NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Könnyű

Fehér pulija lett a Facebook-vezérnek

A szupersztárok mindig megadják a módját, hogy emberi arcukat mutassák: Lady Gaga elsírja magát, Gyurcsány Ferenc táncra perdül, Mark Zuckerberg Facebook-alapító pedig kutyát pesztrál. Ráadásul magyar fajtát!

Azok a milliók, akik megnézték a Facebookról szóló nagyjátékfilmet, A Közösségi Háló t, Mark Zuckerberget minden bizonnyal egy pökhendi, magát túl sokra tartó, idegesítő kis mitugrászként tarthatják számon. Talán pont ennek ellenpontozására, talán pont nem, mindenesetre a világ elsőszámú kapcsolatépítő oldalának megálmodója újabb lépést tett abba az irányba, hogy megmutassa, szíve puhább, mint a konyhaasztalon felejtett teavaj.

kattintás után képek, még
fotó: -

Mark Zuckerbergnek eddig sem volt szokása a felvágás, a közönség elé álló kapucnis srác még mindig inkább tűnik egy kockefejű programozónak mint a világ leggazdagabb huszonévesének, és erre az imidzsre most sikerült újra rájátszania azzal, hogy világ elé tárta újabb "gyengeségét", egy szellős szőrzetű puli formájában, ami az övé és kedveséé. A kis lihegő kedvenc Beast, azaz Szörnyeteg névre hallgat, és természetesen külön Facebook-oldal lett létrehozva a számára, ami ide kattintva bárki számára elérhető és lájkolható.

Puli vagyok, ami egy magyar terelőkutyafajta. Az oregoni Grants Pass-ben születtem, és most Palo Altóban lakom Markkal és Cillával. Rettentően cuki vagyok

- olvasható az oldalon, és ennél a leírásnál talán már csak az szívmelengetőbb, hogy a magyar júzerek gyakorlatilag szétkommentelték a fotókat. Sőt, az egyik felhasználó ismerni véli a puli apjának gazdáját is, aki egy bizonyos Imre, egy Oregon államban élő magyar állampolgár. Úgy látszik, hogy Zuckerbergék nem bízták a véletlenre, és autentikus alomból választottak.

fotó: -

Figyel a róla kialakult képre

De nem csak ezzel igyekszik árnyalni a Facebook első embere a mozifilmben róla sugallt monomániás üzletember képét. A Forbes szokásos kimutatása alapján a harmincötödik legtehetősebb amerikainak vélt Zuckerberg legutóbb 100 millió dollárt adományozott az USA egyik legrosszabb oktatási helyzetben lévő régiójának, Newarknak, de megvillantotta humoros oldalát is a népszerű amerikai Saturday Night Live -ban.

Hogy ez a kutyamánia mennyire őszinte és mekkora részben PR, nem mi fogjuk megmondani. Tény viszont, hogy a Facebook jelenleg 650 millió felhasználót tud magáénak , és akinek ekkora hatalom összpontosul a kezében, az értelemszerűen mindig számíthat a figyelem fókuszára, és ha már így történt, akkor inkább szeretne ilyen sztorikkal a címoldalakra kerülni, mint például azzal a fiaskóval, amikor a fél világ felháborodott, hogy a Facebook öntörvényűen változtatott a privacy-beállításain.

Mark Zuckerberg még nem került annyira és annyiszor a célkeresztbe, mint az Apple-atyaúristen Steve Jobs, és úgy tűnik, nem is akar, hiszen tisztában van vele: a termékét az ő arcával (is) azonosítják. És egyelőre átkozottul jól csinálja.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

iszek: K*ny*c f*lm* b*csk*r*s*k!...
Februártól nem éri meg horrorkaravánnal szállítani
vadvirag: *dv*zl*m! * j*v*b*n *z *ld*l*nk*n *s m*nn* f*gn*k m*jd *z *l*...
Nyugat Podcast vasárnap is! Vendégünk Csillag Tamás politikai tanácsadó Londonból
iszek: * j*g*ll*m*s*g m*gk*v*t*l*s* s*mm*f*l* *ssz*f*gg*sb*n n*ncs * v*...
Szijjártó: Szégyenteljes és gyalázatos Vera Jourová uniós biztos viselkedése
west: *z *ls* h*ll*m s*r*n k**rt p*ly*z*t*n 17,7 m*ll**rd*s t*m*g*t*st...
Szijjártó: Szégyenteljes és gyalázatos Vera Jourová uniós biztos viselkedése
miki1950 : N*m s*g*t *z *n** *l*g*t m*? M*rt n*kt*k *z *st*n p*nz* s* *l*g!...
Szijjártó: Szégyenteljes és gyalázatos Vera Jourová uniós biztos viselkedése