NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Videó a szombathelyi fejszés rablóról

Vasárnapra virradóra kirabolta egy fejszés férfi Szombathelyen a Dolgozók útján található dohányboltot. A dolog pikantériája, hogy a tulajdonosnak vagyonvédelmi cége van.

Megérkezett a videó is a tegnapi rablásról. A rendőrség keresi a felvételen látható rablót.

Korábban írtuk

Vasárnap hajnalban tért be rablási szándékkal egy eddig ismeretlen férfi Szombathelyen az oladi Shell kút melletti dohányboltba és felszólította az alkalmazottat a bevétel átadására. A rabló fejszével érkezett, ezzel fenyegette meg a női alkalmazottat, aki átadta a pénzt. A férfi ezután futva távozott.

(A dolog pikantériája, hogy a bolt tulajdonosa Baranyai Tibor, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Vas megyei Szervezetének elnöke. Szerk.)

Fejszével jött, nem sok pénzzel távozott
fotó: Tánczos Mihály

Megkerestük az érintett dohányboltot, az eladó azonban nem nyilatkozott, csupán annyit tudtunk meg tőle, hogy nem ő dolgozott vasárnap hajnalban. A bolt tulajdonosától visszahívást kértünk. A Shell benzinkúton viszont azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nekik megtiltották a nyilatkozatot. A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

Információink szerint a rendőrség lefoglalta a dohánybolt és a benzinkút kamerafelvételeit is. Az egyelőre nem világos, miért egy ilyen jól bekamerázott területet választott a rabló. Ezúttal nem kell bíbelődni a "fegyvernek látszó tárgy" megjelöléssel, hiszen míg a lőfegyvernek látszó eszköz akár játék, vagy riasztó is lehet, addig a fejsze, vagy a balta biztosan az, aminek látszik és azzal könnyen súlyos sérülés okozható. A "bátor" férfi ráadásul egy védtelen nőt fenyegetett, tehát szinte biztosra ment.

A rendőrséget több kamerafelvétel is segíti
fotó: Tánczos Mihály

Bár az eladó átadta a bevételt - ilyen esetben ez a legjobb, amit tehet -, úgy tudjuk, az alig érte el a hat számjegyű összeget, ennyiért viszont több év börtönbüntetést kockáztatott az illető. A fejsze, balta pedig nem szokványos tárgy a hajnali órákban, így ha valaki január 12-re virradóra ilyen eszközzel felszerelt férfit látott Oladban, a Dolgozók útja környékén, vagy a rablással kapcsolatban van információja, kérjük tárcsázza a 107-es, vagy 112-es segélyhívó számot!

Beláthatatlan

Magyarországon a Nemzeti Dohányboltok megnyitása óta nagyon sok trafikban történt rablás. Ennek egyik segítője a lefóliázott ablak, ami miatt nem lehet belátni a boltba. Az éjszaka is nyitva tartó egységekben pedig redőnyt, vagy egyéb árnyékolót használnak, hogy a kivilágított boltba akkor se lehessen belátni. A rablók ezt kihasználva jutnak hozzá a drága dohánytermékhez, vagy a napi bevételhez.

A rendőrség közleménye

A Szombathelyi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 18010/94/2014.bü. számon eljárást folytat felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen személlyel szemben.

A rendelkezésre álló információk alapján egy ismeretlen személy 2014. január 12-én 3 óra 30 perc körüli időben bement Szombathelyen a Dolgozók útján, a Shell benzinkútnál található Nemzeti Dohányboltba és a gyanú szerint baltával fenyegetőzve, az eladót a bevétel átadására szólította fel. A cselekmény elkövetése során az eladó nem sérült meg. A bűncselekményt a dohánybolt biztonsági kamerája rögzítette.

A nyomozás eddigi adatai alapján az ismeretlen személy átlagos testalkatú. A bűncselekmény elkövetésekor sötét színű, testhez simuló nadrágot, valamint deréktájon világos színű, szürke csíkokkal díszített kendőt viselt. Felső testén sötét színű, bélelt kabátot hordott, ujjainál dupla, szürke csíkkal. A fejét sötét színű kapucnival és az arca elé kötött, világos színű sállal takarta el. A bal kezén sötét színű, világos díszítésű, feltehetően szövet kesztyűt viselt. A személyleírás alapján a gyanúsított sötét színű sportcipőt viselt, melynek talpszegélye és orra világos színű, valamint az oldalán világos színű márkajelzés található.

A Szombathelyi Rendőrkapitányság kéri, aki a felvételen látható személyt felismeri, jelenlegi tartózkodási helyéről vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hivatali munkaidőben hívja a 06-94/521-196-os telefonszámot, vagy névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80/555-111 „Telefontanú” zöld számán (H-Cs.: 8-16 óra között, P.: 8-13 óra között) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén!

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Gaborgabor: *kk*r k*pn*k t*bb*ltj*g*t *z *lt*tt*k?...
Emelt szintű készültséget rendelt el Orbán Viktor
810509: *g*n , *rt*lm*s g*nd*l*t l*nn* , 3 h*tt*l k*r*bb*n k*tsz*r *nny*...
Jön a Johnson & Johnson vakcinája, amit csak egyszer kell beadni
hozzászóló1: N*m*ny *s t*dj*, h*gy * k*cs*n*k p*rk*l*h*zb*n, m*lyg*r*zsb*n v*...
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
demoktatorovm: M*nd *tt m*r m*nd*nk* m*nd*nt... * l*gn*gy*bb b*j *z, h*gy *z*k...
A Pfizer vakcinájából egy is elég lehet a teljes védettséghez?
miki1950 : M*jd K*tk* *ld*nt*. N*k* k*ll l*g*nk*bb t*dn**. ...
Márciustól emelkednek a parlamenti fizetések, Kövér László járt a legjobban