NYUGAT MÉDIA

Szombathely az Interneten

Tech

Ezek most Magyarország legnépszerűbb autómárkái

Két izgalmas videót is találtunk.

2019-ben 15,6 százalékkal bővült az új autók eladása: 136 601-ről 157 906 ezerre nőtt egy év alatt a forgalomba álló új személygépjárművek száma - közölte a Datahouse csütörtökön az MTI-vel.

A Carinfo adatai alapján 2017-hez képest még nagyobb, 35,8 százalékos a különbség. Az év végén különösen sok, 16 139 új autó állt forgalomba, vagyis 66,6 százalékkal több, mint 2018 decemberében, de 2017 utolsó hónapjához képest is 48,9 százalék a bővülés.

Hiába a sok eladott új autó, a magyar autóparkmég mindig nagyon öreg
fotó: Nyugat.hu

A gyártók közül 2019 decemberében és az éves összesítésben egyaránt a Suzuki érte el a legnagyobb, 16 százalékot meghaladó piaci részesedést. A japán gyártó utolsó havi értékesítése 2627 darab, a tavalyi egész éves 25 766 darab volt Magyarországon.

A második helyet a Ford érte el 10 százalék körüli, illetve azt kissé meghaladó eredménnyel.

A tavalyi rangsor következő helyeit értékesítési részarány alapján sorrendben a Skoda, az Opel, a Toyota és a Volkswagen szerezte meg.

A motorkerékpárok eladása decemberben 38,7 százalékkal, az előző 12 hónap alatt 34,9 százalékkal bővült 2018 azonos időszakához képest. Éves összesítésben a forgalomba helyezett darabszám 3022-ről 4078-ra nőtt.

A Suzuki két modellre büszke nagyon

A Suzuki ma kiadott sajtóközleménye arra hívja fel a figyelmet, hogy az 2015 óta Esztergomban gyártott és 2018 őszén megújult Vitara 20,39 százalékos szegmens-részesedéssel vezeti a SUV szabadidőautó-kategóriát és ezzel együtt a személyautók mezőnyét is. 12 106 darabot adtak el belőle.

Nagyon megy a Vitara
fotó: Suzuki

A teljes személyautó piac top 3 modellje között a második helyet foglalja el a szintén hazai gyártású Suzuki SX4 S-CROSS, amelyből Az év végéig összesen 9246 kelt el ebből a modellből Magyarországon, amely az összes értékesített alsó-középkategóriás modell 21,66 százaléka, a modell így az 1. helyen áll ebben a szegmensben.

Találtunk két érdekes videót

A Totalcar.hu szakportál hívja fel a figyelmet két közelmúltban készült videóra.

Az egyik a forgalomba helytett autómárkákat mutatja be 2000 és 2018 között. A Suzuki hullámzásán kívül elég félelmetes a 2008-as válság beütése és tanulságos az azt követő kilábalás.

A második videó az autóállomány változását mutatja be 2002 és 2018 között. Igazából akkor kapnánk tiszta képet, ha valahogy a modellek életkora is megjelenne, de e nélkül is tanulságos egyes márkák felemelkedése és süllyedése.

Hozzászólások (0)

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Keresés

Hozzászólások

OhneGetzi: *v*nt* m*x. k*t *lk*l*mm*l *z *gy t*k j* *tl*t sz*r*nt*m. T*rm*...
A kormány egymillió forinttal támogat minden falunapot
OhneGetzi: K* * t*k*m *lv*sg*tj* *zt b*rm*k*r *s? *gy V*kt*r k*p s*kk*l h*...
Mától a Szájer-féle Nemzeti hitvallás szövegét kell kihelyezni a középületekben
miki1950 : P*nt*s*n! * m*gy*r n*p 80%- * *n**p*rt*! *z *rb*n k*sm*sk* *hh*...
Magyarország kilép az Unióból vagy Orbán elbukik? Mi lehet a vége az EU-val folytatott harcnak?
miki1950 : R*m*l*m, l*tn*kn*k *s k*v*l* v*gy! N*h*gy cs*l*dn*m k*llj*n b*n...
26 választókerületben dőlhet el a jövő évi választás, Szombathely is köztük van
OhneGetzi: J*bb*n t*lj*s*t......
Orvoshiány miatt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya