NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

A Körmend ismét történelmet írt

Ezúttal azonban a negatív krónikákba került be a nagy múltú kosárlabdacsapat, mert olyanra, hogy egy tavaly még megyei bajnokságban szereplő csapat megverje a bajnoki bronzérmest, nem sokan emlékeznek. Most mégis ez történt.

Hátradőlős mérkőzésnek gondolták a körmendi szurkolók a bajnoki alapszakasz utolsó felvonását, hiszen kedvenceik, a MJUS-Fortress Körmend játékosai ahhoz az utolsó előtti helyen tanyázó Factumhoz utaztak, amelyik csapat tavaly még a megyei első osztályban vitézkedett.

A papírforma azonban szokott borulni, na de ennyire? A Körmend ugyan az első félidőben még úgy, ahogy tartotta magát (?), aztán a harmadik tíz percben tíz pontot, a negyedik negyedben pedig tizenegyet vertek a hazaiak a tavalyi bronzérmes vasi csapatra.

Mika Turunen, a Factum edzője: Nagyon fontos győzelmet arattunk. Az egész klub számára jelentős siker ez, és nagyon büszke vagyok a játékosokra. Sokan a kívülállók közül még mindig nem igazán érzik, mennyit dolgoztunk, dolgozunk mi, de most végre meglett az eredménye is. Eddig is volt, hogy szinte nap, mint nap megjegyezte valaki, hogy oké, Mika szép munka, de győzni kéne már. Hát most nyertünk. Az alapszakaszban a legjobb négy között végző Körmend volt az ellenfelünk, a harmadik és negyedik negyedben az a Factum volt a pályán, amely az igazi Factum. Mindig megtaláltuk az üres embereket és sokat tudtunk futni. A védekezésünk is összeállt. Az, hogy öt játékosom is 10 pont felett dobott, külön mutatja, hogy ez csapatmunka volt. Ennek a klubnak az életében eddig még nem volt ilyen, hogy ennyivel megverjen valakit. Én pedig betartottam, amit ígértem, mert sikerrel zártuk az utolsó alapszakasz találkozónkat. Kicsit „megöregedtem” ma, illetve az eddigi időszakban, így biztos, hogy holnap nem megyek be az irodába. Hogy hol leszek? Otthon, és statisztikákat elemzek.

Sabáli Balázs, a Körmend edzője: Az első félidőben is voltak fegyelmezetlenségeink, s ekkor ezzel magunkra húztuk a hazai csapatot. Továbbá eladtunk ekkor 10 labdát is. A második félidőben ami történt, nem is tudom minek nevezzem. Végig rosszul dobtunk messziről, a hazaiak meg 50%-kal. Próbáltunk csapdázással labdákat szerezni, amikor nagyobb hátrányba kerültünk, de nem sikerült az sem. A play-off előtt ez a vereség nagyon rosszul jön most nekünk. Remélem sikerül felrázni a társaságot, amíg következik a Kecskemét elleni párharc!

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Paulus_Maior: F*SN*K * N*R-t*rs*k - d* t*h*tn*k *gy sz*v*ss*g*t! *z *l**r*...
"Stop, Gyurcsány! Stop, Karácsony!" - már telefonon keresi az aláírókat a Fidesz
szemtanú: F*l*b*r*t*m!*z **-s p*nz*k f*ddh*t*tl*n,m*d*rn j*l*ltj**=cs*k*t*...
Miért szavazz külföldről az előválasztáson?
canis: B*l*ld*l* sz*v*z b*l*ld*l* *ll*n. H*r*mb*l k*tt*t *t*l....
Jóval magasabb lehet az előválasztási részvétel, mint amire számítottak
lolka: M*g h* cs*k 200-*t! D* g*zd* h*b* n*m h*b*, :)...
Jóval magasabb lehet az előválasztási részvétel, mint amire számítottak
crankitup: H*ly*s! T*l*n k*v*s*bb "cs*csv*rd*" f*g *z *v*d*k, *sk*l...
Pénteken tovább drágul a gázolaj