NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Közélet

A Facebook törli bizonyos felhasználóit

Mindenkit aki túl fiatal.

Egyre több a fiatal

Bizonyára mindenkinek feltűnt már, hogy az utóbbi időben egyre fiatalabb és fiatalabb ismerőseink jelennek meg. Persze az egy más kérdés, hogy erről nem csak ők, hanem szüleik is tehetnek, hiszen az ő feladatuk lenne ellenőrizni,hogy gyermekük épp mit is csinál a számítógépen. Ilyenkor jönnek a tipikus kifogások, hogy ő szemmel tartja a gyereket, de szerinte ebben nincsen semmi rossz, hiszen például minden iskolai dolgot ott beszélnek meg egymás között..mire a másik anyuka is egyetértően bólogat, sőt hozzáteszi, hogy inkább "itt legyen a gyerek, mint a várost járja, Isten tudja kivel".

Kids Messenger
fotó: CNET

Biztos van ebben is valami igazság, de szerintem régen is felnőttek úgy a gyerekek, hogy nem volt Facebook. Szóval bármit meg lehet oldani, minden csak akarás kérdése. Szerencsére nem egyedül vagyok ezzel a véleményemmel, miszerint a gyereknek nem a gép előtt, főleg nem a Facebookon van a helye.

Jó néhány titokra derült fényt

A Channel 4 brit tévécsatorna egyik újságírója felvételt nyert a Facebook moderátorai közé, majd A Facebook belülről: egy közösségi hálózat titkai címmel egy riportot készített arról, mi is zajlik ott. Többek között olyan "kihágásokra" derült fény, mint a korhatár betartása: a Facebook moderátorai azt az utasítást kapták, hogy ha valaki egyébként semmi rosszat nem tesz, hunyjanak szemet a megengedettnél fiatalabb kora fölött.

Bár már a kezdetektől fogva része a Facebook szabályzatnak az, hogy csak 13 éven felüliek regisztrálhatnak, amint az kiderült, ezt senki sem vette komolyan. A fent említett riport hatására azonban, ennek vége. A Facebook hivatalos közleményben jelentette be, hogy ezentúl több esetben is zárolhatják a fiatalok fiókját.

Több esetben is törölhet a Facebook

Az egyszerűbb eset az, ha egy Facebook-profilt valaki korhatáron alulinak jelez. Ekkor a közösségi oldal munkatársa átnézi az illető felhasználóhoz tartozó tartalmakat, ami alapján megállapíthatják, hogy az illető 13 éven aluli-e. Amennyiben igen, akkor zárolják a fiókját.

A másik eset az, ha egy felhasználót egy szabálysértés vagy spamelés miatt jelentik. Ha a Facebook munkatársa a jelentés vizsgálata közben észleli, hogy az illető valószínűleg túl fiatal, akkor is zárolja a fiókját – annak ellenére, hogy elsősorban nem az életkora miatt jelentették.

A zárolás után az érintett felhasználó nem tud bejelentkezni a Facebookra. Legközelebb akkor férhet hozzá a fiókjához, ha egy személyazonosításra alkalmas okirattal támasztja alá, hogy legalább 13 éves.

Sajnos vagy egy rossz hírünk. Bár már kifejlesztettek kimondottan gyerekeknek szóló alkalmazást ( Messenger Kids), ez egyelőre még csak Észak-Amerikában és Mexikóban használható itthon nem.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

crankitup: *tt *gy p*ld* r*... ...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
canis: F*nkc**n*l*s *n*lf*b*t* * b*l*ld*l* sz*v*z*k 99%-*, *k*k * RTL K...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Paulus_Maior: M**rt? M*r*l v*n sz*...? :-)))...
Minden negyedik-ötödik ember funkcionális analfabéta Magyarországon
Regiszt: *z *gr*rv*ll*lk*z* v*gy k*m*z*k, v*gy t*d*tl*n. 2016. *t* v*n l*...
„Ha politikaközeli földvásárló lennék, akkor most hatszor annyi bérleti díjat kapnék a földem után”
cicus: cs*k *n v*gy*k *gy *zz*l *z *dv*nt* k*sz*r* d*l*gg*l h*gy *gy k*...
Ég a második gyertya Szombathely adventi koszorúján