NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

A Facebook legfrissebb újításával a Youtube babérjaira tör

Mostantól ön is közvetíthet bármit Facebook-oldalán.

Mark Zuckerberg a Facebook oldalán jelentette be a nagy újítást, miszerint április 6-tól minden felhasználó számára elérhető lesz a Facebook új videószolgáltatása, a Facebook Live. Mostantól tehát bármikor és bárhonnan élő videón jelentkezhetünk be a Facebookon.

Mintha egy tévékamera lenne a zsebedben

- írja Zuckerberg.

Today we're launching Facebook Live for everyone -- to make it easier to create, share and discover live videos.Live...

Közzétette: Mark Zuckerberg – 2016. április 6.

Gyakorlatilag annyiról van szó, hogy egy szöveges vagy képes post, esetleg előre felvett videó megosztása helyett mostantól bárki indíthat egy élő videós közvetítést, amelyhez egyrészt kiválaszthatja, kinek szól (mindenkinek, egy bizonyos csoportnak, vagy egyenként megadott ismerősöknek), majd kezdheti is a közvetítést a telefon kameráinak felhasználásával. A videós feedet egy hagyományos bejegyzéshez hasonlóan kommentelheti és lájkolhatja bárki, és amikor az élő adás véget ért, az adás utólag is megnézhető videóként maradhat meg az oldalunkon.

Hogyan élőzhet?

A funkció az iOS, vagy Android alatt futó Facebook alkalmazásban működik. Ha még nem találja, ne aggódjon, a másfélmilliárd felhasználóhoz nem egyszerre érkezik meg a frissítés, ez beletelhet egy órába, vagy akár pár napba is. Ha már sikeresen frissült az app, látni fog egy új ikont ott, ahol eddig a szöveges postot írhatta, képet oszthatott meg, vagy bejelentkezhetett egy helyre.

Erre az ikonra koppintva indul a live
fotó:

Ha megvan, koppintson rá. Ezután adhat címet a közvetítésének, majd a Go Live gombra kattintva el is kezdheti a közvetítést. Közben folyamatosan látja majd, hányan nézik az adást, az online barátok neveit, valamint a kommenteket valós időben. Ha nem szeretné, hogy ismerősei közül valaki lássa az élő videót, blokkolhatja, amikor a kommentje mellett a profilképére koppint és kiválasztja a blokkolás opciót.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

De casu diaboli: B*z*ny*t*n* * b*r*s*g*n k*ll. K*z*lt*m *gy t*nyt. M*gh*zz* t*bb...
Zacher etikája
miki1950 : *z *g*zg*t* t*rm*sz*t*s*n v*ssz*cs*n*lt* *z *szt*n*s m*m*l*kl*t*...
Répcelakon otthon maradt ma reggel a teljes tantestület, fegyelmit kapnak
miki1950 : *z *s*tb*n l*t*m, *z * t*ny *gy cs*pp*t s*m z*v*rj* *m*n*ns *szm...
Nem létező rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
miki1950 : * k*rh*zb*n p*nzt *j*nl*tt*k. *h*. *zt t*l*n b*z*ny*t*n* *s k*n...
Zacher etikája
miki1950 : Z*ch*r G*b*r Sz*b*d **r*p* p*dc*stj*b*n *lm*nd*tt *nt*rj*j* *s *...
Zacher etikája