NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Februárban kezdődik Varju László pere az MTVA-s dulakodás miatt

Választás rendje elleni bűntettel, súlyos testi sértés bűntettével és garázdaság vétségével gyanúsítja az ügyészség.

Február 10-én kezdődik meg a DK országgyűlési képviselőjének, Varju Lászlónak a pere, akit választás rendje elleni bűntettel, súlyos testi sértés bűntettével és garázdaság vétségével gyanúsít az ügyészség – értesült a Magyar Nemzet .

Tavaly december 9-én megtörtént Varju László ügyében az előkészítő ülés, amelyen a DK országgyűlési képviselője nem ismerte el bűnösségét, és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról sem – közölte a lappal a Fővárosi Törvényszék. Tájékoztatásuk szerint Varju perének első tárgyalási napja, amelyen a vádlott és tanúk meghallgatása várható, február 10-én 9.00 órakor kezdődik a Fővárosi Törvényszéken.

A választás rendje elleni bűntett vádja azon alapul, Varju László országgyűlési képviselőjelöltjeként a 2018-as áprilisi választás előtt, még februárban egy kávézóban találkozott egy függetlenként induló jelölttel, és az ügyészség szerint Varju László – a választáson való nyerési esélyeinek növelésére – anyagi juttatást ígért a férfinak azért, hogy a képviselő-jelöltségtől lépjen vissza a javára. A férfi az ajánlatot elutasította - írja a lap.

A súlyos testi sértés és a garázdaság vádja pedig az MTVA székházánál 2018 decemberében  történt ellenzéki tüntetésekhez kapcsolódik. Varju László, több más ellenzéki képviselővel együtt, bement az MTVA székházába, hogy beolvassanak egy öt pontból álló követelést. A biztonságiak útjukat állták, amiből dulakodás lett. A képviselőt azzal vádolják, rászorított egy vádlira, illetve egy biztonsági őr lábát kihúzta, aki emiatt elesett.

Hozzászólások (8)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Katka: *dr*, m**rt k*ll *nn*k m*nd*g m*gm*gy*r*zn* *m*t n*m t*d! Ny*g*...
Magyarország küzd a harmadik hullámmal
miki1950 : * t**d f*g n*m s*k*r* *m*ly*gn* k*sp*jt*s! ...
Orbán: „Oltva vagyok”
miki1950 : N* *g*n. M*g t*bb m*ll** f*l*n, k*s -*s m*z*v*r*s*kb*n *l*kh*z s...
Itt a Momentum Új Rendszerváltás programja
zsedif: F*R*NC *P*T*K T*H*T*TL*N * sz*ll*m* v*z*t*t*k Br*zsn*v *lvt*rs ...
Orbán: „Oltva vagyok”
Katka: "M*n*k*ltn*k n*zt*k * h*z*f*l* s*t*l* b*rn* b*r* f*rf*t V*pn...
Orbán: „Oltva vagyok”