NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

5 év fegyházbüntetést kapott a fiatal, aki ki akart rabolni egy mozgáskorlátozottat a szombathelyi vasútállomásnál

A Szombathelyi Járásbíróság 2019. február 27-én ítéletet hirdetett a szombathelyi vasútállomáson elkövetett rablás miatt indult büntetőügyben.

A jelenleg 20 éves vádlott 2017. áprilisában a szombathelyi vasútállomásnál lévő téren szóba elegyedett a mozgáskorlátozott sértettel és közben észrevétlenül kivett a zsebéből egy 500 Ft-os bankjegyet. Ezt követően ráült a sértett lábára és pénzt követelt tőle. A sértett persze nem tett eleget a követelésnek, a fiatal pedig nem tágított. Tovább követelte, hogy amíg tízig számol, a sértett adja át a nála lévő pénzt, különben meg fogja őt verni. A sértett ezután még mindig nem adta oda a pénzét, ezért a vádlott lelökte a padról földre.

A szombathelyi vasútállomás.
fotó: Vágvölgyi Bálint

De itt még nem ért véget a történet. Szombathelyen, szintén a vasútállomáson egy alkalommal csekély mennyiségű marihuánát adott át egy fiatalkorú személynek, többször lopott el árut kisebb értékben több jól ismert üzletből, valamint az Éhen Gyula téren lévő buszállomáson több embert is kizsebelt.

A bíróság mindemellett megállapította bűnösségét egy másik lopásos ügyben is, ami 2015-ben otthonaként szolgáló gyermekotthonban történt. Jóban volt az akkor még gondnokként dolgozó vádlottal, akinek gyakran még az otthonában is segédkezett. A gondnok pedig kihasználta a kiszolgáltatott anyagi helyzetben lévő fiatalt és rávette, hogy

a gyermekotthonból rendszeresen, folyamatos jelleggel, huzamosabb időn keresztül különféle kisebb konyhai eszközöket, használati cikkeket és könyveket tulajdonítson el.

A bíróság mindkét vádlottat valamennyi vádpontban bűnösnek találta, az első rendű vádlottat halmazati büntetésül 5 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte, amelybe beszámítani rendelte a 2017. áprilistól letartóztatásban töltött időt. A második rendű vádlottat pedig kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt pénzbüntetésre ítélték.

Az ítéletet az ügyészség, a vádlottak és védőik is tudomásul vették, így a döntés jogerős.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

SvjC21: N*k*m k*t f*gg*b*n l*v* r*nd*l*s*m v*n j*l*nl*g. * l*g*t*ls* *d*...
Kínából rendelne? Júliustól mindenképpen adót kell fizetnie utána
belabo: N* n*zz h*tr* :-)...
Megszületett a megállapodás: online is lehet szavazni az ellenzéki előválasztáson
Macoka: H*ll*tt*m *gysz*r "*n*k*ln*". *kk*r k*k*pcs*lt*m * r*d**...
Pápai Joci sürgősségire került poszt-Covid tünetekkel
Franko: *s k* * f@sz*m *z * k*kêny,h*gy *ly*n f*sz* k*s h*r l*tt b*l*l* ...
Kökény Attila: „Nem szeretem az oltásellenes megjegyzéseket”
iszek: P*t*ns: cs*l*kv*k*p*s, j*m*d*. * h*rm*d*k j*l*nt*s: n*mz*k*p*s,...
528 millió forintért hirdette meg az állam a volt balatonberényi gyermeküdülőt