NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sokkoló

Faragott sírjel emlékeztet az édesanyja mögül kiszakított kislányra Sorkifaludnál

A négyes kereszteződésben még a záporok sem tudták elmosni a másfél hete történt baleset nyomait. A búzatáblában alkatrészek, üvegtáblák hevernek, a járművezetőket pedig egy faragott sírjel emlékezteti a halálos karambolra.

Több ezren könnyezték meg, amikor július 24-én éjfél előtt kiderült, hogy a sorkifaludi balesetben életveszélyesen megsérült kislány elhunyt.

2020.07.24. 21:40

Baleset Sorkifaludnál - Kirepült egy gyerek az autóból - Frissítve

/ sokkoló 2 hsz. /
Meghalt az ötéves kislány.
Az ötéves Rozina a bal hátsó ülésen ült, gyermekülésben, szabályosan bekötve. A jobb hátsó ülésen testvére utazott, szintén szabályosan bekötve. A barátaiknál játszottak délután, vacsorázni indultak haza.

A hírhedt négyes kereszteződésben a védett úton haladó Mazda terepjáró oldalába eddig tisztázatlan körülmények között belehajtott egy traktor, ami kiszakította a kocsi oldalát, kitépte a bal hátsó ülést a gyermekkel együtt. A felboruló traktor maga előtt tolta az ülést.

A súlyosan sérült gyermekét megtaláló anya maga kezdte meg a kislány újraélesztését.

2020.07.25. 11:23

Az anya kezdte meg kislánya újraélesztését

/ sokkoló gal. 25 hsz. /
A traktor bőgő motorral, pattogva érkezett a kereszteződésbe, ahol ütközött a védett úton haladó Mazdával, eltüntetve az autó bal hátulját.
A baleset után végig eszméletlen gyermekről kiderült, hogy az életének megmentése nem lehetséges. Édesanyja elbúcsúzott tőle, mielőtt a szívmonitoron kiegyenesedett a vonal...

fotó: TM

Az elmúlt években egyetlen halálos kimenetelű balesettel kapcsolatban sem kaptunk annyi kérdést, mint a sorkifaludi tragikus kimenetelű karambollal kapcsolatban. Meglett, sokat látott férfiemberek is törölgették a könnyeiket. És talán sokaknak jutott eszébe, hogy ez akár velük is megtörténhetett volna.

fotó: TM

Valamennyire szerencse a tragédiában, hogy a Mazda terepjárónak nem egy üléslapja volt hátul, így a kislány testvérét nem rántotta ki a traktor az autóból. Ő karcolás nélkül megúszta a balesetet. Sokáig úgy tudtuk, hogy az édesanya sem sérült meg, de kiderült, hogy a kislánya megmentése minden más fájdalmat elnyomott a szervezetében. Ő is töréses, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Ismerőseinek külön kiemelte azt a fiatal párt, akik végig mellette voltak és a lány az újraélesztést is átvette volna, ha a mentők később érnek ki.

Sokan kérdezték, hogy mennyire belátható a kereszteződés? A két méter magas kukoricától szinte semennyire. Nappali képeinken ez jól kivehető.

fotó: TM

A baleset körülményeit a rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja. A traktor vezetője műszaki hibára hivatkozott.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

godemperor: H**** b*zz! S*k f*g*lm*d v*n *z *g*szr*l, *sm*t b*b*z*ny*t*tt*d....
Megszólalt a BioNTech a dél-afrikai vírusvariáns ügyében
Paulus_Maior: "Sz*v*m *ls* g*nd*l*tj*" *z v*lt, h*gy n*m t*dt*m, n*v*s...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
godemperor: *zt b*sz*l*m m*r m**t*. *z*k k*mm*n*st*zn*k, *zt*n * F*d*szn*l n...
Kövér nemzetbiztonsági veszélyként beszélt az ellenzékről
TheOldBarbers: F*l*s*g*d???? *jj b*tty*, *g*sz *d**g *z*rt v*lt*m v*l*d t*szt*l...
Megszólalt a BioNTech a dél-afrikai vírusvariáns ügyében
interceptor: *h*gy T*r*czk** L*szl* *s *lm*ndt* m*r t*v*ly m*j*s* v*d**j*b*n ...
Megszólalt a BioNTech a dél-afrikai vírusvariáns ügyében