját védik: tisztességes, átlátható és szabad választásokat biztosítanak.”

A Momentum elnöke csütörtökön Mezőzomboron letette a zombori polgármester és a Helyi Választási Bizottság elnöke előtt az esküt, majd a községházán részt vett egy felkészítő képzésen is.

Ugyanis ma választják meg a borsodi hatos körzetben a motorbalesetben elhunyt fideszes Koncz Ferenc utódát. A legesélyesebb jelölt a korábbi képviselő lánya, Koncz Zsófia, illetve a közös ellenzéki jelölt, a Jobbikos Bíró László. Az előzetes becslések azt mutatják, hogy nagyjából ugyanannyi szavazója van mindkettőjüknek.

Az MSZP társelnöke szerint a mostani választási eredmény már a 2022-es választásra is egyfajta előjelzés lesz. "Én azt hiszem, hogyha 45 % felett kap a jelölt, akkor 22-ben nagyon nagy esély van győzni. Ha meg persze nyerünk, mert ez egy kétesélyes körzet, akkor meg egyértelmű, hogy 22-re ez egy óriási üzenet." - vélekedett Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke azt ATV-nek .

Az ellenzék közös jelöltje az a Bíró László, aki rengeteg támadást kapott az elmúlt hetekben a kormányoldalról. szerinte mindez csak a kampány része.

"Visszautasítok minden olyan vádat, amit megfogalmaztak. Minden olyan vádat és lejáratást, amit ebben a kampányban, kampányelemként felhasználtak. Én azt hiszem, hogy inkább kormányozni kellett volna az elmúlt tíz évben." - mondta Bíró László országgyűlési képviselőjelölt.

Nehezítheti Bíró László helyzetét, hogy korábban voltak antiszemita jellegű kijelentései, Budapestet például egyszer Judapestnek nevezte. - írja az atv.hu.

Hozzászólások (58)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: Cs*k n*m m*g*nt *z * h*b*s, *k* ny*lv*n*ss*gr* h*zt*? * f*c* *...
Súlyosan antiszemita cikk jelent meg az Origón
George Clooney: S*k *g*zs*g*t *rt. F*lyt*ss*!...
Demeter Szilárd visszavonja a publicisztikáját, és törli magát a Facebookról
Katka: G*nd*l*m n*g v*n m*r * zs*r*s *ll*s!...
Szájer József lemondott EP mandátumáról
Katka: N*m * g*nd*z*kh*z t*rt*z*m , *gy k*zv*tl*n*l t*d*m * h*lyz*t*t. ...
105 lakó és 49 gondozó kapta el a vírust egy soproni idősotthonban, 12-en meghaltak
emberfarkas: M*s m*st s*jt*m, m*ly*n "sz*ll*m*" t*v*k*nys*gr* *dj* m*...
Szájer József lemondott EP mandátumáról