NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Sport

Lát-e el közfeladatot a Falco kosárlabda csapata? Ki tekinthet be a gazdálkodásába?

Ezekben a kérdésekben nem jutott dűlőre a Nyugat és a Falco KC. Mivel kérdéseinkre nem kaptunk választ, bírósághoz fordulunk.

A Nyugat még novemberben számolt be arról, hogy egy feljelentés szerint 2009 novembere és 2010 áprilisa között a Falco kosárlabdacsapata 23 millió forintot utalt át Popgyákunik Péter ügyvédi irodájának. A feljelentés tényét akkor az ügyészség és a rendőrség is megerősítette, majd alapos gyanú miatt elrendelték a nyomozást.

Egy hónappal ezelőtt a Falco ügyvezetőjéhez fordultunk.

"Kérjük, tájékoztassanak minket arról, hogy 2009. január 1. és 2010. december 31. között mikor és mekkora összeget utaltak át a Popgyákunik és Bozzay Ügyvédi Iroda részére. Ezen utalások és kifizetések milyen szerződéseken, illetve jogcímeken alapultak. Mi indokolta, hogy a Popgyákunik és Bozzay Ügyvédi Iroda számláján keresztül történtek a kifizetések? Mennyi ideig kezelte az ügyvédi iroda számláján a cégük által átutalt összeget? Jogosult volt-e az ügyvédi iroda a bankszámlán kezelt pénzösszeg után járó kamatoknak az ügyvédi iroda részére való megtartására? Volt-e ügyvédi letéti szerződés a kft. és az ügyvédi iroda között, amennyiben igen, kérjük kiadni annak másolatát - írtuk a Falcónak címezett levelünkben."

Ezen kívül a következőket szerettük volna még megtudni:

„Kérjük, tájékoztassanak minket arról, hogy 2009. január 1. és 2010. december 31. között mikor és mekkora összeget utaltak át két ciprusi cég számlájára – Chathill Sport Enterprises Limited; Executive Pro Menegment. Ezen utalások és kifizetések milyen szerződéseken, illetve jogcímeken alapultak, kérjük a szerződések másolatának kiadását.”

„Ezeken a cégeken kívül fizetett-e a Falco KC Szombathely Kft. más cégek részére a játékosokkal, vagy ügynökökkel összefüggésben, bármilyen jogcímen, amennyiben igen, úgy ezen utalások és kifizetések milyen összegűek voltak, milyen szerződéseken, illetve jogcímeken alapultak, kérjük a szerződések másolatának kiadását.”

„Kérdés az is, hogy kik látták el a partner cégek képviseletét, kivel tartotta Gráczer György ügyvezető a kapcsolatot a kifizetések vonatkozásában?”

Szerkesztőségünkhöz a válaszok helyett csak egy levél érkezett, melyben Gráczer György ügyvezető arról tájékoztatott minket, hogy álláspontja szerint a társaság nem minősül állami, vagy helyi önkormányzati feladatot, vagy jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szervnek.

Mi azonban úgy gondoljuk, ez korántsem ilyen egyértelmű. Hiszen a Falco KC akkor többségi, most már 100 %-os önkormányzati tulajdonban van, döntően közpénzekből gazdálkodik. A Nyugat tehát, hogy feltett kérdéseire választ kapjon, bírósághoz fordul.

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

gpszycho: *zt b*zt*s n*k*m *k*rt*d c*m*zn*? T* b*lf…?...
Hosszú sorban állnak a szavazók a szombathelyi, Fő téri előválasztási sátor előtt
fgzb: * f*s*zm*s t*n*t**: -*gyr* f*k*z*d* n*c**n*l*zm*s -*mb*r* j*...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel
realista: *nn*,* sz*g*r* k*z*pk*rb*n * l*p*st "l*v*g*ss*l" b*nt*tt...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
lalika: K*t*l*z*t*rt cs*k "l*v*g*ss*l" l*h*t l*pn*. ...
Katalizátorok tucatjait lopta el egy 18 éves fiú Szombathelyen
syracusa: J* b*mm*g, m**rt n*m m*ndt*d? H* n*k*d t*k*k* * f*s*zm*s m*g * p...
A NER-elit luxusutazásait fotózó újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel