NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

Megveszi a közelben lakók házait a szombathelyi Falco-gyár?

Az első körben a tiltakozó lakókat csendesíthették el. Ha már a bíróságtól sem ijedtek meg, akkor „segítenek rajtuk”.

Egy tulajdoni lap másolata jutott el hozzánk a napokban. Ebből az látható, hogy a Falco-gyár megvásárolt egy családi házat a Szabadka utcában. Ez az utca közvetlenül a gyár mellett van, ahogyan az a Google Maps-en is látható. A volt tulajdonosnak azóta más lakcíme van, az Akacs Mihály utcába, a város másik felébe költözött. A tulajdonosi lap alján látható, hogy a vevő a Falco Zrt. (A lap cikkünk végén megnézhető.)

Hiába hívogattuk a Falco-gyárat

Információink szerint a tulajdonos egyike azoknak a lakóknak, akik az elmúlt években erőteljesen tiltakoztak a gyár okozta környezeti hatások ellen. A Falco, valószínűleg megfélemlítésként, be is perelte

2014.09.05. 11:51

Visszavág a Falco-gyár: Túl sokat nyeltek már a lakók miatt

/ közélet 5 hsz. 2 kapcs. /
Bíróság elé citálta a szombathelyi Falco-gyár a környezetszennyezés ellen tiltakozókat. Kiderült, nincs meg az általános környezetvédelmi engedélyük.
a lakók szóvivőit, köztük ennek a háznak a volt tulajdonosát. A gyár egyébként Czeglédy Csaba és Nemény András szocialista politikusokat is beperelte, ez az eljárás még folyamatban van.

Pirossal jelölve a Szabadka utca, mellette a gyár - A képre kattintva körülnézhet a környéken
fotó: Nyugat.hu

A lakók szóvivői ellen viszont még tavaly visszavonták a feljelentést, és a tulajdoni lap szerint december elején meg is vették egyikük házát. Úgy tudjuk, vásároltak meg más házat, házakat is, de ezekről nincs pontos információnk.

Két napon át hívtuk legalább tízszer a Falco-gyárat bővebb információkért, de nem sikerült eljutnunk ahhoz, aki nyilatkozhat, e-mailünkre sem válaszoltak. Pedig szerettük volna megtudni, hogy csak a tiltakozók házait vásárolták, vásárolják-e meg, vagy a gyár közelében lévő többi házat is.

Segíteni akarnak, vagy csak be akarják fogni a szájukat?

Ugyanis, ha minden házat meg akarnak vásárolni, az alapjában véve pozitív lépés lenne. Évekkel ezelőtt volt egy elképzelés arról, hogy ha a gyár melletti lakóterületek megszűnnének, oda erdősávokat lehetne telepíteni, és ezek természetes szűrőként csökkentenék a környezeti terhelést.

De ha csak a tiltakozóknak tesznek ajánlatot, az más dolog. Ha nem hallgattatta el őket a bírósági eljárás sem, akkor ezzel a módszerrel akarják letörni a tiltakozásokat, mint ahogyan ezt világszerte teszik a globálkapitalista cégek. Állítólag ez a módszer még mindig olcsóbb lenne, mint a sokat emlegetett és sokszor követelt modern szűrőberendezések felszerelése.

fotó:

Kapcsolódó

2014.09.05. 11:51

Visszavág a Falco-gyár: Túl sokat nyeltek már a lakók miatt

/ közélet 5 hsz. 2 kapcs. /
Bíróság elé citálta a szombathelyi Falco-gyár a környezetszennyezés ellen tiltakozókat. Kiderült, nincs meg az általános környezetvédelmi engedélyük.

Hozzászólások (6)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

spq2s: *tt v*lt m*r *z *d*ly*! T*l*n v*g*t *r * m*d*rn g*tt*k k*rsz*k*....
Két kocsihely egy lakáshoz és egyebek - Egy rendelet miatt másként kell majd építkezni Szombathelyen
west: K**l*m*zh*t*d *z *l*bb**k*t *bj*kt*v*n *s f*gg*tl*n*l: -r*k*rd ...
Orbán Viktor kimondta: „Csupa rossz hírem van”
realista: K*m*n,*z *sk*l* *s V*z*nt* *tc* k*rny*k* t*l* v*n j*bbk*z*s,*z*z...
Újabb négy szombathelyi útkereszteződés kap tükröt
busman: T*p*rz*k*ln* n*m, d* s*k*t r*h*gn* * h*zz*d h*s*nl* gy*k*r*k*n *...
Nyilvánosságra hozták, milyen mellékhatásai lehetnek a kínai vakcinának
realista: T*gn*p H*rn*d* Zs*lt *z *TV-b*n m*r sz*nt* k*sz ,*ld*nt*tt t*nyk...
"Nem tesszük a csizmát az asztalra, nem fúrunk olajkutat az Őrségben"