NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Hírek

Ezután habbal fakasztanak könnyet a rendőrök

Az új eszköz számtalan előnnyel bír a régi gázspray-kel szemben.

Az utóbbi időben számtalan újításról hallani a rendőrség háza táján: az új fegyverek és gépjárművek után új típusú gázsprayt is rendszeresített a rendőrség, erősítette meg a novekedes.hu kérésére az Országos Rendőr-főkapitányság.

A korábbi R92-es típusmegjelölésű gázspray-t egy sokkal modernebb, amerikai gyártmányú eszközre cserélték, a Sabre Security Equipment Corporation MK-3 Pepper Foam paprika habspray-re, ami generációs ugrást jelent – jegyzi meg a lap. Az új kényszerítőeszköz nagyon jó referenciákkal bír, több amerikai rendvédelmi szerv is használja. Korábban pedig már a Magyar Honvédség és a NAV is rendelt a gyártó hasonló termékéből hazánkban.

A habspray külön előnye, hogy alkalmas zárt térben való használatra, ami az R92-esről nem volt elmondható, pedig a rendőrök munkája során könnyen előfordulhat olyan szituáció, ahol erre szükség lehet. Míg ugyanis az utóbbi szó szerint gázt bocsájtott ki magából, addig a Sabre MK-3 Pepper Foam hab állagú – emiatt viszont fontos, hogy az arcot direktben kell vele eltalálni, cserébe viszont például kisebb az esélye annak, hogy elfújja a szél.

Fontos kiemelni, hogy a hab nem vezeti a sokkolók elektromos feszültségét. Különbözik a két eszköz hatóanyaga is, ugyanis az R92-ben orto-klórbenzilidén-malonitril-t alkalmaztak, még a Sabre MK-3-ban kapszaicint (major capsaicinoids). Ez azért is jó, teszi hozzá a novekedes.hu, mert a régivel szemben immunitás alakulhatott ki, ez a veszély a kapszaicinnél nem áll fenn (viszont a mostanit alacsony hatóanyagtartalommal rendelte meg a rendőrség, így minimális a veszélye, hogy valaki túlérzékeny a habspray-re).

Hozzászólások (1)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

Szup: * p*lg*rm*st*r *s k*l*t*g*th*tn* *t*n*n*zn* * sz*nv*n*ln*k, m*g ...
Nincs rossz zene, csak kevés pia? A pénteki Szentivánéj zenei felhozatala próbára tette a füleinket
jeremias: M*jd j*v*r* * K*t*r* VB. *tt *zt*n l*h*t t*rd*p*ln* m*g sz*v*rv*...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
kisbodoccs: Sz*v*rv*ny*s? H*h*h*h*h*h* N*gy*n t*k*s*k *z*k * n*m*t*k! K*cs...
A müncheni nem, de a frankfurti stadion szivárványszínű lesz a német-magyar meccs alatt
Rőzsike : M*st *z k*m*ly? *z m*r t*bb m*nt v*cc. V*z* *z*k n*m ny*gsz*n*k....
Új, multifunkcionális sportcsarnok épülhet Körmenden
anatra: *z *gy f*k* n*ws l*v*g. ...
Szijjártó Péter: Globális fake news-kampány zajlik Magyarország ellen