NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Vélemény

Hende Csaba: Mindkét követelésünket teljesíti a Falco

A szombathelyi országgyűlési képviselő közleményben válaszol a baloldal közleményére.

Közlemény

Úgy tűnik, az MSZP-DK-Együtt- Éljen Szombathely frakció tagjai teljesen elvesztették realitásérzéküket. Érthetetlen számomra, hogy hangulatkeltő közleményekkel miért szégyenítik meg azokat az embereket, akik párthovatartozástól függetlenül támogatták azt a petíciót, melynek köszönhetően most lényeges előrelépés történt. Hangsúlyozom, hogy ezen kezdeményezéshez a város közgyűlése is egyhangúlag csatlakozott. A mostani közlemény nem más, mint rosszindulatú hangulatkeltés, és az ellenzéki tehetetlenség legékesebb bizonyítéka, nem véletlenül kellett eltelnie majdnem egy hétnek addig, amíg az általuk üzemeltetett hazugsággyár spiondoktorai kitalálták, mivel is rémisztgessék városunk lakosságát. Lássuk a tényeket!

- Az akkor még állami kézben lévő Falco ZRT-nek a kilencvenes évek elején voltam a tulajdonosi testületi tagja. Ez időben még semmiféle tiltakozás nem kísérte az üzem működését.

- A baloldal provokatív közleményében

2016.08.30. 12:02

Kontroll nélkül terjeszkedhet a szombathelyi Falco-gyár

/ vélemény 4 hsz. /
A közgyűlés baloldali frakciója szerint Hende Csaba a háttérben lepaktált a gyárral.
azt írja, hogy szeptemberben javasolni fogják a rendezési terv lakosságot megnyugtató módosítását. Emlékeztetni szeretnék, hogy 2006-ban az MSZP-s Ipkovich György polgármestersége idején veszítették el a keleti városrész lakói a kisvárosi övezeti besorolást.

- Az általam kezdeményezett petíció, melyhez 8000 állampolgár csatlakozott, két követelést tartalmazott: Legyen folyamatos mérőműszer és szűrőberendezés. Ezekre mondott feltétel nélkül igent a Falco.

- Hangsúlyozni szeretném, hogy semmiféle elvtelen háttéralku nem köttetett a Falco ZRT-vel. A Falco közleménye két tényt tartalmaz:

 • A gyár a lehető legrövidebb idő alatt felszereli a hitelesített mérőműszert, mely biztosítja folyamatosan az adatok szolgáltatást.
 • A gyár a szükséges engedélyeket követően végrehajtja azt a 8 milliárd forintos beruházást, mely csak és kizárólag a szárító- és szűrőberendezés építésére vonatkozik. Mint ismeretes, a Falco korábban kapacitásbővítéshez kötötte a környezetvédelmi beruházás megvalósítását, így adták be az engedélyt is. Az eljáró hatóság azonban kettéválasztotta a kérdést, jelenleg csak és kizárólag a szűrőberendezés megépítése van napirenden.
 • Ezen tények ismeretében felszólítom a baloldal képviselőit, hogy közös ügyeink előrehaladása érdekében tartózkodjanak a gyűlöletkeltő, hangulatkeltő és nem utolsó sorban szakmaiatlan közleményektől, örüljenek közös sikereinknek, hiszen a tények önmagukért beszélnek.

  Szombathely, 2016.08.30.

  Dr. Hende Csaba
  Szombathely országgyűlési képviselője

  Kapcsolódó

  2016.08.30. 12:02

  Kontroll nélkül terjeszkedhet a szombathelyi Falco-gyár

  / vélemény 4 hsz. /
  A közgyűlés baloldali frakciója szerint Hende Csaba a háttérben lepaktált a gyárral.

  Hozzászólások (10)

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Keresés

  Hozzászólások

  miki1950 : Pr*b*ld m*g n*m * h*ly*s*g f*l* v*nn* *z *r*nyt. M** h*r, h*gy ...
  A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
  ltk70: *z*rt r*m*l*m, *gysz*r cs*k *ssz*r*nc*lj* v*l*k* * k*s*m*t*tt h*...
  Berki Krisztián a Maldiv—szigetek után nem tudott felkészülni a büntetőfékes tárgyalására
  kriszpo: *lf*l*jt*tt*m: "Sz*r*nt*k *z *lt*tt*k * b*nn*k l*v* *lt**ny...
  A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
  kriszpo: N*m f*rt*zn*k * b**lt*tt*k, m*rt n*m *kt*v v*r*st k*pn*k *gy *lt...
  A járványtagadók hirtelen elkezdtek maszkot viselni, hogy megvédjék magukat a beoltottaktól
  miki1950 : N* *lm*dj*t*k. H* * f*d*ssm*ff** k*n*zt* m*g*n*k ,*kk*r *rb*n s*...
  A NER emberei köröznek a volt balatonberényi gyermeküdülő fölött