NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Kultúra

Érezd önmagad! - bulizós klip a szombathelyi víztoronyból

A szombathelyi dj Jabocca, Feel Yourself dalának klip-premierjén jártunk a Savaria moziban.

Zsúfolt volt a nézőtér péntek este a Savaria moziban. Nem, most nem a telt-tinis szerelmes-vámpíros mozira, a Hajnalhasadásra gondolunk, hanem a kamarateremben vetített klip premierjére. A szombathelyi Pásti Gábor (Jabocca) és Fenyvesi Éva alkotta páros, Feel Yourself című dalához a szintén szombathelyi Tóth Gergely forgatott videoklipet, Zergi Borbála fotós rendezésével. A premierre annyian jöttek el, hogy majd' kétszer töltötték meg a nézőteret, így kétszer is lett levetítve a klip és a forgatásról készült werkfilm.

Miután Jabocca elkészítette a zenei alapot, szerette volna feldobni, divatosabban mondva: populárisabbá tenni szerzeményét, ezért keresett egy énekhangot, s így talált rá Fenyvesi Évára, akinek fel volt töltve facebook oldalára egy-két éneklős videó. Évi iskolai kórusokban énekelt, ez volt első ilyen jellegű szereplése. Innen aztán beindult a projekt, a dal elkészülte és megjelenése után mindketten úgy gondolták, hogy klipet kellene forgatni.

Premier a moziban
fotó: Bonyhádi Zoltán

Egy nap a Szajki tavaknál és a szombathelyi víztoronyban

Zergi Borbála fotográfus örült, hogy felkérték rendezőnek, kihívás volt számára, hogy a fotóira jellemző képi világot átültessék videóba is. "Először voltam rendező, s bevallom nagyon tetszett. Sok energiát öltünk bele, egy nagyjából 25 fős stábbal kellett együtt dolgozni, ami fárasztó, de élménydús feladat volt!"

A forgatáson készült fotókért kattintson a képre!
fotó: Garai Antal Atom

Az operatőri és vágási feladatokkal Tóth Gergelyt bízták meg, aki évek óta filmesként dolgozik, viszont először forgatott klipet. Mint ahogy az összes stábtag, Gergő is élvezte a munkát, a premier után pedig elárulta nekünk, hogy szeretne még klipet forgatni, nagyon örül, hogy belekóstolt ebbe a műfajba is. A videó sztorija nem bonyolult, egy baráti társaság bulis napjáról szól, amelyhez a jeleneteket a Szajki tavaknál és a szombathelyi, régi víztoronyban vették fel.

Jabocca feat. Eva Fenyvesi - Feel Yourself

Így készült a klip

A forgatásról készült egy werkvideó is, amit kollégánk, Garai Antal 'Atom' készített. Ebben látható a két nap humoros pillanatainak nagy része és betekinthetnek a kulisszák mögé, a filmes munkálatokba. Nézzék meg olvasóink is, és ne aggódjanak, vicces lesz! - legalábbis a premieren senki sem bírta komoly arccal végignézni a jeleneteket.

Így készült

Kapcsolódó

2012.11.13. 16:18

Feel Yourself - szombathelyi klip-premier a Savaria moziban

/ programajánló 1 hsz. /
A Szajki tavaknál és a szombathelyi Víztoronyban forgatták Jabocca videoklipjét, amelynek premierje a Savaria moziban lesz pénteken.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szentkirályi: * pr*bl*m* v*l*d ,m*g * h*zz*d h*s*nl* b*g*t*kk*l v*n.*g*z t* b*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
okidoki: j*sk*01 t* sz*kt*d m*nd*n* h*gy gy*gysz*rr* n* t*lj*k * k*nn*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
iszek: *z *lt*n*,n*m *lt*n* *g*szs*g*gy*,n*m p*l*t*k** *ll*sf*gl*l*s k*...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés
lalika: M*, v*l*tl*n*l s*m*k*lt* *l H*nd* *r *z *NTSZ v*zsg*l*t r*km*gb*...
Porfogónak akarja használni a Falco gyár az idén megvásárolt Kolozsvár utcai sporttelepet
elbandi: h*t h* * fl*t*n m*lt v*ln* * d*l*g, *kk*r * 31k-h*z h*zz*sz*m*lh...
Koronavírus: Vas megyében terjed a leggyorsabban a fertőzés